logo
Kavonius: Tulevaan vuoteen 2011 Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eokTulevana vuonna 2011 EOK pyrkii jatkamaan ja kehittämään jäsenpalveluitaan ja yhteiskunnallista vaikuttamista oikeusturvan edistämiseksi. Eduskuntavaalit ovat ensi vuoden erityispiirre.

 

 

Tulevissa vaaleissa EOK pyrkii siihen, että kaikista puolueista saataisiin mahdollisimman paljon oikeusturva-asioita ymmärtäviä kansanedustajia. EOK on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja EOK:n liittohallituksen jäsenet eivät ole missään puoluepolitiikassa mukana yksittäisiin puolueisiin sitoutuen. Suhteet ovat EOK:lla olleet hyvät erityisesti keskustalaisiin, vihreisiin, demareihin, vasemmistoliittolaisiin ja kokoomuslaisiin. 

Toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen kansanedustajaehdokkuuden kautta on mahdollisuuksia siihen, että ilmeisesti vahvistuvien perussuomalaisten tahollakin kuunneltaisiin EOK:n jäsenistön näkemyksiä ja tarpeita oikeusturvaan liittyen hyvin tarkasti. Perussuomalaisissa on ehdokkaana paljon hyviä oikeusturvaihmisiä eri vaalipiireissä, mutta sitten vastapainona myös jonkin verran kaikenlaisia lynkkaushengen lietsojia, ilmeisesti juuri niitä Timo Soinin tarkoittamia ”propellipäitä”. 

Eduskunnassa joka tapauksessa oikeusturvan toteuttamisen kannalta tärkeitä päätöksiä tehdään. Nykyaikaisen kansalaisjärjestön tulee turvata jäsentensä oikeuksia ja yhteiskunnallisia tavoitteitaan kaikissa puoluepoliittisissa suhdanteissa. 

EOK on monien muiden perus- ja ihmisoikeuksien puolustamisen lisäksi korostanut kuluneena vuonna 2010 aivan erityisesti sitä, että jokaista rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti ratkaistu tuomioistuimessa. Meillä Suomessa poliitikot ovat julkisesti ottaneet kantaa keskeneräisiin rikosasioihin usein jopa lynkkaushenkeä lietsoen.

On toivottavaa, että EOK:n jäsenet yli puoluerajojen tukevat ja tekevät työtä sen puolesta, että oikeusturvaihmiset menestyvät erinomaisen hyvin ja kaikenlaiset lynkkaajat erityisen huonosti.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011!

Petter Kavonius

Liittohallituksen puheenjohtaja - EOK ry

OTT,dosentti

 

Ps. Klikkaa tästä Jarmon blogisivulle - Ääni päälle ja napsauta poroja!

 

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry