logo
Jaakko Ylitalo kansanedustajaehdokkaana Lapissa Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitaloEOK:n liittovaltuuston puheenjohtaja, entinen Lapin Liiton edunvalvontapäällikkö Jaakko Ylitalo on asetettu Vasemmistopuolueen kansanedustajaehdokkaaksi Lapin vaalipiirissä.
 
Lapin Liiton edunvalvontapäällikön tehtävistä eläkkeelle tämän vuoden alussa siirtynyt Jaakko Ylitalo on päättänyt pyrkiä eduskuntaan vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Ylitalo on ollut Lapin maakuntaliiton palveluksessa vuoden 1974 alusta lähtien, ja hän on toiminut EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien.  
 
Ylitalo: Työ on kaiken hyvinvoinnin perusta
 
- Olen kolmekymmentä neljä vuotta tehnyt päätoimisesti työtä maakunnan puolesta; työllisyyden, Lapin kuntien ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Pari vuotta työministerin avustajana ja kaksi vuotta myös Lapin työvoimapiirin päällikkönä. Puoluekantani on ollut SKDL, ja nyt Vasemmistoliitto. Työ on kaiken hyvinvoinnin perusta, sanoo Ylitalo.
 
- Jos järkevä, tuottava työ loppuu, yhteiskunta lamaantuu. Ihminen on sosiaalinen olento. Mielekäs työ on myös ihmiseksi kasvamisen edellytys, toteaa Ylitalo.
 
Ylitalo on huolestunut nuorten asenteesta työhön
 
Olen itse syvästi omaksunut työn teon tarpeellisuuden. Menin syksyllä erääsen kokoukseen, jossa oli mm vasemmistonuoria. Järkytyin. Nuoret, työelämässä jo mukana olevat ja yliopistossa opiskelevat, yhtenä rintamana vakuuttivat, että eivät he työtä tarvitse. He tarvitsevat vain toimeentuloa, toteaa Ylitalo.
 
- En tiedä kuinka yleinen tuo nuorten asenne työn tekoon on, mutta silloin päätin, että pyrin ehdokkaaksi.   
.
Ylitalon mukaan nuorille pitäisi luoda myös koulutuksen jälkeinen työpaikkatakuu siten, että nuori pääse heti koulutuksen jälkeen koulutustaan vastaavaan työpaikkaan. Työpaikka voi olla vaikka määräaikainen, mutta kuitenkin niin pitkä, että nuori kokee koulutuksensa ja  sen jälken työnteon mielekkäänä. Hänelle jää, Kekkosta mukaillen, työnteon nälkä, halu oman toimeentulon, oman elämän hallintaan työtä tekemällä, huomauttaa Ylitalo.
 
Ylitalo puoltaa vesivoimaenergian rakentamista Lapissa
 
Ehdokkuus tarjoaa mahdollisuuden puhua tärkeinä pitämistäni asioista joita ovat Lapissa mm. kaivosteollisuuden edistäminen, luonto- ja ympäristöasiat ja uusiutuvan energiatuotannon rakentaminen, sanoo Ylitalo.
 
Ylitalon mielestä Lapissa on nyt metsää ja puuta enemmän kuin milloinkaan on ollut, ja metsät uusiutuvat järkevän metsänhoidon ansiosta nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.
 
-Vesivoima on parasta mahdollista uusiutuvaa energiaa, sanoo Ylitalo, jonka mukaan Rovaniemen tulvariskien hallinta on mahdollista vain ottamalla kiinni Kemijoen pääuoman vedet Pelkosenniemen yläpuolella. - Se merkitsee uusiutuvaa ja säätöenergiana erittäin arvokasta vesivoimaenergiaa kahden Rovaniemen kokoisen kaupungin koko vuoden kulutuksen verran, Ylitalo huomauttaa.
 
EOK tukee ihmisoikeuksia puolustavia ehdokkaita moraalisesti
 
EOK:n johtohenkilöistä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa kansanedustajaehdokkaana Lapin vaalipiirissä on Ylitalon lisäksi myös toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen (ps.). 
 
EOK pyrkii omalla toiminnallaan edistämään sitä, että eri puolueissa ihmisoikeuksia kannattavat kansanedustajaehdokkaat saavat niitä vastustavia suurempia äänimääriä, sanoo EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja Petter Kavonius.
 
Köyhänä järjestönä EOK ei voi antaa ihmisoikeuksia puolustaville ehdokkaille vaalirahaa lainkaan, vaikka sellainenkaan ei olisi vastoin laillisuutta tai avoimuutta, vaan EOK:n tuki joudutaan jättämään luonteeltaan moraaliseksi, huomauttaa Kavonius.
 
 
 
(EOK-viestintä)
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry