logo
Hovioikeuksien presidentit vastustavat leikkauksia Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosHovioikeuksien presidentit vastustavat oikeusministeriön esittämiä leikkauksia käräjä- ja hovioikeuksiin. Presidenttien mukaan suunnitellut leikkaukset ovat kohtuuttomia ja uhkaavat tuomioistuinten toimintaedellytyksiä.

Hovioikeuksien presidentit pelkäävät, että resurssien vähentäminen johtaa tuomioistuinten ruuhkautumiseen ja käsittelyaikojen pidentymiseen, kertoo Ylen uutiset.

Presidenttien mukaan vähennykset voivat merkitä yksittäiselle hovioikeudelle jopa 10 prosentin henkilöstöleikkausta. Kaikkiaan oikeusministeriön esitys tarkoittaisi noin 30 viran vähentämistä hovioikeuksista. Presidentit pitävät leikkauksia yllättävinä, koska ne poikkeavat valtion vuoden 2011 talousarvioissa esitetyistä henkilöstömääristä.

Avoimen kirjeen ovat allekirjoittaneet Rovaniemen, Turun, Kouvolan ja Helsingin hovioikeuksien presidentit. Lokakuussa käräjäoikeuksien laamannit ilmaisivat huolensa tuomioistuinlaitoksen ja käräjäoikeuksien toimintaedellytyksistä avoimessa kirjeessään päättäjille.

Aihetta käsitteli ensimmäisenä Yle uutiset. 

 

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry