logo
Sijoitusklubi WinCapitan rahaliikenteen sulkeminen on mysteeri Tulosta Sähköposti
pankki_rahansiirto_maksutSijoitusklubi WinCapitan mysteerinen rahaliikenteen sulkeminen maaliskuussa 2008 synnytti rikosilmoitusten tulvan. Keskusrikospoliisilla ei ole mitään tekemistä rahaliikenteen sulkemisessa vaikka niin väitetään, sanoo tutkinnanjohtaja Seppo Rautava Keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä.
 
 
 
Sijoitusklubin lapualainen jäsen oli toukokuun alussa kuultavana Lapuan poliisilaitoksella. Sijoittajajäsen kertoo saaneensa Turun keskusrikospoliisin edustajilta myönteisen vastauksen KRP:n osuudesta sijoitusklubin rahaliikenteen sulkemisesta. "Käsi raamatulla vannon, että Turun KRP:n poliisit myönsivät minulle KRP:n vaikuttaneen rahaliikenteen sulkemiseen" sanoo sijoittajajäsen rauhallisesti.
 
Sijoitusklubin laajaa jäsenistöä on ihmetyttänyt, että rahaliikenteen sulkemisesta annetaan kahta erilaista tietoa.
 
EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on saanut (24.5.2010) tutkinnanjohtaja Seppo Rautavalta vahvistuksen, ettei Oulun KRP ole mitenkään myötävaikuttanut sijoitusklubin jäsenten ja Moneybookersin välisen rahaliikenteen sulkemiseen. Juntunen on myös keskustellut Turun keskusrikospoliisien kanssa. "Poliisit kertoivat minulle, etteivät he muista puhuneensa mitään koko asiasta ja toinen poliiseista epäili, että asiassa on syntynyt väärinkäsitys", sanoo Juntunen.
 
Rahaliikenteen sulkeminen on mysteeri myös poliisille
 
"Tutkinnanjohtaja Rautava myönsi puhelinkeskustelussamme, että maaliskuussa 2008 Englannin viranomaiset ottivat yhteyttä Keskusrikospoliisiin. - Rautavan kertoman mukaan sijoituskubin rahaliikenne oli jo silloin suljettu", sanoo Juntunen.
"Sain sen käsityksen, että KRP:n käynnistämä esitutkinta ei lähes kolmen vuoden esitutkinnan aikana edes varmuudella vielä tiedä kuka rahaliikenteen olisi sulkenut, ihmettelee Juntunen. "Rautava arveli keskustelussamme, että rahaliikenteen sulkeminen on tapahtunut rahanpesuepäilyjen vuoksi joko pankin tai Englannin viranomaisten toimesta", kertoo Juntunen.
 
Toimiakseen sijoitusklubi WinCapitassa jäsenet joutuivat avaamaan pankkitilejä Nordea Pankki Oyj:ssä sekä mm. englantilaisessa Moneybookers nettipankissa. Näiden pankkien tileillä oleviin rahoihinsa jokaisella jäsenellä oli itsenäinen määräämisvalta eikä kukaan muu jäsen tai WinCapita ole kertonut, että yksittäisen jäsenen varoja olisi vastoin hänen tahtoaan käsitelty näillä tileillä milloinkaan niin kauan, kuin tilien käyttämiseen tarvitut sivustot olivat avoinna.
 
Syyttäjä Heikki Arjas Oulun syyttäjävirastosta vahvistaa pyytäneensä Moneybookers-pankilta eräiden sijoitusklubin jäsenten tilien jäädyttämistä. Arjaksen mukaan varojen käytön jäädyttämiset liittyivät turvaamistoimiin, ja ne toteutettiin huhtikuussa 2008. 
 
Sijoitusklubin rivisijoittajat eivät ole voineet missään tapauksessa arvioida sijoitusklubin toimintaa laittomaksi. Kun poliisilla on mennyt jo lähes kolme vuotta esitutkintaan, jossa se ei ole vielä kyennyt osoittamaan mitään rikosta tapahtuneen. "Pitäisikö rivisijoittajan kyetä selvittämään hetkessä sen mitä poliisi ei kykene selvittämään kolmessa vuodessa", kysyy Juntunen. 
 
Sijoitusklubin toiminnasta pääepäilty Hannu Kailajärvi ei ole tunnustanut mitään rikosta.
 
Kailajärvi kertoo, että ennen rahaliikenteen päättymistä kaikille varojen kotiuttamista pyytäneille maksettiin sijoitustuloja. Lisäksi Kailajärvi on ilmoittanut, että jos ulkopuolisia hyökkäyksiä ei olisi tullut, niin kaikki muutkin sijoittajat olisivat saaneet saavuttamansa voitot.
 
Tutkinnanjohtaja Seppo Rautava vahvistaa, että sijoitusklubin toimintaan liittyvä esitutkinta on nyt loppumetreillä. "Lähiaikoina saamme tietää keitä henkilöitä syytetään ja mistä rikoksesta", sanoo lähiaikoina eläkkeelle vetäytyvä tutkinnanjohtaja.
 
Lukuisten osallisten ja muiden tekemien havaintojen mukaan sijoitusklubi Wincapitan esitutkinta ei ole ollut puolueetonta.
 
 
(Sanomat24, EOK-viestintä)  
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry