logo
Venäjän korruption vastainen komitea kutsui EOK:n yhteistyöhön Tulosta Sähköposti

 Sample Image

EOK:n Rovaniemen liittokokous sai yhteistyöesityksen Venäjän korruption vastaiselta komitealta sekä esityksiä maahanmuuttajien ja nuorten oikeusturvan edistämiseksi.

EOK:n kansainvälisen toiminnan alueyhdyshenkilö Oxana Rassokha välitti EOK:n liittokokoukselle Venäjän korruption vastaisen komitean tervehdyksen ja esityksen mahdollisesta yhteistyöstä.

Oxana Rassokhan mukaan kysymyksessä on "Julkinen korruption vastainen komitea", joka on rekisteröity Venäjän federaation oikeusministeriössä.

Liittokokoukselle osoittamassa tervehdyksessään julkisen korruption vastaisen komitean puheenjohtaja Venäjän Federaation Duuman kansanedustaja Anton Belyakov ja toiminnanjohtaja Dmitry Pakka kutsuivat EOK:n yhteistyöhön kehittämään ja toteuttamaan korruption vastaisia ohjelmia ja lainsäädäntöaloitteita Venäjällä.

Komitean toiminta rakentuu julkiselle pohjalle ja työhön osallistuvat eri asiantuntijat, tunnetut journalistit ja bloggaajat sekä elinkeinoelämän ja tieteen edustajat. Komitea pyrkii myöskin vahvistamaan yhteyksiä ulkomaisiin ja kansainvälisiin kansalaisjärjestöihin.

Komitea katsoo, että korruptiota voidaan vastustaa yhdistämällä ponnistelut hallituksen, lainvalvontaviranomaisten ja kansalaisyhteiskunnan laitosten kanssa sekä esittämällä kattavasti korruption konkreettiset faktat  tiedotusvälineissä.

 "Meidän avullamme kahden viimeisen vuoden aikana nostettiin yli 280 rikosasiaa vallan väärinkäytöstä ja kiristyksestä korruptoituneita virkamiehiä ja tuomareita vastaan" viestivät komitean johtohenkilöt.

Lisäksi Oxana Rassokha ja Evgeny Sazonow (kuvassa molemmat) esittivät liittokokoukselle maahanmuuttajien kohtaamista kotouttamisongelmista Suomessa. "Yksi ongelmista on se, että maahanmuuttajat eivät tiedä suomalaisesta lainsäädännöstä mitään. - Olisi tärkeää, että EOK tuottaisi ja välittäisi maahanmuuttajille, heidän omalla äidinkielellään tietoa perus- ja ihmisoikeuksista", he totesivat. 

Suomessa asevelvollisuuttaan suorittava Evgeny Sazonow esitti liittokokoukselle, että EOK voisi suunnata oikeusturvakoulutusta myös nuorille. "Myös nuorten on tärkeää tietää omista laillisista oikeuksistaan", hän puheessaan totesi. 

EOK:n Rovaniemen liittokokouksessa komitean yhteistyötarjous ja muut esitykset saatettiin tiedoksi ja välitettäväksi edelleen EOK:n liittohallitukselle mahdollisia toimenpiteitä varten. 

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry