logo
Huijasivatko viranomaiset WinCapita-sijoittajia? Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokSuuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla, sanoo varatuomari, OTL Ilkka Pitkänen.

 

On kuulemma tehty valtava 100 miljoonan euron suuruinen huijaus. Se on kuulemma ollut huikeata pyramidipeliä ja laitonta rahankeräystä. Valtavaksi rikokseksi kuvatun toiminnan mediavaikutusta on voimistettu jopa eräiden toimittajien palkitsemisseremonioilla siitä hyvästä, että nämä toimittajat olivat muka saaneet kaivetuksi esiin tällaisen hirveyden.

 

 

Asian tutkinnan siirryttyä Keskusrikospoliisille myös tämä viranomainen on jatkuvilla tiedotteillaan median kautta luonut vaikutelman “Suomen suurimmasta talousrikoksesta”.

 

Suomalaista oikeuslaitosta leimaa kymmenet tuomiot oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin loukkauksista Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimesta. Silti jopa näissä suomalaisissa oloissa on poikkeuksellisen voimakkaasti oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ihmisoikeutta loukattu, jotta median alun perin luoma kuva voitaisiin säilyttää.

 

 

Johtavana syyttäjänä median luomaa kuvaa ylläpitämään on asetettu suuren iltapäivälehden päätoimittajan puoliso, joka on saanut hyvin pitkälle tosiasiallisesti johdatella oikeudenkäyntiä. 

 

Suuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla. Toimintaan hyvässä uskossa osallistuneilta piensijoittajilta on kyllä otettu omaisuutta pakkokeinon yhteensä kymmeniä miljoonia euroja.

  

 

Varatuomari, OTL Ilkka Pitkäsen selvitysten mukaan jo varmuudella tiedetään, että valtion ottamia varoja ei tulla koskaan jakamaan vahinkoja kärsineille siitä yksinkertaisesta syystä, ettei ole olemassa asiakirjoja, jotka osoittaisivat, miten varat tulee jakaa. Rahat jäävät valtiolle. Valtio saa näin lisää rahaa esimerkiksi Kreikan, Portugalin ja vastaavien valtioiden loputtomaan tukemiseen ja rahoittamiseen.

 

Näyttää siltä, että tähän päivään mennessä lähes jokainen vastaantulija on jo muodostanut hyväksyvän käsityksensä tämän “huikean” petoksen tapahtumisesta eikä juuri kukaan edes enää välitä kuulla selvitystä siitä, mitä WinCapita todellisuudessa oli.

 

Tiedotus on tehnyt tehtävänsä – ihmiset uskovat tietävänsä kaiken tarpeellisen. Ilkka Pitkänen kuitenkin selvittää perusteellisesti, mistä on ollut todellisuudessa kyse WinCapitan asiassa.

 

 

Lue Ilkka Pitkäsen huikea loppulausunto kokonaisuudessaan osoitteessa www.sanomat24.fi

 

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry