logo
Köyhyys on hyvinvointiyhteiskunnan häpeä Tulosta Sähköposti
ruokajonoKöyhien määrä kasvaa Suomessa. Etenkin työttömien asema on heikentynyt. Kun muiden tulotaso on noussut, ovat työttömien tulot pysyneet ennallaan. Maan hallitusta arvostellaan välipitämättömyydestä.

 

 

Köyhien määrä on kasvanut

EU:n ja OECD:n määritelmän mukaisia köyhiä on Suomessa yli 900 000. Suurin ryhmä ovat työttömät. Valtiotieteen tohtori, dosentti Jouko Kajanojan mukaan hallitus on unohtanut juuri heidät. Sosiaaliturvaa uudistaneen Sata-komitean aikaansaannoksena pienemmät kansaneläkkeet nousevat ensi vuoden maaliskuussa.

- Sen sijaan työttömät jäivät nuolemaan näppejään, sanoo Kajanoja Ylen uutisille.

Työttömien asema on myös huonontunut. Kun muiden tulotaso on noussut, on työttömien tulot pysyneet ennallaan. Kuilu ei ole syntynyt vain rikkaiden ja köyhien välille vaan myös työssäkäyvien ja työttömien välille.

- Ihmiset ovat yhä etäänpänä toisistaan, tulee erilaisia empatiaongelmia, ei enää tunneta miten toiset elävät, sanoo Kajanoja.

Hallitus saa pyyhkeitä välinpitämättömyydestä 

Kirkon ruokajonossa nykyinen hallitus saa moitteita yhdestä suusta. - Katainen ei ole tehnyt mitään! - Nostavat vain omia palkkojaan!, toteavat leipäpussin jonottajat. 

Ihmiset odottavat ensi kevään eduskuntavaaleja. - Muut on herroja siellä paitsi, yksi. - Suomessa on satoja tuhansia köyhiä eikä tehdä mitään. Pitääkö nyt Soinin tulla ja ottaa se 14,5 % vaalivoitto? Kepu häviää, kuuluu hätäinen huuto jonosta.

Ihmisiä ei saa jättää milloinkaan ahdinkoon vaikeassakaan taloudellisessa tilanteessa. Valtion ensisijainen tehtävä on huolehtia omista kansalaisistaan, sanoo EOK ry:n toiminnanjohtaja, perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen. -Nykymeno osoittaa maan hallitukselta välinpitämätöntä kansalaisten heitteillejättöä, sanoo Juntunen. Köyhyys on hyvinvointiyhteiskunnan häpeä, lisää Juntunen. 

(EOK-viestintä, Sanomat24)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry