logo
Keskusrikospoliisi luovutti Kailajärvelle WinCapitan valuuttakauppaohjelmistoa Tulosta Sähköposti

hannu_kailajarviKeskusrikospoliisi (KRP) luovutti perjantaina (18.12.2009) sijoitusklubi WinCapitan hallinnosta vastaavalle Hannu Kailajärvelle tietokoneen, joka sisältää valuuttakauppaohjelmiston tuotekehitystyön tuloksia.

 

Kailajärvi vapautettiin maanantaina (14.12.) Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tutkintavankeudesta kehittämään automaattista valuuttakauppaohjelmistoa.

 

"KRP on pyytänyt tiedottamaan minua, että heillä ei olisi hallussaan WinCapitan valuuttakauppaohjelmistoa. - En voi luonnollisestikaan antaa tällaista lausumaa tai tiedotetta, koska en voi tietää mitä KRP:llä on hallussaan", toteaa Kailajärvi.

Kailajärvi myöntää, että KRP:n tutkija on luovuttanut hänelle kannettavan tietokoneen, jolla hän teki tuotekehitystyötä ennen kiinni joutumistaan Ruotsissa. "En voi kuitenkaan käyttää kyseistä konetta tuotekehityksessä, koska en voi olla varma tuotekehityksen salassapitävyydestä". - Koneelle on voitu asentaa vakoiluohjelmia tai laitteita, jotka välittävät informaatiota ulospäin, sanoo Kailajärvi.

Kailajärvi kertoo, että hänelle on luvattu käyttöön puolustuksen kannalta välttämättömään työhön tarvittava laiteympäristö vuoden vaihteen jälkeen. - Olen itse paikalla kun "neitseellinen" laitteisto hankitaan". - Voin aloittaa tuotekehityksen tämän jälkeen, sanoo Kailajärvi.

KRP tiesi, että Kailajärvi oli Ruotsissa päättänyt ilmoittautua poliisille

 

Hannu Kailajärven mukaan teleoperaattoreiden toimesta tai välityksellä voidaan ladata kenen tahansa matkapuhelimeen ohjelmia ilman käyttäjän tietämättä. - Ohjelmalla voidaan esimerkiksi matkapuhelimen kautta kuunnella lähiympäristössä tapahtuvaa keskustelua, vaikka matkapuhelin olisi pois päältä, sanoo Kailajärvi.

 

"Puheluitani on nauhoitettu Ruotsissa ollessani pitkin syksyä vuonna 2008. - Olen saanut myös kuunneltavakseni kyseisiä nauhoitteita esitutkinnan aikana. - Ihmettelin tuolloin, että kuuntelua oli harjoitettu, vaikka olin hankkinut useita matkapuhelimia eri yhteydenpitoihin ja myös eri prepaid-liittymien kautta. - Nykytekniikka mahdollistaa monenlaista seurantaa, joista ihmiset eivät ole läheskään tietoisia. - "Herää kysymys, onko esimerkiksi minuun kohdistuneissa kuunteluissa ja seurannassa ollut viranomaisluvat kunnossa", ihmettelee Kailajärvi. 

"Lisäksi ihmettelen, miksi kiinniottamiseni tapahtui vasta 10.12.2008, kun tuotekehitys oli jo jollain tapaa loppusuoralla, vaikka kuuntelua ja seurantaa oli suoritettu jo pitkin syksyä", sanoo Kailajärvi.

Nauhoitteista käy esimerkiksi selville, että olin vapaaehtoisesti ilmoittautumassa viranomaisille viimeistään tammikuun 2009 loppuun mennessä. - "Elämme Orwellin kuvailemassa yhteiskunnassa", toteaa Kailajärvi.

 

 

(Sanomat24, EOK-viestintä)


 

 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry