logo
Uoti ojentaa korkeinta oikeutta: Hyvä herrat, oikeus ei ole rikos! Tulosta Sähköposti
ott_kari_uotiKKO on todennut, että oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Tämä on järkyttävä esimerkki ymmärryksen kapeudesta suomalaisessa oikeuskulttuurissa. Hyvät herrat, oikeus ei ole rikos, huomauttaa oikeustieteen tohtori Kari Uoti blogikirjoituksessaan.
 
 
 
Uotin mukaan Korkein oikeus toimii kuin teini etsiessään suuntaa ihmisoikeusviidakossa. Presidentti Pauliine Koskelo on Jane, joka vielä etsii Tarzaniaan, joka ottaisi naisensa ja veisi tämän puun latvaan omaan pesäänsä, mistä kaiken näkee selvemmin. Toivoisin Tarzanin löytyvän pikapuoliin, toteaa Uoti blogisivuillaan.

Korkein oikeus on aktiivisesti päivittänyt suomalaista ihmisoikeuskäsitystä lähemmäksi eurooppalaisuutta. Syksyllä uusi aika näytti koittavan, kun suomalainen inkvisitiomenettely lopetettiin korkeimman oikeuden päätöksellä KKO 2009:80. Tämän jälkeen ketään ei enää voinut rangaistuksen uhalla pakottaa todistamaan itseään vastaan. Suomi tutustutettiin ihmisoikeussopimuksen takaamaan oikeuteen, valaisee Uoti.
Imperiumin vastaisku tuli pian. Arsenalin maksamat asiamiehet ostivat professori Matti Tolvaselta oikeudellisen asiantuntijalausunnon, jonka mukaan oikeus on rikos, kirjoittaa Uoti.

Tolvanen kirjoitti lappuun, että ihmisoikeussopimuksen takaaman oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön, mutta teko voidaan jättää rankaisematta anteeksiantoperiaatteen perusteella, jos oikeus näkee sen kohtuulliseksi.

Suomessa on siis rikosoikeuden professori, joka sanoo oikeuden olevan rikos, täyttävän rikoksen tunnusmerkistön! Tämä kertoo suomalaisen tutkijakunnnan ymmärryksen syvyydestä, se on pohjalla, sivaltaa Uoti. -Tolvanen on entinen poliisi, joka päättää ensin, että on rikos, syyllinen pitää enää löytää, lisää Uoti. 

Uotin mielestä tällä ei olisi ollut muuten merkitystä, mutta korkein oikeus lähti mukaan tähän järjettömyyteen ratkaisullaan KKO 2010:41, jossa se totesi, että oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön, oikeus on rikos! Tämän korkein oikeus teki täysistunnossa, siis kaikkien neuvosten voimalla, kirjoittaa Uoti.
 
Kari Uotin mielestä tämä on järkyttävä esimerkki ymmärryksen kapeudesta suomalaisessa oikeuskulttuurissa. Hyvät herrat, oikeus ei ole rikos, huomauttaa Uoti. Ainoastaan tohtorin koulutuksen hankkinut juristi voi olla tätä ymmärtämättä, niin ja korkein oikeus, Uoti jatkaa.
 
Tämä vie taas Eurooppaan, mistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin aikanaan tulee kertomaan meidän korkeimmalle oikeudelle, että oikeus ei ole rikos, oikeuden käyttäminen ei ole rikollista. Oikeuden käyttäminen ei tarkoita rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä, vaikka jälleen yksi maksettu tohtori on saatu niin sanomaan, toteaa Uoti.
 
Oikeustieteen tohtori Kari Uotin blogisivut ovat osoitteessa http://www.kariuoticonsulting.fi/ 
 
(EOK-viestintä, Sanomat24)
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry