logo
Suomalaiset GPP:n uhrit syytettyjen penkillä Tulosta Sähköposti
varsinais_suomen_karajaoikeusGlobal Pension Planin suomalaisten jäsenten mielestä ulkomaiset huijauksen suunnittelijat ja toimeenpanijat jäivät poliisin tutkinnan ulkopuolelle. Onko vastaajien oikeusturva vaarantunut, kun asian tutkiminen jäi puutteelliseksi?
 
 
 
 
Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa on käsiteltävänä Global Pension Plania (GPP) koskeva petosvyyhti, johon on osallistunut ainakin 200.000 osallistujaa ympäri maailman. Suomalaisia jäseniä on arvioitu olleen 10.000.
 
Syyskuussa pidetyn oikeudenkäynnin aikana poliisin toiminta esitutkinnassa oli puolustuksen arvostelun kohteena. He arvostelivat poliisia siitä, että GPP:n tilinkäyttäjiä ja tilien maksutapahtumia ei ole kunnolla selvitetty.
 
Tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Heikki Topi-Hulmi kertoi kuultavana oikeudessa, että hän ei ollut yrittänyt selvittää joidenkin petoksessa käytettyjen ulkomaisten tilien haltijoita. 
 
Jutun syyttäjä, kihlakunnansyyttäjä Petri Rautio ei pyytänyt koskaan poliisilta lisätutkintaa.
 
Oikeusoppineiden mielestä poliisin passiivisuus esitutkinnassa aiheutti sen, että ketään ulkomaisista tekijöistä ei voida saada vastuuseen huijauksesta.
 
Ovatko nyt GPP:n suomalaiset uhrit syytettyjen penkillä? Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle jää asiassa ratkaistavaksi merkittävä oikeusturvakysymys, kun se arvioi, miten suhtautua tähän ainoastaan suomalaisia vastaan käynnistettyyn oikeudenkäyntiin.
 
Suosittelemme katsomaan tv-raportin Suomalaiset "GPP:n uhrit syytettyjen penkillä" osoitteessa www.aluetv.fi .
 
 
(EOK-viestintä)
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry