logo
Tampereen poliisi loukkasi kansalaisten perusoikeuksia Tulosta Sähköposti

poliisi_selkaEduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja antoi moitteita Tampereen poliisille aktivistien kiinniotosta, jossa loukattiin kansalaisten perusoikeuksia.

Tapaus sattui Patrian Oyj:n ulko-ovien luona puolustusvoimien lippujuhlapäivänä 4. kesäkuuta 2008. Toistakymmentä armeijan vastustajaa oli tukkinut kiinteistön kaksi kulkureittiä kahliutumalla toisiinsa putkien ja ketjujen avulla.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun tehnyt arvosteli poliisin menettelyä Tampereella tapahtuneen kiinnioton yhteydessä. Kantelijan mukaan

poliisimiehet ottivat aktivistitapahtuman yhteydessä hänet ja kaksi muuta henkilöä kiinni, vaikka he eivät aiheuttaneet minkäänlaista häiriötä. Heidän käyttäytymisestään ei voinut myöskään päätellä, että he tulisivat aiheuttamaan häiriötä.  

Poliisi otti paikalta kiinni myös sivummalla olleita aktivisteja, jotka vain kuvasivat tapahtumaa. Mielenosoitusta sivusta seuranneiden aktivistien kiinniotto ei apulaisoikeusasiamiehen mukaan täysin vastannut poliisilain lähtökohtia. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan heidän kiinniottonsa ei täysin vastannut poliisilain ajattelua. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito ei saa ylikorostua perusoikeuksien kustannuksella, toteaa Pajuoja.

Apulaisoikeusasiamies ilmoitti kannastaan Pirkanmaan poliisilaitokselle ja poliisihallitukselle, mutta ei ryhtynyt muihin toimenpiteisiin.

Apulaisoikeusasiamiehen ratkaisu on luettavissa kokonaan osoitteessa http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=ereoapaa&${BASE}=ereoapaa&${THWIDS}=0.5/1268063345_514800&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

 

 

(Sanomat24, EOK-viestintä)

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry