logo
Suomelle tuomio epäreilusta oikeudenkäynnistä Tulosta Sähköposti
eit_oikeusSuomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavan päätöksen asiassa, joka koskee epäreilua oikeudenkäyntiä.
 
Ihmisoikeustuomioistuimeen valittanut mies oli tuomittu hovioikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen tuttavaperheen pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Keskeisenä todisteena oli lapsen terveydenhuollon asiantuntijan kanssa käymä keskustelu, jota katseltiin oikeudessa videolta. Epäillyllä ei ollut prosessin aikana mahdollisuutta esittää lapselle kysymyksiä.

EIT:n mielestä tällainen menettely rikkoo ihmisoikeussopimuksen kuudennen artiklan kahta eri pykälää, joissa säädetään reilun oikeudenkäynnin pelisäännöistä.
 
Ihmisoikeustuomioistuin määräsi Suomen valtion maksamaan ihmisoikeusrikkomuksen uhrille 3500 euroa aineettomasta vahingosta sekä korvaamaan hänelle lähes 6500 euron kulut.
 
 
(EOK viestintä)
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry