logo
Oikeusasiamiehelle tehtiin viime vuonna yli 4 000 kantelua Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamies vastaanotti viime vuonna yhteensä 4 185 kantelua. Muutoshakemuksia viranomaismenettelyyn tehtiin 118 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.


 

 

 

Kansalaisten kokevat oikeusturvaongelmia, sillä viimeisen kymmenen vuoden aikana kanteluiden määrä on lisääntynyt lähes 70 prosenttia. Yli puolet kanteluista tehtiin sähköpostitse.

Perinteen mukaisesti eniten kanneltiin poliisista, noin 700 kertaa. Sosiaalihuollon kanteluita tehtiin noin 550. Terveydenhuollosta oikeusasiamies sai noin 460 ja vankiloista noin 360 kantelua.

Eduskunnan oikeusasiamies ratkaisi viime vuonna kaikkiaan 4 447 kantelua ja omaa aloitetta. Osa kanteluista oli tehty vuonna 2009.

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry