logo
Toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen suostui kansanedustajaehdokkaaksi Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_vaalit2011EOK:n toiminnanjohtaja ja lainsäädäntöön perehtynyt toimittaja Jarmo Juntunen lähtee tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa Lapin vaalipiirissä. Juntunen on antanut suostumuksensa perussuomalaisten Lapin piiriyhdistykselle.

 

 

Jarmo Juntusen kansanedustajaehdokkuutta on Lapissa ja EOK:n jäsenistössä odotettu. - Olen keskustellut aiemmin mahdollisesta ehdokkuudestani perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin kanssa. Paiskattiin siitä silloin alustavasti jo kättä, paljastaa Juntunen. 

Olen vakuuttunut siitä, että puolueena Perussuomalaiset haluavat toimia päättäjinä, jotka eivät katso pelkästään kunnan tai valtion, vaan ennen kaikkea kansalaisten etua. Puolueen kuten minunkin arvomaailmassa tärkeää on kuunnella kansalaisia, ja puuttua lainsäädännössä oleviin epäkohtiin vallanpitäjien piirejä pelkäämättä, sanoo Juntunen.

Suomessa viranomaistoiminta on myös julkisen sektorin tuottavuusohjelman seurauksena vääristynyt. Viisautta olisi perääntyä vääristä päätöksistä. On tullut selväksi, että päätöksentekijät eivät uskalla tunnustaa ja korjata virheitä, seurauksena koko poliittisen päätöksentekojärjestelmän uskottavuus kärsii pahasti, toteaa Juntunen.  
 
Suomessa ei ole myöskään asianmukaista kansalaisedustusta lainsäädännön valmistelussa. Myöskään asianajajien liitossa ei ole oikeuspalveluiden käyttäjien edustusta. Totuus lienee, että vallankäyttäjät käyttävät määrätietoisesti keskinäistä yhteistyötä oman valtansa pönkittämiseen, jatkaa Juntunen.
 
Vallankäyttäjät ja poliittinen järjestelmä aliarvioivat kansalaisten oikeustajua, sanoo Juntunen. "Suomen kansalla on oikeustajua ja rohkeutta, jonka se tulee toivottavasti myös ääneen ilmaisemaan", sanoo Juntunen

Meidän ei tule alistua ja hyväksyä sitä, että julkisen vallankäytön taholta ja lainsäädännön tulkinnan ja tulkinnallisuuden nimissä perus – ja ihmisoikeusloukkauksilla tuhotaan ihmisten elämän keskeisiä edellytyksiä. Tällaiset ongelmat pitää myös aidossa eduskuntatyössä tunnustaa ja nopeasti korjata, sanoo Juntunen.

Vaalityö ei vaikuta ajankäytön osalta EOK:n johtamiseen. Nythän tulee samalla hyvä tilaisuus kertoa laajalla alueella asuville pohjoisen ihmisille oikeusturvajärjestön tärkeästä merkityksestä yksilön oikeusturvan toteutumisessa, huomauttaa Juntunen.

EOK:n liittohallituksen ja muiden luottamushenkilöiden mielestä Jarmo Juntunen on tärkeä henkilö järjestölle, mutta lainsäädäntöön ja kansalaisten kokemiin oikeusloukkauksiin perehtyneenä vielä tärkeämpi koko yhteiskunnalle, sanoo EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius

Saamani luottamus ja kannustukset kansanedustajaehdokkuuteeni EOK:n jäsenistöltä ja luottamushenkilöiltä ovat tärkeitä. Vuosien aikana olemme oppineet tuntemaan toisemme ja tällaisen luottamuksen sekä yhteistyön arvo on hyvin merkittävää, sanoo Juntunen.

Vaalikampanjaan tarvitsen tukihenkilöitä koko Suomesta, ei yksin Lapin läänin alueelta, sanoo Juntunen, jonka tukiryhmään voi liittyä osoitteessa www.jarmojuntunen.fi

 

 

(EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry