logo
Lontoolainen tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin WinCapita-takavarikon Tulosta Sähköposti

tuomioistuin_lontooLontoolainen Southwark Crown Court tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin sijoitusklubi Wincapitaa koskevan takavarikkopäätöksen.Tuomioistuimen mukaan WinCapita ei ollut pyramidihuijaus.

Päätös koskee englantilaisen Moneybookers pankissa WinCapitan tilillä olevia jäädytettyjä varoja, joita on yhteensä 4,8 miljoonaa euroa.  
 
Suomessa Keskusrikospoliisi käynnisti vuonna 2008 WinCapitaa koskevan esitutkinnan, jonka seurauksena klubin ja sen uusien jäsenten varat englantilaisessa Moneybookers-pankissa jäädytettiin.
 
Joukko Suomen suurimmaksi talousrikoksesi ja pyramidihuijaukseksi väitetyn WinCapitan jäseniä lähti keväällä 2011 hakemaan Lontoosta muutosta Keskusrikospoliisin hakemaan ja lontoolaisen tuomioistuimen 17.4.2008 vahvistamaan takavarikkopäätökseen. Heidän oikeudellisena avustajanaan toimi OTL, varatuomari Ilkka Pitkänen.
 
Oikeudenkäyntiä johtanut tuomari oli ihmetellyt suomalaisten viranomaisten menettelytapoja. Suomen viranomaisia edustanut englantilainen syyttäjä joutui noloon tilanteeseen oikeudenkäynnissä, kertoo Pitkänen.
 
Pitkäsen mukaan Lontoon tuomioistuimen päätös tarkoittaa myös sitä, että WinCapita ei ollut pyramidihuijaus. Mitä vaikutuksia lontoolaisen tuomioistuimen päätöksellä on WinCapita-asiaan ja satoihin omaisuuden vakuustakavarikkoihin Suomessa?
 
Ilkka Pitkäsen seikkaperäiset vastaukset ja kommentit Lontoon oikeudenkäynnistä sekä sen vaikutuksista voi katsoa rekisteröitymisen jälkeen vapaasti uudesta AlueTV:sta internetissä, toimittaja Jarmo Juntusen toimittamassa "Tapaus WinCapita" tv-ohjelmassa. Ohjelma on "Laki ja oikeusturva" ohjelmakategoriassa osoitteessa www.aluetv.fi .
 
 
EOK / Viestintä
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry