logo
Painajaismainen oikeusmurha Tulosta Sähköposti

mot_ohjelmaMOT-ohjelma (TV1) kertoo yhden perheen kokemusten kautta sellaisista oikeusturvaongelmista, jotka ovat koskettaneet suurta osaa suomalaisista. Katso ohjelma netissä!

Maanviljelijä Tuomo Halmemies tuomittiin naapurinsa päälle ajosta autolla - ilman näyttöä. Painajaismainen kiusaaminen johti oikeusmurhaan.

Monet ihmiset kokevat Halmemiehen perheen tavoin, että he eivät saa suojaa viranomaisilta erilaista rikollista kiusaamista vastaan, vaan avun hakijoita pyritään syyllistämään. MOT paljasti myös Halmemiehen tapauksen myötä Suomessa vallitsevan järjestelmän, joka mahdollistaa oikeusmurhat ja niiden peittelyt.

Nykyjärjestelmään Suomessa kuuluu lain ja tosiasioiden syrjäyttäminen avoimesti virkarikosten ja -virheiden systemaattisella peittelyllä ja yhdenvertaisuuden loukkauksilla. Tässä järjestelmässä virkamiesten katsotaan olevan jo lähtökohtaisesti siinä määrin oikeassa, että tavallista kansalaista ei ole tarpeen edes kuunnella.

Ohjelmassa tuotiin selvästi esille myös ne taloudelliset ja terveydelliset menetykset, joita oikeusmurhat aiheuttavat uhreilleen.

EOK:n asiantuntijakumppanit ovat konsultoineet ohjelmaan liittyvissä asioissa MOT:n toimitusta ja Tuomo Halmemiestä.

EOK suosittelee ohjelmaan tutustumista. Se on mahdollista internetissä osoitteessa:

http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu

 

 

(EOK-viestintä)

 

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry