logo
Uutiset 2010
Velallisen suojaosuutta ulosotossa korotetaan Tulosta Sähköposti

eurorahaaUlosotossa palkan ulosmittauksessa velalliselle jätettävän suojaosuuden määrään tulee korotus vuoden 2014 alusta. Yksinäisen velallisen suojaosuus on 677,70 euroa, ja jos velallisella on yksi huollettava suojaosuus on 921 euroa kuukaudessa.

Lue lisää...
 
Salmonellan torjuntaohjelma uhattuna – kansanterveys vaarannetaan Tulosta Sähköposti

Maa- ja metsätalousministeriö esittää hallitukselle rehulain vahingonkorvaussäännöksen muuttamista. Lakimuutos siirtäisi saastuneen rehun aiheuttaman vahingon riskiä myyjältä ostajalle, sanoo MTK:n päälakimies Risto Airikkala.

Lue lisää...
 
Äiti Amma vastaanotti EOK:n kultaisen oikeusturvan suojelusenkelin Tulosta Sähköposti
Sample ImageMaailman rauhan ja rakkauden lähettiläs sekä kärsivien kansakuntien puolustaja Äiti Amma vastaanotti EOK:n kultaisen oikeusturvan suojelusenkelimitalin Suomen vierailun yhteydessä.
Lue lisää...
 
Oikeusvaltion haaksirikko, Koiviston konklaavi loukkasi yksilön perusoikeuksia Tulosta Sähköposti
mauno_koivistoPresidentti Mauno Koiviston tarkoituksena oli vaikuttaa tuomareihin yleisen edun nimissä pankin asiakkaina olleita tavallisia kansalaisia vastaan. Suomalainen oikeusvaltio kärsi 6.5.1992 pidetyssä tilaisuudessa haaksirikon, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Venäjän korruption vastainen komitea kutsui EOK:n yhteistyöhön Tulosta Sähköposti
Sample ImageEOK:n Rovaniemen liittokokous sai yhteistyöesityksen Venäjän korruption vastaiselta komitealta sekä esityksiä maahanmuuttajien ja nuorten oikeusturvan edistämiseksi.
Lue lisää...
 
Jaakko Ylitalo EOK:n kunniajäseneksi Tulosta Sähköposti
Sample ImageLiittohallitus on myöntänyt EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajan tehtävät jättäneelle Jaakko Ylitalolle liiton 8. kunniajäsenyyden. Ylitalo on tehnyt vuosikymmeniä merkittävää oikeusturvatyötä, josta osa on tapahtunut EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajana, totesi toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Petri Kankaansivu johtaa EOK:n liittohallitusta Tulosta Sähköposti
petri_kankaansivu_varatuomari_eokEOK:n liittovaltuusto päätti yksimielisesti valita liittohallituksen puheenjohtajaksi varatuomari Petri Kankaansivun Helsingistä. Kankaansivu on aiemmin toiminut liittohallituksen jäsenenä vuodesta 2006 lähtien.
Lue lisää...
 
Petter Kavonius EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajaksi Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eokEOK:n liittokokous valitsi yksimielisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle liittovaltuuston puheenjohtajaksi oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavoniuksen.
Lue lisää...
 
EOK:n oikeusturvapoliittinen toimintalinja vuosina 2014 – 2016 Tulosta Sähköposti
oikeusturvaseminaari_eokRovaniemellä kokoontunut EOK:n liittokokous päätti seuraavan kolmivuotiskauden (2014-2016) oikeusturvapoliittisesta toimintalinjasta.
Lue lisää...
 
Autoverotusta koskevat tullin virheet johtuivat hallintolainkäytön virheistä Tulosta Sähköposti
korvauksien_maksatusEOK:n mielestä autoveron perimisessä tullin tekemät virheet ovat johtuneet kansallisessa hallintolainkäytössä tehdyistä vakavista virheistä ja ennen muuta KHO:n epäonnistumisessa unionin oikeuden soveltamisessa.
Lue lisää...
 
Tuomioistuimet rikkoneet kahdenkertaisen rangaistuksen kieltoa Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkein oikeus on antanut paljon keskustelua herättäneen tuomion kahdenkertaisen rangaistuksen kieltoa (ne bis in idem-periaate) koskevassa asiassa (KKO:2013:59).
Lue lisää...
 
On aika uudistaa poliittista kulttuuria Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokSuomessa tarvitaaan jokin taho, joka uskaltaa sanoa suoraan oikeusturvaongelmien syyt ja osaa sekoittaa lääkkeet niiden korjaamiseksi, sanoi EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen perussuomalaisten puoluekokouksessa Joensuussa.
Lue lisää...
 
EOK kutsuu jäsenistöään liittokokoukseen Tulosta Sähköposti
eok_liputusEOK pitää varsinaisen liittokokouspäivän elokuussa Rovaniemellä. Liittokokouksessa valitaan seuraavalle 3-vuotiskaudelle uuden liittovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä liittovaltuuston jäsenet.
Lue lisää...
 
Liittovaltuusto: EOK edistää laillisten oikeuksien toteutumista Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitaloLiiton toiminnan lähtökohtana ja päämääränä on ihminen, joka saa tarvitsemaansa tukea puolustautuessaan ihmis- ja perusoikeuksia sekä oikeusturvaa loukkaavaa julkishallintoa vastaan, totesi Jaakko Ylitalon johtama EOK:n liittovaltuusto varsinaisessa vuosikokouksessaan Rovaniemellä 27.4.2013.
Lue lisää...
 
Syyttömien oikeusturvaa kunnioitettava Tulosta Sähköposti

 

jarmojuntunen_2011EOK:n mielestä Wincapita-asian käsittely tiedostusvälineissä ei ole ollut oikeusvaltiolle kunniaksi. Tavallisten ihmisten tarpeeton syyllistäminen on ollut kohtuutonta, eivätkä toimittajat ole kyenneet asianmukaiseen lähdekritiikkiin, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Toteutuuko sosiaalihuollon oikeusturva Suomessa? Tulosta Sähköposti
oikeusmurhan_uhriMillaisia oikeuksia ja velvollisuuksia sosiaalihuollon työntekijällä on? Millaiset ovat asiakkaan oikeudet ja kuinka paljon voi vaikuttaa omiin palveluihin? Valtakunnalliset Sosiaalihuollon oikeusturva 2013 -päivät Helsingissä 12-13.2.2013.
Lue lisää...
 
Todistelu yleisissä tuomioistuimissa Tulosta Sähköposti
oikeusministerioEOK on lausunut Oikeusministeriölle näkemyksensä mietintöön, jossa on ehdotuksia uudeksi lainsäädännöksi anonyymista todistelusta esitutkinnassa ja tuomioistuinmenettelyssä. EOK:n mielestä anonyyminen todistelu voi vakavasti vaarantaa syytetyn oikeusturvaa ja tuomioistuimen neuvottelusalaisuuden tulee olla murrettavissa.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri samalla kannalla tuomareiden jääviysongelmassa kuin EOK Tulosta Sähköposti
Ejaakko_jonkka_kuvaOK on keväällä 2012 pyytänyt oikeuskansleri Jaakko Jonkalta kannanottoa korkeimman oikeuden (KKO) jäsenten välimiestehtäviin. Asia on erityisen tärkeä, koska tuomareiden runsaat välimiestehtävät heikentävät yleistä luottamusta tuomioistuinten ja erityisesti KKO:n riippumattomuuteen ja puolueettomuuteen lainkäytössään.
Lue lisää...
 
Ennakoiva elämänhallinta ja oikeusturva Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eok EOK:n tavoite on kehittää Suomea eurooppalaisten ja länsimaisten oikeusturvakäsitysten mukaan, toteaa liittohallituksen puheenjohtaja Petter Kavonius EOK:n jäsenistölle osoitetussa "ennakoiva elämänhallinta ja oikeusturva" joulutervehdyksessä.
Lue lisää...
 
Oikeusloukkaus tuli kunnalle kalliiksi Tulosta Sähköposti
oikeusmurhan_uhriPohjois-Karjalan käräjäoikeus totesi sosiaalijohtajan syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen lapsen huostaanottotapauksessa. Kunta tuomittiin maksamaan oikeusloukkauksista korvauksia lapselle ja äidille sekä oikeudenkäyntikulut. Lue käräjäoikeuden julkinen seloste.
Lue lisää...
 
Lääkkeiden saatavuus on ihmisoikeuskysymys Tulosta Sähköposti
apteekkiKilpailuvirasto esittää itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttamista Suomessa. EOK:n mielestä lääkkeiden saatavuus on ihmisoikeuskysymys.
Lue lisää...
 
Vakuutusoikeus on tullut tiensä päähän Tulosta Sähköposti
Sample ImageJulkisuudessa on keskusteltu vakuutusoikeuden lainkäytön linjasta ja vaadittu avoimempaa toimintaa. Korkein oikeus (KKO) on joutunut usein oikomaan vakuutusoikeuden tuomioita. Voiko tällainen tuomioistuin toimia oikeusvaltiossa, kysyy EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Käräjätuomarille syyte virkarikoksesta Tulosta Sähköposti
jaakko_jonkka_kuvaOikeuskansleri Jaakko Jonkka epäilee, että Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomari on syyllistynyt virkarikokseen.
Lue lisää...
 
KKO:n presidentti suomii vakuutusoikeuden tuomioita Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelon mukaan vakuutusoikeus antaa aivan liian usein vääriä tuomioita esimerkiksi eläkeasioissa.
Lue lisää...
 
Korkeimman oikeuden jääviysongelmat Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_eokKorkeimman oikeuden riippumattomuus ja puolueettomuus edellyttää, että sen jäseniin ei missään olosuhteissa kohdistu epäilyjä mahdollisesta puolueellisuudesta. Sen vuoksi oikeusneuvosten välimiestehtävät tulisi kieltää kokonaan. Salainen lainkäyttö ei ole enää nykypäivää, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.


Lue lisää...
 
EOK:n lausui kantansa kansalaisyhteiskuntalinjauksesta Tulosta Sähköposti
ihmisi_kadullaOikeusministeriö on pyytänyt järjestöltä lausuntoa oikeusministeriön kansalaisyhteiskuntalinjauksen luonnoksesta. EOK esittää päättelyn ja päätöksenteon vääristymien riskin tunnustamista.
Lue lisää...
 
EOK:n liittovaltuuston vuosikokous Rovaniemellä Tulosta Sähköposti
eok_valtuusto020110EOK:n liittovaltuuston vuoden 2012 varsinainen vuosikokous pidettiin huhtikuussa Rovaniemellä.
Lue lisää...
 
Isyyskanteen määräaika kumottiin perustuslain vastaisena Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkein oikeus totesi isyyskanteen nostamista rajoittavan määräajan soveltamisen olleen ristiriidassa perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa turvatun yksityiselämän suojan kanssa.

Lue lisää...
 
Oikeusasiamiehelle tehtiin viime vuonna yli 4 000 kantelua Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamies vastaanotti viime vuonna yhteensä 4 185 kantelua. Muutoshakemuksia viranomaismenettelyyn tehtiin 118 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.


Lue lisää...
 
Oikeuden saatavuus Lapissa turvattava Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eokOn tullut esille uhka, että Rovaniemen hallinto- ja hovioikeus ovat vaarassa tulla pois siirretyiksi tai lakkautetuiksi Lapista. Oikeuden saatavuus vaarantuu Lapin alueella, kun suullisiin käsittelyihin on pitkä matka, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Wincapita-juristi syytön - tutkinta rahankeräysrikoksesta lopetettiin Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokPoliisi on lopettanut esitutkinnan sijoitusklubi Wincapitan puolustusrintamaryhmän oikeudellista asiamiestä, varatuomari Ilkka Pitkästä koskevan rahankeräysrikosepäilyn.
Lue lisää...
 
Kavonius: Työtä ihmisten oikeusturvan puolesta Tulosta Sähköposti

petter_kavonius_ott_dosEOK on kuluneena vuonna jatkanut tekemäänsä työtä ihmisten oikeusturvan puolesta. Yksi keskeisimmistä kysymyksistä on ollut syyttömyysolettaman puolustaminen, toteaa liittohallituksen puheenjohtaja Petter Kavonius joulutervehdyksessään jäsenistölle.

Lue lisää...
 
Rintala: Järjestöt voivat edistää oikeusturvaa ja oikeuslaitosta Tulosta Sähköposti
Erintala_erkki_eokOK:n  6. kunniajäsenen, entisen Vaasan hovioikeuden presidentti Erkki Rintalan mukaan Suomi on maailman oikeusvaltioiden takarivissä. Katso video!
Lue lisää...
 
EOK:n liittohallituksen kannanotto WinCapita-asiassa Tulosta Sähköposti
eok_liittohallitus_2010_2013EOK on pitänyt erityisen tärkeänä, että rikosoikeudellista syyttömyysolettamaa ei loukattaisi, ja asianosaiset saavat oikeudenmukaisen kohtelun esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä. EOK:n liittohallitus julkisti kannanottonsa WinCapita-asiaan.
Lue lisää...
 
Oikeus hylkäsi syytteet pyramidihuijauksesta Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosVarsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi seitsemää miestä ja yhtä naista vastaan nostetut kaikki syytteet GPP-jutussa.
Lue lisää...
 
Poliisi epäilee juristin palkkioennakoita rahankeräysrikoksena Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokPoliisi epäilee sijoitusklubi Wincapitan puolustusrintama-ryhmän oikeudellista asiamiestä, espoolaista OTL, varatuomari, ekonomi Ilkka Pitkästä rahankeräysrikoksesta.
Lue lisää...
 
Suomalaiset GPP:n uhrit syytettyjen penkillä Tulosta Sähköposti
varsinais_suomen_karajaoikeusGlobal Pension Planin suomalaisten jäsenten mielestä ulkomaiset huijauksen suunnittelijat ja toimeenpanijat jäivät poliisin tutkinnan ulkopuolelle. Onko vastaajien oikeusturva vaarantunut, kun asian tutkiminen jäi puutteelliseksi?
Lue lisää...
 
Tulli sai pyyhkeitä tuontiautojen verotuksesta Tulosta Sähköposti
eoa_rakennusEduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan tulli on menetellyt lainvastaisesti, kun se ei ole vapaaehtoisesti korjannut tuontiautojen verotaulukoissa ilmenneitä virheitä.
Lue lisää...
 
AlueTV tuo uusia tuulia Suomen mediataivaalle Tulosta Sähköposti
aluetvAlueTV on uusi televisiokanava, jonka ohjelmia voi katsoa vapaasti internetin kautta käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Katsojalla on valinnanvapaus ja hän voi itse valita katsomishetken.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri ratkaisi sikainfluenssarokotetta koskevat kantelut Tulosta Sähköposti
rokotusOikeuskansleri Jaakko Jonkka ratkaisi yhteensä 50 sikainfluenssarokotetta koskevaa kantelua. Kanteluissa esitettiin muun muassa epäily Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen puolueettomuudesta rokotteen hankinnassa.
Lue lisää...
 
Lontoolainen tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin WinCapita-takavarikon Tulosta Sähköposti

tuomioistuin_lontooLontoolainen Southwark Crown Court tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin sijoitusklubi Wincapitaa koskevan takavarikkopäätöksen.Tuomioistuimen mukaan WinCapita ei ollut pyramidihuijaus.

Lue lisää...
 
Tuomareiden koulutuksessa sisältö on tärkein Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokOn hämmentävää, että tuomareiden koulutustaustaan ei kuulu juuri lainkaan koulutusta päätöksentekoon ja päättelyyn liittyvistä lukuisista luontaisista vääristymätaipumuksista ja niiden eliminoimisesta, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Huijasivatko viranomaiset WinCapita-sijoittajia? Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokSuuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla, sanoo varatuomari, OTL Ilkka Pitkänen.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies selvitti mielisairaalan toimintaa Tulosta Sähköposti

niuvanniemen_sairaalaEduskunnan oikeusasiamies on havainnut puutteita Niuvanniemen sairaalassa. Sairaalassa hoidetaan muun muassa vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, jotka on syyntakeettomana jätetty tuomitsematta rangaistukseen.

Lue lisää...
 
Kela perii etuuksia takaisin yhteensä 147,7 miljoonaa euroa Tulosta Sähköposti
eurorahaaKelalla oli maaliskuun 2011 lopussa perinnässä etuuksia yhteensä 147,7 miljoonaa euroa. Eniten joudutaan perimään takaisin asumistukea, opintotukea ja työttömyysturvaetuuksia.
Lue lisää...
 
Työryhmä esittää kansalaisaloitelain säätämistä Tulosta Sähköposti
ihmisia_hkiOikeusministeriön työryhmä ehdottaa säädettäväksi kansalaisaloitelain. Tavoitteena on luoda kansalaisaloitteen tekemistä varten joustavat ja luotettavat menettelyt sekä siten edistää vapaata kansalaistoimintaa.
Lue lisää...
 
Ilkka Pitkäsen raportti WinCapitasta Tulosta Sähköposti

ilkka_pitkanen_eokOTL, VT, ekonomi Ilkka Pitkänen on seurannut ja selvittänyt WinCapita -asiaa tarkoin. Lue Pitkäsen laaja raportti WinCapitasta.

Lue lisää...
 
EOK: KHO:n presidentin perustuslain loukkaus käsiteltävä perusteellisesti Tulosta Sähköposti
khoKHO:n presidentin tekemä perustuslain loukkaus on käsiteltävä perusteellisesti. Siihen ei riitä yhden laillisuusvalvojan arvio, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EIT langetti Suomelle jälleen useita tuomioita ihmisoikeusloukkauksista Tulosta Sähköposti

eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi jälleen Suomelle useita tuomioita ihmisoikeusloukkauksista, yksi liian pitkästä oikeudenkäynnistä ja kaksi yksityis- ja perhe-elämän kunnioituksen loukkaamisesta.

 

Lue lisää...
 
WinCapita: Lopullisesti syyttömäksi todettujen määrä kasvaa Tulosta Sähköposti
krpEOK on jatkuvasti pitänyt esillä ihmisoikeudellista syyttömyysolettamaa ja vastustanut röyhkeää lynkkaustoimintaa WinCapitan asiassa syyllistettyjä kohtaan.
Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvan koulutuskiertueen Lapissa Tulosta Sähköposti
oikeusturvaseminaari_eokEOK järjestää helmikuussa kaikille avoimia ja maksuttomia oikeusturvaseminaareja Kemissä, Torniossa, Ranualla, Posiolla ja Kittilässä.
Lue lisää...
 
Sosiaali- ja terveysministeriö on rikkonut perustuslakia Tulosta Sähköposti

sosiaali_ja_terveysministerioValtiontalouden tarkastusvirasto moittii Sosiaali- ja terveysministeriötä tehottomuudesta terveydenhuollon tietojärjestelmähankkeiden kehittämisessä. Viraston mukaan ministeriö on rikkonut perustuslakia.

Lue lisää...
 
Oikeuskanslerille tehtyjen kanteluiden määrä jatkoi kasvuaan Tulosta Sähköposti
hallintoasia_kanteluOikeuskanslerille tehtiin viime vuonna 1843 kantelua, mikä on 81 kantelua enemmän kuin vuonna 2009. Tutkituista kanteluista annettiin vain 9 huomautusta ja 150 ohjeellista käsitystä.
Lue lisää...
 
Eniten kanteluita poliisista, sosiaali- ja terveydenhuollosta ja vankiloista Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamiehelle tuli vuonna 2010 lähes 4100 kantelua. Lisäksi oikeusasiamies käynnisti yli 60 tutkimusta omasta aloitteestaan.
Lue lisää...
 
Suomen valtiolle jälleen tuomio ihmisoikeusloukkauksesta Tulosta Sähköposti
eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi Suomen valtiolle langettavan tuomion sananvapauden loukkaamisesta.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeuskansleri: Tietosuojavaltuutettu rikkoi lakia Tulosta Sähköposti
mikko_puumalainen_apulaisoikeuskansleriApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen moittii tietosuojavaltuutetun toimintaa tapauksessa, jossa selvityspyynnön tekijä sai kinuta tietoja asiansa etenemisestä ja jäi silti useasti vaille viranomaisten vastausta.
Lue lisää...
 
Lääkärijäsenten toiminnan läpinäkyvyyttä parannettava vakuutusoikeudessa Tulosta Sähköposti
jarmojuntunen_2011Lääkärien osallistuminen tuomioistuimen kokoonpanoon on suomalainen erityispiirre eikä vastaavaa järjestelmää lainkaan tunneta Euroopan muissa maissa, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen
Lue lisää...
 
Viranomaiset tarjoavat lainvastaisesti maksullisia puhelinpalveluja Tulosta Sähköposti
oikeusministerioEduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut oikeusministeriölle huomautuksen siitä, että puhelinneuvonnan maksuttomuus ei vieläkään toteudu kaikissa ministeriön hallinnonalan viranomaisissa. 
Lue lisää...
 
Suomi jälleen tuomiolla ihmisoikeustuomioistuimessa Tulosta Sähköposti
eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi jälleen Suomelle langettavan tuomion oikeudenkäynnin pituutta koskeneessa asiassa.
Lue lisää...
 
Valtakunnansyyttäjävirasto sananvapauden loukkaajana Tulosta Sähköposti

sananvapausoikeusEOK:n taholta on seurattu huolestuneena syyttäjälaitoksen systemaattista hyökkäystä sananvapausihmisoikeuksia vastaan.

Lue lisää...
 
Hyvinvointiyhteiskunnassa 600 000 kotitaloutta vaikeuksissa Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_suomen_lakiSuomalaisen yhteiskunnan toiminta perustuu luottamukseen. Kansalaisten sosiaaliset perusoikeudet pitää turvata myös huonossa taloustilanteessa, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kavonius: Tulevaan vuoteen 2011 Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eokTulevana vuonna 2011 EOK pyrkii jatkamaan ja kehittämään jäsenpalveluitaan ja yhteiskunnallista vaikuttamista oikeusturvan edistämiseksi. Eduskuntavaalit ovat ensi vuoden erityispiirre.
Lue lisää...
 
Eduskunnassa syytettiin oikeusministeriötä viivyttelystä Tulosta Sähköposti
oikeusministerioOikeusministeriö sai kansanedustajilta kritiikkiä oikeusprosessien käsittelyjen viivästymisestä ja jutturuuhkista tuomioistuimissa ja tutkinnassa sekä erityisesti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle antamasta 52 tuomiosta viime vuodelta.
Lue lisää...
 
Oikeudenmukaisempaa veropolitiikkaa Suomeen Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokPoliittisissa juhlapuheissa meille kerrotaan, että Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa demokratia toimii. Demokratian perusedellytys on, että valtiovalta kohtelee kaikkia kansalaisiaan samanarvoisesti. Näinhän asia ei aina ole, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kuntien pellonvuokrasopimuksissa laittomia ehtoja Tulosta Sähköposti
airikkala_ristoMTK:n päälakimiehen Risto Airikkalan mielestä peltojen vuokrasopimuksissa on laittomia ehtoja. MTK:n selvityksen mukaan kunnat käyttävät laajasti lainvastaisia irtisanomisehtoja.
Lue lisää...
 
Jaakko Ylitalo kansanedustajaehdokkaana Lapissa Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitaloEOK:n liittovaltuuston puheenjohtaja, entinen Lapin Liiton edunvalvontapäällikkö Jaakko Ylitalo on asetettu Vasemmistopuolueen kansanedustajaehdokkaaksi Lapin vaalipiirissä.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies: Lapset tulee sijoittaa vankilassa erilleen aikuisista Tulosta Sähköposti
petri_jaaskelainen_eoaLain mukaan alaikäiset tulee sijoittaa vankilassa erilleen aikuisista vangeista. Tästä voidaan poiketa vain, jos lapsen etu sitä vaatii, huomauttaa eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.
Lue lisää...
 
Oikeusaputoimistoissa käsiteltiin viime vuonna 71300 asiaa Tulosta Sähköposti
oikeusaputoimisto_ahvenanmaaValtion oikeusaputoimistoissa käsiteltiin vuonna 2009 yhteensä 71 300 julkisen oikeusavun asiaa, mikä oli 160 asiaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies: Silmän verkkokalvot korjattava myös päivystyksessä Tulosta Sähköposti
silmaklinikka_husSilmästä irtoava verkkokalvo on voitava korjata myös päivystysaikana. Oikeusasiamiehen mielestä leikkauksia ei saa keskittää kaavamaisesti virka-aikaan. Jokaisessa yliopistosairaalassa tuleekin olla valmius hoitaa kiireellisiä verkkokalvon irtautumia.
Lue lisää...
 
Suomalaisen politiikan puhdistaminen kiinnostaa kansalaisia Tulosta Sähköposti
new_york_teesitLapin vaalipiiristä Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan, EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen laatimat suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta kansalaisten keskuudessa.
Lue lisää...
 
Mr. Lordille EOK:n oikeusturvamitali luovuudesta ja rohkeudesta Tulosta Sähköposti
mr_lordi_eok_131110Mr. Lordi, Tomi Putaansuu vastaanotti kultaisen oikeusturvamitalin Helsingissä. Mitalin hänelle luovuttivat EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen ja liittohallituksen jäsen Petri Kankaansivu.
Lue lisää...
 
Vallankäytön ja päätöksenteon vääristymiä – seminaari Lapin yliopistolla Tulosta Sähköposti

oikeusturvaseminaari_eokEOK järjesti Rovaniemellä Lapin yliopistolla oikeusturvaseminaariin. Tilaisuudessa selvitettiin, miksi ja miten päätöksenteon laatua voidaan parantaa hyvän ja oikeudenmukaisen elämän rakentamiseksi ihmisille toteuttamalla perus- ja ihmisoikeudet mahdollisimman täysimääräisinä ja reaalisina.

Lue lisää...
 
Köyhyys on hyvinvointiyhteiskunnan häpeä Tulosta Sähköposti
ruokajonoKöyhien määrä kasvaa Suomessa. Etenkin työttömien asema on heikentynyt. Kun muiden tulotaso on noussut, ovat työttömien tulot pysyneet ennallaan. Maan hallitusta arvostellaan välipitämättömyydestä.
Lue lisää...
 
Tilatuen tulkinta selkiytymässä Tulosta Sähköposti
airikkala_ristoSuomi on onnistunut puolustamaan omistusoikeutta ja sopimussuhteiden pysyvyyttä sellaisena kuin kansallinen perustuslakimme sitä edellyttää ja oikeustajumme sen ymmärtää, sanoo Maa-ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) päälakimies Risto Airikkala.
Lue lisää...
 
Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian yhteyteen aiotaan perustaa uusi Ihmisoikeuskeskus Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiHallitus esittää, että eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian yhteyteen perustettaisiin vuoden 2012 alusta toiminnallisesti itsenäinen ja riippumaton Ihmisoikeuskeskus.
Lue lisää...
 
Hovioikeuksien presidentit vastustavat leikkauksia Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosHovioikeuksien presidentit vastustavat oikeusministeriön esittämiä leikkauksia käräjä- ja hovioikeuksiin. Presidenttien mukaan suunnitellut leikkaukset ovat kohtuuttomia ja uhkaavat tuomioistuinten toimintaedellytyksiä.
Lue lisää...
 
Jarmo Juntusen suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eduskuntavaalit_2011Kansalaisten ja yrittäjien oikeusturvan edunvalvontajärjestön EOK ry:n toiminnanjohtaja ja Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen julisti laatimansa suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit Rovaniemellä torstaina 21.10.2010 Lordin aukiolla pidetyssä tilaisuudessa.
Lue lisää...
 
Tampereen kaupungille huomautus Koukkuniemen vanhainkodin henkilökunnan määrästä Tulosta Sähköposti
vanhustenhoitoTampereen kaupunki on taas saanut huomautuksen Koukkuniemen vanhainkodin henkilökunnan määrästä.
Lue lisää...
 
Poliisi haluaa oikeuden puuttua kerjäämiseen Tulosta Sähköposti
kerjaaminenPoliisiylijohtaja Mikko Paatero esittää, että järjestyslakiin laaditaan pykälä, jonka perusteella poliisi voisi puuttua kerjäämiseen ja poistaa henkilöt katukuvasta, kun se on toistuvaa toimintaa.
Lue lisää...
 
WinCapitan tutkinta rasittanut ihmisiä kolme vuotta Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosSijoitusklubi WinCapitan asiaa on tutkittu syksystä 2007 lähtien. Tuusulan käräjäoikeus päätti, ettei se käsittele sijoitusklubin rivijäsentä koskevaa asiaa koska oikeudenkäynti WinCapitan johtoa vastaan ei ole vielä edes alkanut eikä syytteitä ole nostettu ketään muitakaan vastaan.
Lue lisää...
 
Viranomaisen on toimittava avoimesti ja oltava aktiivinen Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eduskuntavaalit_2011Väestö ikääntyy Suomessakin nopeaan tahtiin niin kuin muuallakin Euroopassa. Ikääntyvien ihmisten palvelujen ja rakennetun ympäristön kehittäminen tulee olemaan jatkuvasti yhä suurempien haasteiden edessä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja, Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvatilaisuuden Sodankylässä Tulosta Sähköposti
sodankyla_instituuttiEOK järjestää yhteistyössä Sodankylä-instituutin kanssa "Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani" oikeusturvan koulutustilaisuuden Sodankylässä 20.10.2010.
Lue lisää...
 
Suomelle tuomio epäreilusta oikeudenkäynnistä Tulosta Sähköposti
eit_oikeusSuomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavan päätöksen asiassa, joka koskee epäreilua oikeudenkäyntiä.
Lue lisää...
 
Vähemmistövaltuutettu huomautti lääkäreitä salassapitovelvollisuudesta Tulosta Sähköposti
terveyskeskusVähemmistövaltuutettu on ottanut yhteyttä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviraan koskien oleskelulupaa hakevien henkilöiden potilastietojen luovuttamista iänmäärittämistä varten.
Lue lisää...
 
Suomalaista yhteiskuntaa ei saa enää vahingoittaa eikä tuhota Tulosta Sähköposti
vaalitilaisuus_180910_jarmo_juntunenEOK.n toiminnanjohtaja, kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen (ps) käsitteli laatimiaan suomalaisen politiikan puhdistamisen teesejä puolelle sadalle tukihenkilölle tukiyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa Rovaniemellä (18.9.2010).
Lue lisää...
 
Hoitotakuu koskee myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiötä Tulosta Sähköposti
hoitotakuuYlioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on tulkinnut väärin, että se ei olisi velvollinen noudattamaan hoitotakuun määräaikoja opiskelijoiden terveydenhuollossa. Tällainen tulkinta ei ole lainmukainen, huomauttaa oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri: Entinen pääministeri Vanhanen menetteli lainvastaisesti Tulosta Sähköposti
vanhanen_mattiOikeuskanslerin mielestä entinen pääministeri Matti Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Oikeuskanslerin mielestä Vanhanen menetteli lainvastaisesti.
Lue lisää...
 
Rapautunut hallintokulttuuri uhka yrittäjyydelle Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eokJatkuva julkisen sektorin toiminnan kehittäminen, tuottavuusohjelmat ja lainsäädännön kehittämistyön jälkeenjääneisyys yhdessä laintulkitsijan puutteellisen ammattitaidon kanssa lisäävät myös yrittäjien oikeusturvariskejä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri: Asioiden viipyminen ja hätäinen lainvalmistelu yhä ongelma Tulosta Sähköposti
laki_suomenOikeuskanslerin mukaan asioiden viipyminen eri virkamiesten käsittelyssä on yhä ongelmallista, vaikka oikeuskanslerille tehtyjen kanteluiden määrä pysyi ennallaan. Myös ministeriöiden hätäinen lainvalmistelu saa oikeuskanslerilta moitteita.
Lue lisää...
 
Tutkimus: Lapsiperheet voivat hyvin huonosti Tulosta Sähköposti
lapsen_kasiHuostaan otetuista lapsista suurimmassa syrjäytymisvaarassa ovat teini-iässä laitokseen sijoitetut pojat. Heistä peräti neljäsosa oli nuorina aikuisina työttömänä tai eläkkeellä, ilmenee Kelan tuoreesta tutkimuksesta.
Lue lisää...
 
Merkittävää keskustelua kaksoisrangaistavuudesta Tulosta Sähköposti
jarmo_eduskuntaan_2011Ihmiset Suomessa ovat saaneet ja tulevat edelleen saamaan KKO:n linjauksen mukaan rangaistuksia sekä veronkorotuksina että rikoslain mukaan, jos ei sitten korotusasioissa ole sattuneet valitusajat päättymään, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Neljännes suomalaisista epäilee poliisia korruptiosta Tulosta Sähköposti
poliisiautotPoliisibarometrin (2010) mukaan 25 prosenttia suomalaisista uskoo, että poliisin sisällä esiintyy korruptiota tai epäeettistä toimintaa.
Lue lisää...
 
Harjavallan sairaalan psykiatrisessa hoidossa laittomuuksia Tulosta Sähköposti
tahdon_vastainen_hoitoEduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan Harjavallan sairaalassa kuntoutettiin 2000-luvulla psykiatrisen hoidon potilaita lainvastaisilla menetelmillä.
Lue lisää...
 
Suomi on maailman paras maa? - Millaisessa maailmassa me elämme? Tulosta Sähköposti
ihmisia_hkiOn syytä avata toistakin näkökulmaa ja puhua tosiasioista, joista amerikkaislehti ja sille tutkimuksen tehneet "tiedemiehet" vaikenevat, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kestääkö yhteiskunta tuottavuusohjelmien seuraukset? Tulosta Sähköposti
jarmo_eduskuntaan_2011Julkista valtaa käyttävien asiantuntemuksen puute yhdistettynä laajaan harkintavaltaan ja asenteellisuuteen aiheuttaa ”hallintokulttuurin rapautumista” ja instituutioiden etääntymistä kansalaisten arjesta, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeuden toimistosihteerille ja entiselle laamannille syyte virkarikoksesta Tulosta Sähköposti
jyvaskyla_oikeustaloOikeuskansleri Jaakko Jonkka on päättänyt nostettavaksi syytteen Jyväskylän käräjäoikeuden toimistosihteeriä ja entistä laamannia vastaan.
Lue lisää...
 
Tuomareiden työuupumus lisää riskiä päätösvääristymiin Tulosta Sähköposti

oikeusturvaongelma_ja_mielenterveyshiritTyöterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan sekä stressioireilu että lievä työuupumus olivat tuomareilla ja esittelijöillä yleisiä verrattuna ylempiin toimihenkilöihin Suomessa. Tuomioistuimessa asioiville se voi olla oikeusturvariski.

Lue lisää...
 
Rintala, Juntunen ja Kavonius: Ihmisoikeusloukkausten tila Suomessa on huolestuttava Tulosta Sähköposti

rintala_erkki_eokEläkkeellä oleva hovioikeuden presidentti ja EOK:n kunniajäsen Erkki Rintala on esittänyt merkittävän puheenvuoron oikeusturvan tilasta tuoreessa kirjoituksessaan (6.8.2010) Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla.

Lue lisää...
 
EU selkeyttää kansainvälisiä avioeroja Tulosta Sähköposti
avioliittoKansainväliset parit 14 EU-maassa voivat sopia, minkä maan lakia sovelletaan heidän mahdolliseen avio- tai asumuseroonsa.
Lue lisää...
 
Uoti ojentaa korkeinta oikeutta: Hyvä herrat, oikeus ei ole rikos! Tulosta Sähköposti
ott_kari_uotiKKO on todennut, että oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Tämä on järkyttävä esimerkki ymmärryksen kapeudesta suomalaisessa oikeuskulttuurissa. Hyvät herrat, oikeus ei ole rikos, huomauttaa oikeustieteen tohtori Kari Uoti blogikirjoituksessaan.
Lue lisää...
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 1 - 100 / 175

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry