logo
Laillisuusvalvoja ei ole tyytyväinen ministeriön selityksiin Tulosta Sähköposti

sosiaali_ja_terveysministerioApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen pyytää Sosiaali- ja terveysministeriöltä uutta selvitystä toimenpiteistä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan ruuhkien purkamiseksi.

 

 

 

Ministeriön on toimittava vastauksensa viimeistään 16.8.2010.

 

Apulaisoikeuskansleri Puumalainen on tyytymätön Sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehiltä 25.5.2010 saamaansa selvityksen niistä toimenpiteistä, joilla ministeriö purkaa sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan ruuhkan ja lyhentää käsittelyaikoja.

 

Puumalaisen mukaan ministeriön lausuntoa ei voi pitää pyydetyn yksityiskohtaisena ja kokonaisvaltaisena suunnitelmana siitä, miten sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan käsittelytilanne saadaan vastamaan peruslain vaatimuksia. 

 

Ministeriön esittämistä toimenpiteistä ainoa konkreettinen on henkilöresurssien välitön lisäys. Muilta osin ministeriö ei ole esittänyt sellaisia toimenpiteitä, joilla voisi uskoa olevan vastaavaa vaikutusta. 

 

Ministeriö ei myöskään ole arvioinut kehittämistarpeita eikä testannut näkemyksiään yhdessä lautakunnan kanssa, Puumalainen kummeksuu.

 

Apulaisoikeuskansleri Puumalainen on seurannut sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan toimintakykyä vuodesta 2008 lähtien ja hän on moittinut Sosiaali- ja terveysministeriötä vitkastelusta tilanteen korjaamiseksi.

 

Vuonna 2008 valitusten keskimääräinen käsittelyaika sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnassa oli 16 kuukautta 10 päivää.

 

Viime vuonna valitusten keskimääräinen käsittelyaika oli jo 17 kuukautta.

 

 

(EOK-viestintä, Sanomat24)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry