logo
EIT langetti Suomelle tuomioita sananvapauden rajoittamisesta Tulosta Sähköposti
eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on tuominnut Suomen mittaviin korvauksiin liiasta sananvapauden rajoittamisesta. Valtiolle määrätyt korvaukset olivat kymmeniätuhansia euroja.

 

 

EIT kumosi kolme oikeuden tekemää kunnianloukkaustuomiota.

Yhdessä tapauksista EIT kumosi rovaniemeläisen entisenä verovirkailijana toimineen, veroasiantuntijan Liisa Mariaporin saaman kunnianloukkaustuomion hänen vuonna 1998 julkaistusta kirjastaan. Mariapori oli esittänyt kirjassaan "Verottaja tappolinjalla" syytteitä erään verotarkastajan väärästä valasta veropetosta koskevassa oikeudenkäynnissä.

EIT tuomitsi Suomen valtion korvaamaan Liisa Mariaporille aineellisista kärsimyksistä ja henkisistä vahingoista yhteensä n. 50 000 euroa.

Lisäksi toisessa tapauksessa EIT kumosi Yhtyneiden Kuvalehtien sekä Seura-lehden toimittajan ja päätoimittajan kunnianloukkaussyytteet. Syytteet koskivat vuonna 1996 tehtyä lehtijuttua. Lisäksi Yhtyneiden Kuvalehtien osalta Suomi tuomittiin korvauksiin kohtuuttoman pitkäksi venyneestä käsittelyajasta

Juttu käsitteli Mannerheimin Lastensuojeluliiton silloisen lapsiasiamiehen hyllyttämistä. EIT kumosi aiemmat tuomiot ja määräsi Suomen valtion korvaamaan yhteisesti kolmelle asianosaiselle yhteensä yli 37 000 euroa.

 

(EOK-viestintä, Sanomat24)

 

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry