logo
Uutiset 2005 - 2009
Suomelle jälleen tuomio ihmisoikeusloukkauksesta Tulosta Sähköposti

eit_2009Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT  antoi (23.2.2009) Suomea koskevan tuomion, jonka mukaan Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklassa taattua oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin oli loukattu oikeudenkäynnin liiallisen keston perusteella.

Lue lisää...
 
WinCapitan Kailajärvi jatkaa valuuttakaupan ohjelmiston kehittämistä Tulosta Sähköposti
oulun_oikeustalo2
Sijoitusklubi WinCapitan Hannu Kailajärvi vapautettiin (14.12.) Oulun käräjäoikeuden päätöksellä tutkintavankeudesta kehittämään automaattista valuuttakauppaohjelmistoa. Tuhannet sijoitusklubin jäsenet ovat ottaneet uutisen ilolla vastaan.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeudessa WinCapitan puolustukselle erävoitto Tulosta Sähköposti

valuuttakauppaWinCapitan sijoitustoimintaan liittyvä ensimmäinen oikeudenkäynti alkoi valmisteluistunnolla Tuusulan käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynnin tulosta pidetään WinCapitan puolustukselle erävoittona.


Lue lisää...
 
Viidessä vuodessa EOK:n jäsenistö kasvanut satakertaisesti Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokEOK:n varsinaisten jäsenten määrä on viiden vuoden aikana kasvanut satakertaisesti ja jäsenpalveluiden piiriin kuuluvien määrä tuhansia kertoja enemmän, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi jälleen Suomen ihmisoikeusrikoksesta Tulosta Sähköposti
eit_2009Suomi sai jälleen tuomion Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) liian pitkäksi venyneestä rikosoikeudenkäynnistä. Tapauksessa oikeudenkäynti kesti lähes kahdeksan vuotta, vaikka esitutkinta valmistui kahdessa kuukaudessa.
Lue lisää...
 
EOK: EU-kansalaisille mahdollisuus järjestäytyä oikeusturva-alalla Tulosta Sähköposti
maapalloEOK suunnittelee toimintansa laajentamista EU-jäsenvaltioihin ja EU:n lähialueille. Kansainvälisen toiminnan laajentuminen avaa mahdollisuuden yli 500 miljoonalle eurooppalaiselle järjestäytyä oikeusturva-alalla.
Lue lisää...
 
Suomen vankiloiden kusiämpärisellit ovat ihmisoikeusloukkaus Tulosta Sähköposti
vankila_ouluEduskunnan uusi oikeusasiamies Petri Jääskeläinen pitää Suomen vankiloiden vessattomia paljusellejä kansainvälisenä häpeätahrana. Suomen vankiloissa on liki 400 vessatonta selliä, joissa vangit tekevät tarpeensa ämpäriin.
Lue lisää...
 
Viranomaisten harjoittama kidutus lisätään rikoslakiin Tulosta Sähköposti
oikeusministerioRikoslakiin lisätään erityiset rangaistussäännökset kidutuksesta. Kidutuksen kriminalisoinnilla vahvistetaan perustuslain ja kansainvälisen oikeuden mukainen kidutuksen ehdoton kielto sekä ilmaistaan sen erityinen moitittavuus, kertoo Oikeusministeriö.
Lue lisää...
 
Viivyttelystä moitteet poliisille ja työsuojelupiirille Tulosta Sähköposti
poliisiauto_suojeluApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moittii Keski-Suomen poliisilaitosta ja työsuojelupiiriä viivyttelystä työsuojeluasian käsittelyssä. Myös apulaisvaltakunnansyyttäjä on aiemmin arvostellut syyttäjän yhteydenpitoa samassa asiassa. 
Lue lisää...
 
Korkein hallinto-oikeus hylkää valitukset pääsääntöisesti Tulosta Sähköposti
korkein_hallinto_oikeusToimeentulotukipäätöksestä muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta hakeva joutuu yleensä pettymään. Valtaosalle heistä ei myönnetä edes valituslupaa ja jos se myönnetään, päätöstä muutetaan hyvin harvoin
Lue lisää...
 
Salaako KRP WinCapitan tutkinnan vaikeuksia ihmisoikeuksia loukkaamalla? Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_2008WinCapitan toimintaa koskevasta esitutkinnasta on osa tietoa luovutettu syyttäjälle ja asia on johtanut ensimmäisiin syytteisiin. Tämä ei kuitenkaan ole tuonut mukanaan toivottua avoimuutta asiaan, toteaa puolustajamääräyksen saanut OTL, Varatuomari Ilkka Pitkänen kolumnikirjoituksessaan.
Lue lisää...
 
Oikeusministeriöllä "asenneongelma" oikeusturva-asioissa Tulosta Sähköposti
masentunut21Monet oikeuslaitoksen kärkinimet kritisoivat oikeusministeriötä kovin sanoin oikeusturvan puutteiden vähättelystä ja asenneongelmasta.
Lue lisää...
 
Tutkimus: Korruptiosta tarvitaan tarkempia tietoja Tulosta Sähköposti
korruptio_tutkimustaKorruptiorikollisuuden laajuudesta, kehityksestä ja sisällöstä Suomessa ei ole tarkkaa kuvaa, koska korruptiotapaukset sisältyvät usein muihin rikostyyppeihin tai eivät tule lainkaan poliisin tietoon.
Lue lisää...
 
EOK: Vastuuttomuus, ammattitaidottomuus ja elitismi oikeusturvan esteenä Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_tj_eokYksi väärä päätös voi tuhota ihmisen elämän ja usein myös hänen lähipiiriään. Kuitenkin yhä useammin päätöksiä tekevät ovat etääntyneet siitä todellisuudesta ja niistä seurauksista, joita virheellinen päätöksenteko aiheuttaa, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
GPP:n jäsenistö huolissaan poliisin tiedotustavasta esitutkinnasta Tulosta Sähköposti
global_pension_plan_ihmisetTuhannet suomalaiset ovat huolestuneet Keskusrikospoliisin yksipuolisesta tiedottamisesta esitutkinnasta, joka liittyy Global Pension Plan (GPP) -nimisen yrityksen eläkevakuutuksen markkinointiin.
Lue lisää...
 
WinCapitan asianomistajat: Ovatko poliisi ja syyttäjä pettäneet meidät? Tulosta Sähköposti
oikeudenpaatosMonet WinCapitan asiassa rikosilmoituksen tehneet epäilevät poliisin ja syyttäjän pettäneen heidät. He ovat tehneet rikosilmoituksen juuri siksi, että syyttäjä vaatisi tuomitsemaan poliisin takavarikoimia rahoja ensisijaisesti heille, ei suinkaan valtiolle.
Lue lisää...
 
Brax: Rikoksen sovittaminen rahalla ei onnistu Suomessa Tulosta Sähköposti
tuija_braxOikeusministeri Tuija Brax oikoo julkisuudessa esitettyä väitettä, jonka mukaan lievistä rikoksista tuomittu voisi saada lievemmän tuomion rahallista korvausta vastaan.

Lue lisää...
 
WinCapitan syytetyt vaativat tietoa päähaaran esitutkinnasta Tulosta Sähköposti

petter_kavonius_taustaWinCapitan pääepäillyn Hannu Kailajärven puolustaja, oikeustieteen tohtori Petter Kavoniuksen mukaan rikosasiassa syytettyjen tulee saada kaikki mahdollisen väärän langettavan tuomion (eli ns. oikeusmurhan) mahdollisesti estävä tieto.

Lue lisää...
 
Poliisille huomatus lainvastaisesta kotietsinnästä Tulosta Sähköposti
kerrostalon_ikkunaApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja on antanut poliisille huomautuksen kotietsinnän tekemisestä puutteellisen näytön perusteella ja epäsuhteessa tutkittuun rikokseen. Myös toimivallan delegoinnissa oli tapahtunut virheitä.
Lue lisää...
 
WinCapitan jäsenten syytteillä loukataan ihmisoikeuksia? Tulosta Sähköposti
eitSijoitusklubi WinCapitan esitutkinnan ja syyteharkinnan tuloksena syyttäjä on nostanut syytteen kahta WinCapitan jäsentä kohtaan. Oikeusoppineiden mielestä menettely on todennäköisesti ihmisoikeussopimuksen tarkoittaman syyttömyysolettaman vastainen.
Lue lisää...
 
Ihmisoikeustuomioistuimelta kaksi tuomiota Suomelle Tulosta Sähköposti
eit_2009Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) langetti ihmisoikeusrikoksista kaksi tuomiota Suomen valtiolle. EIT:n tuomiot koskivat pitkään venyneitä oikeudenkäyntejä.

Lue lisää...
 
Päivän ennätys: Suomen valtiolle kolme ihmisoikeusrikostuomiota Tulosta Sähköposti

ihmisoikeusrikostuomiotEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) tuomitsi Suomen (3.11.2009) maksamaan valittajille korvauksia kolmesta liian pitkäksi venähtäneestä oikeusjutusta. Päivän ennätyksen lisäksi Suomen valtion saamat rikostuomiot ylittivät sadan tuomion rajan.

Lue lisää...
 
EOK julkaisi tyylikkäät Oikeusturvan suojelusmitalit Tulosta Sähköposti
eok_oikeusturvan_suojelusmitalit_2009EOK on julkaissut tyylikkäät kullatun ja hopeoidun Oikeusturvan suojelusmitalit, joita ostamalla kansalaiset ja yhteisöt voivat osallistua EOK:n varainhankintaan.
Lue lisää...
 
Tieto laillisista oikeuksista ja oikeusturvariskeistä kiinnostaa ihmisiä Tulosta Sähköposti
eok_kuopioEOK:n järjestämät oikeusturvan koulutustilaisuudet ovat antoisia ja kiinnostavia. Kuopiossa lähes satapäinen yleisö sai tehokasta oikeusturvakoulutusta.
Lue lisää...
 
Yrittäjän työttömyysturvaan esitetään parannuksia Tulosta Sähköposti
yrittajaYrittäjien sosiaaliturvan kehittämistä pohtineen työryhmän mukaan yrittäjän perheenjäsenellä olisi oltava oikeus työttömyysturvaan myös silloin, kun yrityksen taloudellinen tilanne heikkenee ja yritystoiminnasta kertyvä tulo perheenjäsentä kohti jää alle vähimmäistoimeentulon rajan.
Lue lisää...
 
Pääepäilty myöntää WinCapitan jäsenille valuuttakauppaohjelmiston käyttöoikeudet Tulosta Sähköposti
valuuttakaupan_robottiohjelmaOikeuksien menettäminen vaatimuskirjelmässä viitattuihin ohjelmistoihin ei ole Hannu Kailajärven mukaan hyväksyttävää sillä perusteella, että toiminnassa on tapahtunut ainakin toistaiseksi jatkuva keskeytys. Vaatimuksen esittäjät ovat Kailajärven mielestä oikeutetulla asialla.
Lue lisää...
 
Suomi rikkoo yhä vammaisten ihmisoikeuksia Tulosta Sähköposti
ihmisia_hkiSuomi on lykännyt vuosikausia YK:n vammaisten ihmisoikeussopimuksen ratifiointia. Tämän seurauksena useat vammaiset ovat muun muassa vailla oikeutta vaikkapa vaihtaa asuinkuntaansa.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeus määräsi WinCapita-jäsenen asian käsittelyn julkisena Tulosta Sähköposti
imatran_karajaoikeusImatran käräjäoikeus käsitteli (27.10.2009) yhden WinCapitan jäsenen vakuustakavarikkoasiassa syytteen nostamiselle varatun määräajan pidentämistä. Käräjäoikeus jätti hyväksymättä keskusrikospoliisin (KRP:n) vaatimuksen ja määräsi, että asia on käsiteltävä kaikilta osiltaan julkisena.
Lue lisää...
 
Korkein oikeus purki jo toisen tuomion Tulosta Sähköposti
kko_finlandKorkein oikeus (KKO) on purkanut lyhyessä ajassa jo toisen tuomion. Tuomion purun syynä oli oikeudenkäynnissä tapahtunut ihmisoikeusloukkaus, joka KKO:n mukaan vaikutti olennaisesti tapauksen lopputulokseen.
Lue lisää...
 
Hovioikeus kumosi Varkauden käräjäoikeuden päätöksen asiamiehen esteellisyydestä Tulosta Sähköposti
nuija_mustaItä-Suomen hovioikeuden päätöksen mukaan Wincapitan toimintaan perehtynyt OTL, varatuomari Ilkka Pitkänen ei ole ollut esteellinen toimimaan rikoksesta epäillyn asiamiehenä.

Lue lisää...
 
Valtakunnansyyttäjä moittii paikallisia syyttäjiä Tulosta Sähköposti
jorma_kalskeApulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske antoi moitteet kolmelle henkilölle, jotka toimivat syyttäjinä Länsi-Uudellamaalla, Lapissa ja Pohjanmaalla. Syytteet johtuvat hitaasta toiminnasta ja virheellisistä menetelmistä.
Lue lisää...
 
Korkein oikeus tunnusti virheensä - Uoti istui vankilatuomion syyttömänä Tulosta Sähköposti
ott_kari_uotiKorkein oikeus on tunnustanut tehneensä viime keväänä väärän päätöksen. KKO purki oikeustieteen tohtori Kari Uotin väärin perustein saaman vankeustuomion.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeusasiamies Jääskeläinen mitätöi oikeuskanslerin laillisuusvalvonnan Tulosta Sähköposti
petri.jaaskelainen_eduskuntaApulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläisen ratkaisu on osoitus ylimmän laillisuusvalvonnan suoranaisista rappioilmiöistä. Eduskunnan oikeusasiamiehen henkilöstön vaihdoksilla on ryhdyttävä palauttamaan todellista laillisuusvalvontaa tähän maahan, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
KRP:n pohjoisen osaston päällikkö: EOK:n toiminta aktiivista ja sallittua kansalaistoimintaa Tulosta Sähköposti

eok_info_pitkanenEOK on tuonut julkisuuteen esille WinCapitan jäsenistön syvää pettymystä WinCapitan asian tutkintaa kohtaan, josta on vastuussa Keskusrikospoliisi (KRP). Iltalehti  luonnehti tätä WinCapitan vastaiskuna (15.10.2009).

Lue lisää...
 
Jacob Söderman liittyi EOK:n kunniajäsenistöön Tulosta Sähköposti

eok_johto_ja_jacob_sodermanEntinen Euroopan ja eduskunnan oikeusasiamies kansanedustaja, OTL Jacob Söderman liittyi EOK-jäseneksi vastaanottamalla liiton kunniajäsenyyden.
Lue lisää...
 
Suomen suurin talousrikos, vai onko se rikos sittenkään? Tulosta Sähköposti

eok_pitkanen_ja_juntunenEOK:n ja WinCapitan jäsenistön yhteisessä tiedotustilaisuudessa (14.10.) Helsingissä Hotelli Presidentissä tuotiin julkisuuteen ensimmäisen kerran selvitystä sijoitusklubi WinCapitan rakenteesta ja toiminnasta.

Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvapäivän Kuopiossa Tulosta Sähköposti
kuopion_muotoiluakatemiaEOK järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani oikeusturvatilaisuuden Kuopiossa 1.11. 2009. Lue tilaisuuden tiedot ja ohjelma.
Lue lisää...
 
Vanhainkodin asukas ei päässyt käyttämään äänioikeuttaan Tulosta Sähköposti
vanhainkodin_asukasPorilaisen vanhainkodin 92-vuotias asukas ei päässyt osallistumaan ennakkoäänestykseen kunnallisvaaleissa 2008, koska äänestykseen oli varattu lyhyehkö aika, ja henkilökunnalla oli silloin kiirettä ruokailun ja hoitotoimenpiteiden vuoksi.
Lue lisää...
 
Poliisi ja tuomari piti miestä laittomasti liian pitkään vangittuna Tulosta Sähköposti
vangittunaApulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt on antanut Mustasaaren poliisilaitoksessa työskennelleelle komisariolle ja Mustasaaren käräjäoikeuden tuomarille huomautuksen, koska tapon yrityksestä epäilty joutui olemaan vangittuna viikon liian pitkään. Kun syytettä ei ollut nostettu määräajassa, epäilty olisi pitänyt päästää vapaaksi.
Lue lisää...
 
Kokemäen kaupunki sai moitteet oikeusloukkauksesta Tulosta Sähköposti
mikko_puumalainen_apulaisoikeuskansleriKokemäen kaupunki Satakunnassa sai apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaiselta moitteita syrjinnästä työllistämisessä sekä kuntalaisaloitetta koskevan säännöstön laiminlyönnistä.
Lue lisää...
 
Hovioikeus kumosi KRP:n vaatimuksen asiamiehen esteellisyydestä Tulosta Sähköposti
rovaniemen_hovioikeusRovaniemen hovioikeus on kumonnut Keskusrikospoliisin WinCapitan esitutkinnan tutkinnanjohtaja Seppo Rautavan vaatimuksen asiamiehen esteellisyydestä. Hovioikeuden mukaan Wincapitan toimintaan tarkoin perehtynyt OTL Ilkka Pitkänen ei ole ollut esteellinen toimimaan rikoksesta epäillyn asiamiehenä.
Lue lisää...
 
Omaishoitosopimuksista kantelu oikeusasiamiehelle Tulosta Sähköposti
omaishoitaja_ja_hoidettavaEduskunnan oikeusasiamiestä on kantelun myötä pyydetty tutkimaan, ovatko kunnat menetelleet lainvastaisesti irtisanoessaan omaishoitosopimuksia.
Lue lisää...
 
Ensimmäinen osa WinCapita-tutkinnasta syyteharkintaan Tulosta Sähköposti
oulun_oikeustalo2Poliisi on WinCapita-jutun esitutkinnan aikana tutkinut useiden sijoitusklubiin liittyvien henkilöiden osuutta epäiltyihin rikoksiin. Ensimmäinen asiakokonaisuuteen liittyvä esitutkintamateriaali on siirtynyt syyteharkintaan.
Lue lisää...
 
Vallankäytön moraali on luhistunut Tulosta Sähköposti
soderman_jacobEduskunnan entinen oikeusasiamies ja EU:n oikeusasiamies, kansanedustaja Jacob Söderman (sd) patistaa (IS 24.9) poliisia tutkimaan vaalirahakohussa ryvettyneiden politiikkojen toimintaa.
Lue lisää...
 
EOK: Oikeusturvatyö ei ole populismia Tulosta Sähköposti
masentunut2EOK on omassa tiedotuksessaan toiminut vakaviin menetyksiin oikeusloukkausten vuoksi joutuneiden äänitorvena. Tätä ihmisten kokemaa ”helvettiä” Kaleva-lehden toimittaja Tuomo-Juhani Tapio pilkallisella ja halveksuvalla tavalla leimaa populismiksi.
Lue lisää...
 
Suomelle jälleen tuomio Euroopan ihmisoikeustuomoistuimessa Tulosta Sähköposti

kko_rakennusSuomen oikeuslaitos on rikkonut ihmisoikeussopimusta, toteaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT). EIT:n mukaan suomalaismies ei ole saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Lisäksi hänen oikeuttaan valita vapaasti lainopillinen edustajansa on törkeästi loukattu.

Lue lisää...
 
Ihmisoikeustuomioistuimessa on vireillä 500 asiaa Suomesta Tulosta Sähköposti
eitSellainen kohtelu on syrjintää, jossa on mielivaltaisuuden elementti eikä erilaisuudelle ole objektiivista ja asiallista perustetta, sanoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomarina työskennellyt hallintoneuvos Matti Pellonpää.
Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvapäivän Kuopiossa Tulosta Sähköposti
eok_lippuEOK järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani oikeusturvatilaisuuden Kuopiossa 1.11. 2009. Lue tilaisuuden tiedot ja ohjelma.
Lue lisää...
 
Suomelle langettava tuomio ihmisoikeustuomioistuimelta Tulosta Sähköposti
ihmisoikeustuomioistuinSuomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavan tuomion oikeudenkäynnin kestoa koskevassa asiassa.
Lue lisää...
 
Poliittinen eliitti ylläpitää feodalismia? Tulosta Sähköposti

eduskunta_istuntoPoliittisen eliitin ylläpitämän feodalismin ilmentymä on oikeusministeriön kesällä 2009 asettama työryhmä, jonka tehtävänä on valmistella kansallisen ihmisoikeusinstituution perustamista. Kuinka ns. Pariisin periaatteet toteutuvat, jos poliittinen eliitti valitsee itse instituution jäsenet keskuudestaan?

Lue lisää...
 
Oikeuskansleri esteellinen Korkeimman oikeuden laillisuuden tutkintaan Tulosta Sähköposti
jaakko_jonkka_kuvaEOK on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksestä. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on kuitenkin katsonut itsensä esteelliseksi valvomaan Korkeimman oikeuden toiminnan laillisuutta tältä osin, koska se hylkäsi hänen vaatimuksen.
Lue lisää...
 
Merkittävä ratkaisu konkurssirikosasiassa Tulosta Sähköposti

oikeussaliKonkurssipesän hoitaja oli tehnyt rikosilmoituksen konkurssirikoksesta ja kirjanpitorikoksesta yhtiön toimitusjohtajaa vastaan. Hovioikeus hylkäsi kaikki syytteet ja valtio joutui korvaamaan toimitusjohtajan oikeudenkäyntikulut.

Lue lisää...
 
EOK: Julkinen vallankäyttö on tehtävä aidosti julkiseksi Tulosta Sähköposti
virkarikokset_peittelyEOK:n mielestä kansalaisten olisi hyvä tietää ketkä virkamiehet ovat syyllistyneet oikeusloukkauksiin tai harjoittavat muutoin sellaista julkista vallankäyttöä, johon kohdistuu merkittävää tyytymättömyyttä heidän vallankäyttönsä kohteiden tai muiden kansalaisten taholta.
Lue lisää...
 
Vammaispalveluja koskeva lainsäädäntö uudistui Tulosta Sähköposti

vammaispalvelu_2009Uudistettu vammaispalvelulaki velvoittaa kuntia myös aloittamaan vammaisen henkilön palvelutarpeen selvittämisen viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä yhteydenotosta.

Lue lisää...
 
Kuka puolustaa koko väestölle tärkeitä oikeuksia? Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_taustaEOK:n liittohallituksen puheenjohtajan Petter Kavoniuksen raportti ja kommentaari 28.8.2009 järjestetystä kolmen ministerin ja kansalaisjärjestöjen tilaisuudesta, joka käsitteli oikeus- ja sisäasioiden tulevaisuutta Euroopan unionissa.
Lue lisää...
 
Brax: En ole väittänyt WinCapitan toimintaa rikolliseksi Tulosta Sähköposti

tuija_brax_oikeusministeriEurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:n edustajat ja oikeusministeri Tuija Brax tapasivat toisensa perjantaina (28.8.) Helsingissä. "En ole väittänyt WinCapitan toimintaa rikolliseksi", sanoo Brax.

Lue lisää...
 
WinCapita-jutun syyttäjille lisärahoitusta vaikka esitutkinta on kesken? Tulosta Sähköposti
rahoitustaHallitus on päättänyt budjettiriihessään lisätä syyttäjien rahoitusta lähes miljoonalla eurolla mm. WinCapita -jutun vuoksi, vaikka poliisin käynnistämä esitutkinta on vielä kesken. 
Lue lisää...
 
Autoverotuksen lainsäädäntö kaipaa rivakkaa remonttia Tulosta Sähköposti

autoveroValtiontalouden tarkastusviraston mukaan autoverotuksen lainsäädäntö kaipaa kokonaisuudistusta. Etenkin EY-oikeuden vaatimat muutokset autoverotukseen ovat edenneet hitaasti ja jääneet yksityisten kansalaisten aktiivisuuden varaan, koska valtiovarainministeriö on ryhtynyt sopeuttamistoimiin vasta EY-tuomioistuimen langettavien tuomioiden velvoittamana.

Lue lisää...
 
Työryhmä: Vakuutusoikeuden käsittelyaikoja nopeutettava ja oikeudenkäynnin läpinäkyvyyttä parannetta Tulosta Sähköposti
lakikirjatVakuutusoikeuden pitkittyneitä käsittelyaikoja halutaan lyhentää. Tavoitteena on myös lisätä kansalaisten luottamusta tehtyihin päätöksiin parantamalla vakuutusoikeuden päätösten perusteluja sekä lisäämällä vakuutuslääketieteellisen arvioinnin avoimuutta.
Lue lisää...
 
Poliisi yrittää kaventaa wincapitalaisten oikeusturvaa Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_2008WinCapitan esitutkintaan on tullut Keskusrikospoliisin taholta yllättävä vaatimus, jolla aiheeseen perehtyneet asiamiehet pyritään jääväämään asioiden kaikesta käsittelystä sillä perusteella, että heillä on jo muitakin päämiehiä. Savonlinnan käräjäoikeus on kuitenkin määrännyt OTL. Varatuomari Ilkka Pitkäsen siellä käsiteltäväksi tulevassa asiassa syylliseksi epäillyn puolustajaksi.
Lue lisää...
 
Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat vahinkoa yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnalle Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_tj_eokEOK ja monet oikeusoppineet oikeusministeriötä myöten ovat todenneet, että Suomessa havaittu huonon hallinnon toiminta on häpeällistä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
EOK sai luvan järjestää arpajaiset Tulosta Sähköposti
arpajaiset_eokEOK on saanut luvan järjestää kansalaisten oikeusturvatyön edistämiseksi jäsen-ja varainhankintakampanjana ”Elämä ei ole arpapeliä” -tavara-arpajaiset.
Lue lisää...
 
Uhrit: Poliisi estää jälleen törkeän ympäristörikoksen paljastumisen Tulosta Sähköposti
oulainen_ymparistorikosOulaisten Piipsjärvellä sijaitsee laiton louhimo, jota vastaan Sanna ja Veikko Tenkula ovat taistelleet vuosikymmeniä. Asiaan liittyvät rikosilmoitukset ovat kadonneet matkan varrella tutkimattomina.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeudessa evättiin oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin Tulosta Sähköposti
ihmisoikeusloukkausVarkauden käräjäoikeudessa käsiteltiin torstaina (13.8.2009) WinCapita-jäseneltä takavarikoidun omaisuuden vaatiman syytteen nostamisen määräajan pidentämistä. Tehty päätös on tahallinen ihmisoikeusloukkaus, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Varkauden käräjäoikeus eväsi wincapitalaiselta oikeusavustajan Tulosta Sähköposti

oikeussaliKäräjätuomari Jukka Lumiala on Varkauden KO:n päätöksellä 11.8.2009 päättänyt, että OTL. Varatuomari Ilkka Pitkänen ei voi edustaa päämiestään hänen puolestaan suullisesti käsiteltäväksi vaatimassa rikosperusteiseen vakuustakavarikkoon liittyvässä syyteajan pidentämistä koskevassa asian käsittelyssä.

Lue lisää...
 
EOK:n komea 5-vuotisjuhla Rovaniemellä Tulosta Sähköposti
eok_liputusEOK:n 5-vuotisjuhlapäivän tilaisuuksiin saapui ihmisiä eri puolilta Suomea. Liiton hallinto ja kutsuvieraat pitivät juhlapuheita. Juhlapäivän ohjelmaan sisältyivät myös oikeusturvakäräjät, jota juhlayleisön keskuudessa pidettiin erinomaisena.
Lue lisää...
 
Oikeusturvaloukkaukset merkittävä yhteiskunnallinen ongelma Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitalo_2009Tuomarit ja virkamiehet saattavat tulkita lakia mielivaltaisesti, omista lähtökohdistaan tai oman taustaryhmänsä etua ajatellen. Näiden vääristymien paljastaminen ja korjaaminen on yksi EOK:n tärkeimmistä tehtävistä, totesi EOK:n liittovaltuuston puheenjohtaja Jaakko Ylitalo EOK:n 5-vuotisjuhlapuheessaan Rovaniemellä.
Lue lisää...
 
MTK:n jäsenet kokevat turvattomuutta ja mielivaltaa viranomaistoiminnoissa Tulosta Sähköposti
risto_airikkala_mtk_2009MTK:n jäsenistö on väliinputoajana monessa oikeusturvaan liittyvässä suhteessa. Oikeusturvajärjestö EOK täydentää jäsenistön oikeusturvan huolehtimista, sanoi EOK:n 5-vuotisjuhlapuheessaan Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n päälakimies, varatuomari Risto Airikkala.
Lue lisää...
 
Eurooppalainen demokratia on historiallisesti ohut, heikko ja haavoittuva Tulosta Sähköposti

petter_kavonius_taustaYhä useampi kansalainen kokee perustellusti olevansa alamainen ja pelinappula eräänlaisessa virkafeodalismissa, jossa tavallisella kansalaisella ja yrityksellä ei ole mitään laillisia oikeuksia. Viranomaisilla on harkintavaltaa lähes rajattomasti, sanoo EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, OTT.Dosentti Petter Kavonius.

Lue lisää...
 
Pokka: Hyvä lainvalmistelu osa oikeusturvaa Tulosta Sähköposti

hannele_pokka_2009_eokHyvällä lainvalmistelulla voidaan ehkäistä kansalaisten oikeusturvan loukkaamista, sanoo EOK:n kunniajäsen, oikeustieteen tohtori, ympäristöministeriön kansliapäällikkö, Hannele Pokka.

Lue lisää...
 
Oikeusturvaloukkauksen uhria tulee auttaa vahingoittamatta Tulosta Sähköposti

antti_liikkanen_2009_eokEU:n alueiden komitean jäsen, psykiatrian ylilääkäri Antti Liikkasen mielestä oikeusturvaloukkauksen uhria tulee, uhrien määrästä riippumatta, lähestyä hänen henkilöhistoriastaan ja persoonallisuudestaan käsin.

Lue lisää...
 
Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat vahinkoa yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnalle Tulosta Sähköposti
rovaniemi_jatkankynttilaOikeusloukkauksien seurauksia on vaikeaa tarkkaan arvioida rahassa, mutta niiden uskotaan aiheuttavan varovaisesti laskettuna julkiselle taloudelle useiden miljardien lisämenoja vuosittain
Lue lisää...
 
Lähes 800 wincapitalaista sai Laukaan tilaisuudessa tietoa oikeusturvastaan Tulosta Sähköposti

kokous_wc_Lähes 800 WinCapitan jäsentä kokoontui Laukaaseen kuulemaan sijoitusklubin tilannetta sekä oikeusturvakysymyksiä. Tilaisuuteen oli kutsuttu myös EOK:n edustajia, jotka totesivat, ettei tehtyjen selvitysten mukaan WinCapitan jäsenistön toiminta ole ollut rikollista.

 

 

Lue lisää...
 
Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksestä kantelu oikeuskanslerille Tulosta Sähköposti
virkafeodalismiEOK on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksestä. EOK:n mielestä KKO:n ratkaisu osoittaa vakavia piirteitä virkafeodalismista ja oman ryhmän jäsenen suosimisesta.
Lue lisää...
 
Luottamuksensuojan tulisi toteutua paremmin Tulosta Sähköposti
luottamuksensuojaEOK:n havaintojen mukaan luottamuksensuojaa toteutetaan monella hallinnon sektorilla hyvin heikosti. Siten on aihetta pohtia laajaa luottamuksensuojan yksityiskohtaista toteutusta eri hallinnon aloja koskevassa lainsäädännössä.
Lue lisää...
 
Korkeimman oikeuden ennakkopäätös heikentää luottamusta tuomioistuimiin Tulosta Sähköposti

petri_kankaansivu_vt_eok_liittohallitus_jasenKorkeimman oikeuden jäsenet ovat selvästikin vieraantuneet asenteissaan siitä todellisuudesta, missä tuomioistuimien palveluita käyttävät asiakkaat elävät, toteaa EOK:n liittohallituksen jäsen, varatuomari Petri Kankaansivu.

Lue lisää...
 
Kilpailun heikkeneminen asianajoalalla näkyy selvästi Tulosta Sähköposti

asianajopalvelutUusissa tutkimuksissa on selvinnyt, että oikeudenkäyntikulut ovat nousseet 13 viime vuoden aikana 100 prosenttia. Kantajien keskimääräiset kulut ovat tätä nykyä 6 500 euroa ja vastaajien yli 5 000 euroa.

Lue lisää...
 
EU-hallinnosta tehtiin oikeusasiamiehelle tuhansia valituksia Tulosta Sähköposti
eu_komissio2EU:n oikeusasiamies vastaanotti vuonna 2008 EU-jäsenmaiden kansalaisilta ja yhteisöiltä yli 3400 valitusta.
Lue lisää...
 
Poliisi kuunteli laittomasti kerrostaloasuntoa Tulosta Sähköposti
kerrostalon_ikkunaKorkeimman oikeuden mukaan keskusrikospoliisi sai Helsingin käräjäoikeudelta laittomin perustein luvan kuunnella salaa asuinhuoneistoa Suomen suurimman rakennusalan kuittikauppajutun tutkinnan aikana.
Lue lisää...
 
Suomi sai jälleen tuomion ihmisoikeusloukkauksesta Tulosta Sähköposti
eit_2009Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi jälleen Suomelle langettavan tuomion liian pitkästä oikeudenkäynnistä. Päätöksen mukaan ihmisoikeussopimusta rikottiin myös vakuutusoikeudessa, koska se ei järjestänyt jutussa suullista käsittelyä.
Lue lisää...
 
WinCapitan pääepäillyn puolustaja: Voitollista valuuttakauppaa on käyty Tulosta Sähköposti
valuuttakauppaWincapitan asian pääepäillyn tiedotusmahdollisuuksista on neuvoteltu kompromissi. Tämän perusteella Hannu Kailajärvi lopettaa lähes viikon kestäneen syömälakkonsa.
Lue lisää...
 
Hovioikeus tuomitsi alaikäiset lapset velkavankeuteen Tulosta Sähköposti
lapset_2009Turun hovioikeus määräsi kahden lohjalaisen alaikäisen lapsen maksamaan kaupungille ja virkamiehelle suuret korvaukset vaikka virkamies oli myöntänyt tehneensä lainvastaisen päätöksen.
Lue lisää...
 
Kailajärvi aloitti vankilassa syömälakon kuoleman uhalla Tulosta Sähköposti
vankila_ouluSanomat24- uutislehden mukaan Wincapitan pääepäilty Hannu Kailajärvi antoi oikeusavustajansa välityksellä ensimmäisen julkisen tiedotteensa Oulun vankilasta. Tiedotteessaan Kailajärvi ilmoittaa ryhtyneensä syömälakkoon kuoleman uhalla.
Lue lisää...
 
Poliisi loukkasi EU-kansalaisen liikkumisvapautta Tulosta Sähköposti
ulkomaalaispoliisiApulaisoikeusasiamies on antanut Helsingin ulkomaalaispoliisille huomautuksen lainvastaisesta menettelystä, kun se ei antanut EU-kansalaisten poistua maasta haluamaansa toiseen EU-maahan.
Lue lisää...
 
EIT antoi tuomion Suomelle kahteen kertaan rankaisemisesta Tulosta Sähköposti

eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin on tuominnut Suomen kaksinkertaisesta rankaisemisesta. Valtio joutuu maksamaan liki 10 000 euroa korvauksia lapinlahtelaismiehelle, joka tuomittiin sakkoihin ja määrättiiin lisäksi maksamaan polttoainemaksu korotettuna.

Lue lisää...
 
EOK peräänkuuluttaa poliisilta oikeusvaltion periaatteiden noudattamista Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_lahikuvaDemokraattiseen oikeusvaltioon kuuluu, että viranomaisten tiedotteista voidaan kriittisesti keskustella, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Tutkimus: Puutteita kunnanjohtajien oikeusturvassa Tulosta Sähköposti

virkamiehen_oikeusturvaLapin yliopistossa on juuri hyväksytty ja julkaistu Luottamuksen Pula-Aika -niminen pro gradu-tutkielma, joka käsittelee luottamuspulan perusteella erotetun kunnanjohtajan tapausta paikkakuntalaisten haastatteluista ja johtajan omakohtaisista kokemuksista kootun tarinan avulla. Tutkimus on erittäin kiinnostava ja yhteiskunnallisesti merkittävä, koska siinä paneudutaan kuntasektorilla usein toistuvaan ilmiöön.

Lue lisää...
 
Ammattitauteihin sairastunut jätettiin harkintavallan puitteissa oman onnensa nojaan Tulosta Sähköposti
elina_sarkkinenEduskunnan kyselytunnilla 4.6.2009 kansanedustaja Esa Lahtela (sd) peräsi suullisesti eduskunnan oikeusasiamieheltä vastausta siihen, miksi tämä laillisuusvalvojana ei ole puuttunut Elina Sarkkisen kanteluun ristiriitaisessa ammattitautien korvausasiassa. Oikeusasiamies ei vastannut vaan yllättäen poistui eduskuntasalista.
Lue lisää...
 
"Elämä ei ole arpapeliä" - EOK:n 5-vuotisjuhlavuoden kampanja Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_tj_eok
Kuluvan vuoden elokuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta EOK:n perustamisesta. Nämä viisi vuotta ovat osoittaneet oikeusturvan edunvalvontajärjestön tarpeellisuuden Suomessa. - Jäsenistö on ollut vuosittain jatkuvassa kasvussa, sanoo liiton perustajajäsen, toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Yhteyden saaminen terveyskeskukseen vaikeutunut Tulosta Sähköposti
terveyskeskus_hoitoVuoden 2009 alussa hoitotakuun mukainen välitön yhteyden saaminen terveyskeskukseen on heikentynyt merkittävästi. Yli puolet väestöstä asuu sellaisen terveyskeskuksen alueella, missä on ajoittain ongelmia välittömän yhteyden saannissa.
Lue lisää...
 
Eduskunnan oikeusasiamiehen vuoden 2008 toimintakertomus: Ei yhtään virkarikossyytettä! Tulosta Sähköposti

paunio_riitta_leenaEduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio luovutti torstaina 28.5.2009 eduskunnan puhemiehelle toimintakertomuksensa vuodelta 2008. Kertomukseen sisältyy mm. oikeusasiamiehen ja apulaisoikeusasiamiesten puheenvuorot, katsaus vuoden toimintaan sekä kattava yleiskuva perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta hallinnossa ja muussa oikeusasiamiehen toimivaltaan kuuluvassa toiminnassa.

Lue lisää...
 
Oikeusturvajärjestö kiinnostaa yhä enemmän kansalaisia ja yrityksiä Tulosta Sähköposti
eok_lippuEOK:n jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti. Kuluvan vuoden aikana liiton jäsenistöön on liittynyt lähes tuhat uutta yksityishenkilöä ja yhteisöä. Uusia jäsenilmoituksia tulee jatkuvasti päivittäin.
Lue lisää...
 
Merivartija antoi virheellisen katsastusmääräyksen - sai huomautuksen laillisuusvalvojalta Tulosta Sähköposti
auton_ohjaamoMerivartija sai apulaisoikeusasiamieheltä huomautuksen, kun tämä oli antanut iäkkäälle henkilölle auton katsastuskehoituksen, vaikka autolla oli ns. vapaavuosi katsastuksesta.
Lue lisää...
 
WinCapitan pääepäillyn eristäminen johtamassa selvityspyyntöihin Tulosta Sähköposti
oulun_vankilaLähiomaiset ovat harkinneet ottaa yhteyttä EOK:n lisäksi Amnesty Internationaliin pitkään jatkuneesta WinCapitan pääepäillyn eristämisestä. EOK harkitsee asian johdosta kantelua tai selvityspyyntöä eduskunnan oikeusasiamiehelle.
Lue lisää...
 
Rehtori sulki lapsen kassakaappiin - sai moitteet laillisuusvalvojalta Tulosta Sähköposti
iso_kassakaappiEduskunnan apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt moittii Siuntiossa olevan Aleksis Kiven koulussa toiminutta rehtoria, tämän toteuttamasta oppilaan virheellisestä ojentamis-ja kurinpitomenettelystä.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeusasiamies: STTV "haparoi" laintulkinnoissa Tulosta Sähköposti
alkoholi_kaukomyyntiApulaisoikeusasiamiehen mielestä Sosiaali-ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus (STTV) ei ole julkisuuslaissa tarkoitetulla tavalla riittävästi tiedottanut alkoholilaista, ja STTV:n lain tulkintalinjassa esiintyy virheitä ja "haparointia", joka on ollut hallinnon luottamuksensuojan oikeusperiaatteen kannalta ongelmallista.
Lue lisää...
 
Juristi: Mikään ei viittaa, että Wincapita olisi pyramidihuijaus Tulosta Sähköposti
ilkka_pitknen_2009Mikään seikka WinCapitan suhteen ei viittaa siihen, että kyseessä olisi ns. pyramidihuijaus. "On olemassa suuri vaara siitä, että suoritetuilla takavarikoilla on valtavasti loukattu kansalaisten omistusoikeuden suojaa koskevia perusoikeuksia", toteaa EOK:n asiantuntijakumppani OTL,VT, Ekonomi Ilkka Pitkänen.
Lue lisää...
 
Huoli toimeentulosta kasvaa – lapsiperheiden köyhyys kasvanut kolminkertaisesti! Tulosta Sähköposti

ahdistus_eokLapsiperheiden suhteellinen asema tulonjaossa on heikentynyt, ja ne ovat jääneet jälkeen keskimääräisestä tulokehityksestä. Lapsiköyhyys alkoi kasvaa 1994 ja on kasvanut siitä lähtien lähes kolminkertaiseksi.

Lue lisää...
 
Wincapita kuormittaa EOK:n jäsenpalveluja Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_lahikuvaEOK:n jäsenpalveluun ja tiedotukseen on soittanut jopa lähes sata ihmistä päivässä Wincapitan asiassa. Tämä kuormittaa jäsenpalvelua valtavasti, ja rasittaa samalla tavalla EOK:n jäsenpalveluiden sujuvaa toimintaa kuin viranomaiskoneisto on valittanut omaa kuormitustaan, toteaa toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Uoti: Wincapita ei tehnyt valuuttakauppaa saamillaan varoilla Tulosta Sähköposti
ott_kari_uotiOnko Wincapita ja siihen liittyvät varojen siirrot rikoksia, vai onko kyse jostakin muusta, uhkapelistä, jossa joku voittaa ja toinen häviää? Tämä ei vielä ole kovin suuri synti, kirjoittaa OTT. Kari Uoti omilla blogisivuillaan.
Lue lisää...
 
KRP:n tiedotus Wincapitasta herättää kysymyksiä Tulosta Sähköposti
tietokoneetWincapitaa koskeva KRP:n tiedotus on herättänyt kysymyksiä Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:n jäsenistön piirissä. "Ainakin kunnes pääepäilty itse pääsee sanomaan oman kantansa. - Rehellinen ja varovainen voi tässä vaiheessa vain esittää kysymyksiä", toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Oikeudenkäynnit ovat kuluriski Tulosta Sähköposti
oikeusSuomessa oikeudenkäynti on osapuolille kuluriski ja hyvin kallis tapa ratkoa riitoja suhteessa saavutettuihin etuihin.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeuden laamanni: Suomi ei ole enää oikeusvaltio Tulosta Sähköposti
eero_takkunenHelsingin käräjäoikeuden laamanni Eero Takkunen on HS:n uutisoinnin mukaan vahvasti sitä mieltä, että Suomessa oikeusturvan käsite on häpeällisesti rapissut.
Lue lisää...
 
Suomi loukkaa eniten ihmisoikeuksia Tulosta Sähköposti

masentunut2Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on jakanut 15 viime vuoden aikana Suomelle enemmän tuomioita kuin kaikille muille Pohjoismaille yhteensä.

Lue lisää...
 
Hallinnon laillisuus rapautunut Tulosta Sähköposti
poytaTerveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n asiantuntijaryhmän toinen raportti "Rakenteet, avuttomuus ja lainsäädäntö" on valmistunut. Raportissa korostetaan, että viranomaisen on tunnettava lainsäädäntö, eikä lain kanssa ristiriidassa olevaa alemman tasoista säännöstä saa soveltaa.
Lue lisää...
 
Liittovaltuusto: Oikeusturvaneuvonta uusille EOK:n jäsenille tärkeää Tulosta Sähköposti

EOK:n liittovaltuusto piti varsinaisen vuosikokouksen 25.4.2009 liiton toimitiloissa Rovaniemellä. Kokouksessa päätettiin yhdenvertaistaa jäsenmaksuja ja antaa uusille jäsenille välitöntä oikeusturvaneuvontaa. eok_puheenjohtajaLiittovaltuusto kokoontui puheenjohtaja Jaakko Ylitalon johdolla.

Lue lisää...
 
Soini: Virallinen Suomi ei tunnista todellista Suomea Tulosta Sähköposti
timo_soiniPerussuomalaiset tiedostaa ja tunnustaa oikeusturvaloukkaukset Suomessa, sanoo Perussuomalaisten puheenjohtaja, EU-parlamenttiehdokas Timo Soini . Virallisen Suomen tulisi lähestyä ja kuunnella kansalaisiaan kuten me teemme, huomauttaa Soini.
Lue lisää...
 
Hyökkäys ihmisten valinnanvapautta vastaan on torjuttava Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_tj_eokPerusoikeusjärjestelmä on rakennettu sille, että ihmisillä on valinnanvapautta, ja sitä kautta yhteiskunta myös kehittyy uusien innovaatioiden kautta, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Kelalle tuomio oikeusturvan loukkaamisesta Tulosta Sähköposti
kelaEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on päättänyt, että Kela on toiminut virheellisesti. EIT:n mukaan Kela rikkoi potilaan oikeusturvaa.
Lue lisää...
 
Korkein oikeus rikkoi ihmisoikeuksia Tulosta Sähköposti
kko_finlandEuroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi 21.4.2009 tuomion jutussa Marttinen v. Suomi ja tuomitsi Suomen valtion ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan loukkaamisesta.
Lue lisää...
 
EOK:n 6. kunniajäsen on hovioikeuden emeritus presidentti Erkki Rintala Tulosta Sähköposti
094Merkittävästä oikeusturvatyöstä arvostettu Vaasan hovioikeuden emeritus presidentti Erkki Rintala vastaanotti EOK:n kunniajäsenyyden.
Lue lisää...
 
EIT laittoi Suomen taas maksumieheksi Tulosta Sähköposti
eu_ihmisoikeustuomioistuinSuomi näyttää saavan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavia tuomioita miltei kuin liukuhihnalta.
Lue lisää...
 
Vankeihin on kohdistettu lainvastaisia tarkastustoimenpiteitä Tulosta Sähköposti

vanki_sellissaEduskunnan apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen on havainnut, että vankiloiden tapa tehdä henkilöntarkastuksia vangeille ylittää lain sallimat rajat. 

Lue lisää...
 
Toiminnanjohtaja: Harkintavalta ja ennakkoasenteet Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_tj_eokErilaista harkintavaltaa on EOK:lle tulleen palautteen mukaan yhä enemmän julkisen vallan käytön eri muodoissa. Harkintavalta on erityisen altis vääristymätaipumuksille, jotka johtavat erilaisten ennakkoasenteiden "saastuttamaan" päätöksentekoon, sanoo liiton toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Oikeustaistelijan näyttävä agitaatio Eduskunnassa Tulosta Sähköposti
kuva4Imatralainen oikeustaistelija Esko Kärkäs piti huomiota herättävästi "Eduskunta suojelee kelvottomia laillisuusvalvojia" -agitaation Eduskunnan pikkuparlamentin edustalla torstaina 26.3.2009.
Lue lisää...
 
Lainvastaiset jonot kuntien sosiaalitoimessa Tulosta Sähköposti
masentunut21Laki toimeentulotuen käsittelystä velvoittaa kuntia käsittelemään toimeentulotukipäätökset seitsemän vuorokauden sisällä.
Useissa kunnissa päätöksen tekeminen kestää kuitenkin useita viikkoja. "Se on julmaa ihmisten heitteillejättöä", jyrähtää EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EIT:n tuomio Suomelle: Oikeudenkäynti kesti yli 11 vuotta Tulosta Sähköposti

nuija_mustaEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) tuomitsi Suomen valtion maksamaan yli 20 000 euron korvaukset pitkäksi venyneestä oikeudenkäynnistä.

Lue lisää...
 
Poliisien kuvat nettiin ladanneelle sakkotuomio Tulosta Sähköposti

porin_karajaoikeusPorin käräjäoikeus antoi sakkotuomion poliisin kuvia nettisivuilleen ladanneelle. Tuomion mukaan kuvien julkaiseminen aiheutti poliiseille vahinkoa ja kärsimystä sekä heihin kohdistuvaa halveksuntaa.

Lue lisää...
 
Eduskunnan oikeusasiamiehen henkilökuntaa vaihdettava Tulosta Sähköposti

eduskunta2Jos virkamiehen välinpitämättömyydestä, ylimielisyydestä tai ammattitaidottomuudesta johtuvat pienet menettelytapavirheet korotetaan tosiasiallisesti hyväksytyksi toimintakulttuuriksi, Suomea ei voida pitää juuri missään määrin oikeusvaltiona, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Oikeusministeriö loukkaa edelleen kansalaisten perusoikeutta Tulosta Sähköposti

oikeusministeri2Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen joutuu jälleen tutkimaan oikeusministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan puhelinneuvonnan maksullisuutta. Neuvonnan maksuttomuus kuuluu hyvään hallintoon, joka on turvattu perus-oikeutena.

Lue lisää...
 
Käräjätuomarille syyte virkarikoksesta Tulosta Sähköposti

nuija2Kohtuuttoman pitkistä käsittelyajoista epäilty käräjätuomari saa syytteen virkarikoksesta. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka katsoo, että Helsingin käräjäoikeuden tuomari on toiminut tavalla, joka täyttää tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisen tunnusmerkistön.

Lue lisää...
 
Kaksi rikospoliisia asetettiin virkarikossyytteeseen Tulosta Sähköposti
krpTörkeän huumausainerikoksen esitutkinnassa tehdystä salaisesta valeosto-operaatiosta vastanneet keskusrikospoliisin rikostarkastaja ja rikoskomisario on asetettu syytteeseen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Rikoskomisario saa lisäksi syytteen virkasalaisuuden rikkomisesta.
Lue lisää...
 
Wincapitan tutkinnassa oikeusturvaongelmia Tulosta Sähköposti
poliisi_tekstiWincapitan asiassa kysymyksessä on ilmeisesti Suomen suurin poliisitutkinta, joka koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaisia.
Lue lisää...
 
Hallinto-oikeuksista päätökset yhdeksässä kuukaudessa Tulosta Sähköposti
paperi_mappiHallinto-oikeudet nopeuttivat asioiden käsittelyaikoja viime vuonna. Päätöksen sai viime vuonna keskimäärin yhdeksässä kuukaudessa.
Lue lisää...
 
Vain joka kolmas uskoo oikeudenmukaisuuden toteutuvan Tulosta Sähköposti
nuija_mustaVain joka kolmas suomalainen uskoo oikeudenmukaisuuden toteutuvan yhteiskunnassa, selviää Sosiaali- ja terveysturvan tuoreesta Kansalaisbarometrista.
Lue lisää...
 
Suomi joutuu maksamaan korvauksia epäreilusta päivärahajutusta Tulosta Sähköposti
euroja_ja_seteleitaPuutteet sairauspäivärahaa koskevassa oikeusprosessissa toivat Suomelle rapsuja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta (EIT). Tällä kertaa kiikasti siitä, ettei valittajalle annettu tiedoksi kaikkia lausuntoja ennen häneen liittyvän asian ratkaisua.
Lue lisää...
 
Käräjätuomarille syyte virkarikoksista Tulosta Sähköposti
jaakko_jonkkaOikeuskansleri Jaakko Jonkka on päättänyt nostettavaksi syytteen käräjätuomaria vastaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.
Lue lisää...
 
Suomelle tuomioita epäreiluista oikeudenkäynneistä Tulosta Sähköposti
eu_ihmisoikeustuomioistuinSuomi sai jälleen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) kaksi langettavaa päätöstä epäoikeudenmukaisista oikeudenkäynneistä.
Lue lisää...
 
EOK:Tuomioistuinten äänitekäytäntö oikeusturvariski Tulosta Sähköposti
kavonius_kiesilainenEOK on tämän vuoksi esittänyt liittohallituksen puheenjohtaja OTT.Dosentti Petter Kavoniuksen (oik.) ja liittohallituksen jäsenen OTL.VT. Ilkka Pitkäsen toimesta tammikuun 23. päivänä oikeusministeriön ylijohtaja Kari Kiesiläiselle (vas.), että on tullut aika siirtyä uuteen järjestelmään äänitteiden suhteen.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamiehelle tuli ennätysmäärä kanteluita Tulosta Sähköposti
nuija3Eduskunnan oikeusasiamiehelle kanneltiin viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin. Kanteluita tuli lähes 3700, ja kasvua edellisvuoteen oli seitsemän prosenttia.
Lue lisää...
 
Asianajajaliitolta kaksi huomautusta lohjalaiselle miesasianajajalle Tulosta Sähköposti

nuija_mustaSuomen Asianajajaliitto on 19.12.08 antamallaan ratkaisulla antanut kaksi huomautusta hyvän asianajotavan vastaisesta menettelystä miesasianajajalle, joka avusti Lohjan kaupunkia Sarina Pedersenin vireille laittamissa oikeudenkäynneissä.

Lue lisää...
 
Hoitavien lääkäreiden lausunnon merkitys eläkettä myönnettäessä Tulosta Sähköposti
esa_lahtela_150Kansanedustaja Esa Lahtela (sd) vaatii hallitukselta välittömiä toimia, että hoitavan lääkärin lausunto otetaan päätöksenteon pohjaksi eläkettä myönnettäessä.
Lue lisää...
 
Viranomaisen toiminnasta kärsineen oikeusturvassa isoja puutteita Tulosta Sähköposti
masennus_ihminen_penkillaPoliisin tai muun viranomaisen takia vahinkoa kärsineen oikeussuojassa on paljon puutteita, kertoo tuore väitöstutkimus.
Lue lisää...
 
Oikeusturvajärjestö EOK kasvaa Suomessa Tulosta Sähköposti
mtkeokEurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto – EOK ry on Suomen johtava, riippumaton ja puolueeton kansalaisten ja yhteisöjen oikeusturvan yleinen edunvalvontajärjestö. EOK edistää perus- ja ihmisoikeuksien sekä oikeusturvan toteutumista kaikilla oikeudenaloilla.
 
Lue lisää...
 
Elämä ei ole arpapeliä Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_tj_eokMeillä jokaisella on oma yksilöllinen tarina ja kokemus siitä, miksi olemme liittyneet EOK:n jäseneksi ja miksi olemme liittoa tukeneet sekä miksi teemme aitoa oikeusturvatyötä pienen ihmisen puolesta. Kokemuksemme muodostavat yhdessä EOK:n historian, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi Suomen valtion korvauksiin Tulosta Sähköposti
eu_ihmisoikeustuomioistuinEuroopan ihmisoikeustuomioistuin on tuominnut Suomen valtion korvauksiin monimutkaisessa sananvapaustapauksessa.Tuomio koskee tapausta, jossa isovanhempi kertoi lääkärille epäilevänsä lapsenlapsensa joutuneen vanhempansa pahoinpitelemäksi.
Lue lisää...
 
EU: Yhteisön oikeuden rikkomistapaukset kasvussa Tulosta Sähköposti
jose_manuel_barrosoEuroopan komission puheenjohtajan José Manuel Barroson mukaan Eurooppa on myös lakien yhteisö, ja jäsenvaltioiden on sovellettava lainsäädäntöä tarkasti. Komission käsittelyssä oli vuoden 2007 lopussa 3 400 rikkomistapausta, mikä on 5,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2006.
Lue lisää...
 
Viranomaisen hyvät aikomukset eivät voi syrjäyttää hyvän hallinnon velvoitteita Tulosta Sähköposti

poliisi_tekstiSisäasiainministeriön paikallisille poliisiviranomaisille antamat ohjeet EY-oleskelulupahakemusten käsittelyyn ovat olleet riittämättömät, toteaa apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen.

Lue lisää...
 
Käräjätuomarille huomautus viivästyksestä haasteiden antamisessa Tulosta Sähköposti

espoo_karajaoikeusEspoon käräjäoikeuden tuomari on saanut oikeuskansleri Jaakko Jonkalta huomautuksen. Käräjätuomari oli laiminlyönyt haasteiden antamisen riittävän ajoissa ja tästä syystä rikosasian syyteoikeus ehti vanhentua. Käräjäoikeudella oli ollut aikaa haasteiden antamiseen lähes neljä kuukautta ennen syyteoikeuden vanhentumista.

Lue lisää...
 
EOK lausui kantansa asianajomonopolin valmistelusta käytävään keskusteluun Tulosta Sähköposti
laki2EOK:n käsityksen mukaan Oikeusministeriön asettaman työryhmän mahdollinen asianajomonopolihanke loukkaa monessa kohdin kansalaisten perusoikeuksia.
Lue lisää...
 
Keksijä protestoi kuoleman uhalla Tulosta Sähköposti

ristiarkkuPaasto kestää kuolemaani asti ja se on protesti syyttömien ihmisten puolesta jotka eivät saa oikeutta ja kohtuutta Suomen valtiolta" sanoo keksijä Rainer Partanen.

Lue lisää...
 
Korkein oikeus pysytti vetoa lyöneen lautamiestuomarin rangaistuksen Tulosta Sähköposti

korkein_oikeus2Korkein oikeus on 21.10.2008 antamallaan tuomiolla pysyttänyt muuttamattomana voimassa hovioikeuden tammikuussa 2007 antaman tuomion, jossa Porvoon käräjäoikeuden lautakunnan jäsen oli tuomittu virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen, vapautettavaksi lautamiehen tehtävästään ja korvaamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut.

Lue lisää...
 
Sosiaaliasiamies haluaa päättäjät tilille perusturvarikoksesta Tulosta Sähköposti
masentunut2Tuntuu, että lakeja ei tarvitse enää noudattaa. Niitä pidetään vain ohjeellisena hyvän käytöksen kirjana, toteaa Vantaan kaupungin sosiaali- ja potilasasiamies Miikkael Liukkonen.
Lue lisää...
 
Oikeusministeri Brax väisteli oikeusturva-ongelmia Tulosta Sähköposti
tuija_braxOikeusministeri Tuija Brax on vastannut kansanedustaja Esa Lahtelan oikeusturvakysymykseen. EOK:n piirissä vastausta on pidetty oikeusturva-ongelmien väistämisenä ja täydellisenä piittaamattomuutena tai jopa vihamielisyytenä oikeusturvaloukkausten uhreja kohtaan.
Lue lisää...
 
Oikeusturvattomuus uhka yhteiskuntarauhalle Tulosta Sähköposti
hautakynttilatEOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä.
 
Lue lisää...
 
Oikeusturva ihmisoikeutena / loukkaako Helsingin kaupunki perusoikeuksia? Tulosta Sähköposti

helsingin_karajaoikeusHelsingin kaupunki on päättänyt vaatia henkilökohtaiseen vastuuseen riitaisessa vuokrasopimuksen irtisanomistapauksessa kaikkia niitä avustajia, jotka ovat ryhtyneet puolustamaan vuokralaista.

Lue lisää...
 
Uusi DVD-video: Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani Tulosta Sähköposti
nain_kykenen_kuvaSyyskuussa valmistuneessa opetusohjelmassa annetaan tärkeää tietoa siitä, miten ihminen voi turvata ja toteuttaa laillisia oikeuksiaan.
Lue lisää...
 
Oikeusturvattomuudesta eduskuntakysely Tulosta Sähköposti

eduskunta2Kansanedustaja Esa Lahtela (sd) on nostanut eduskunnassa esille sen oikeusturvattomuuden, jota yhä laajemmat kansalaispiirit kokevat.

Lue lisää...
 
Toteutuuko oikeus koskaan Sarkkisten osalta? Tulosta Sähköposti
esa_lahtela_150Kansanedustaja Esa Lahtelan mielestä kantelut oikeuskanslerille eivät johtaneet mihinkään, ja Eduskunnan perustuslakivaliokunta vesitti koko jutun ikäänkuin Sarkkiset olisivat taistelleet turhaan oikeuksiensa puolesta.
Lue lisää...
 
Kansalaisjärjestöt huolissaan oikeusturvasta Tulosta Sähköposti

eok_lippuMonet järjestöt kokevat, että juuri heidän toimialallaan tapahtuu ”uskomattomia” viranomaisten tekemiä oikeusloukkauksia yksittäisiä jäseniä kohtaan.

 

Lue lisää...
 
Espoolainen käräjätuomari saa syytteen virkarikoksesta Tulosta Sähköposti
nuija_mustaEspoolainen käräjätuomari saa syytteen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteen nostamisesta kertoi asiasta päättänyt oikeuskansleri Jaakko Jonkka.
Lue lisää...
 
EOK: Kaavan mahdollisuudesta velvoittaa liittymään kaukolämpöverkostoon Tulosta Sähköposti
kaukolampoverkostoEOK korostaa julkilausumassaan, että kysymys on perus-ja ihmisoikeudellisesta omaisuudensuojasta, joita tulee kunnioittaa ja arvostaa.
Lue lisää...
 
EOK ja SAK oikeuspalveluiden käyttäjän asialla Tulosta Sähköposti
timo_koskinenSAK:n päälakimies Timo Koskinen on nostanut esille julkisuudessa seikkoja pyrkimyksistä rakentaa asianajomonopoli Suomeen.
Lue lisää...
 
Julkista keskustelua tuomioistuinten toiminnasta Lohjalla Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_tj_eokAjatus siitä, että hävinnyt osapuoli olisi automaattisesti väärässä, on vieras EOK:ssa, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Uusi DVD-opetusvideo: Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani Tulosta Sähköposti
masennusOpetusohjelmassa annetaan tietoa siitä, miten ihminen voi turvata ja toteuttaa laillisia oikeuksiaan. Ohjelmaa voi tiedustella ja lainata lähimmästä kirjastosta.
Lue lisää...
 
Hallinto-oikeus: Lohjan käräjäoikeus menetteli lainvastaisesti Tulosta Sähköposti
lohja_karaja1Alaikäinen Sarina Pedersen ja hänen sisarensa valittivat vuonna 2007 Helsingin hallinto-oikeudelle (HHAO) siitä, että Lohjan käräjäoikeus pimitti heiltä oikeudenkäynnin välittömyysperiaatteen, perustuslain ja henkilötietolainsäädännön vastaisesti sellaisia julkisia ja asianosaisjulkisia tietoja ja asiakirjoja, joiden saaminen on heidän oikeutensa.
Lue lisää...
 
EIT antoi tuomion Suomelle Tulosta Sähköposti
eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT tuomitsi Suomen tiistaina oikeudenkäynnin oikeudenmukaisuuden rikkomisesta. Suomen valtio joutuu korvaamaan vahingon hyvityksenä 2 500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 3 000 euroa.
Lue lisää...
 
Suomi EY-tuomioistuimeen direktiivin myöhästymisestä Tulosta Sähköposti
ey_tuomioistuinsaliSuomi joutuu vastamaan syyskuun alkuun mennessä EY-tuomioistuimelle ympäristövastuudirektiivin myöhästymisestä. Direktiivi olisi pitänyt saattaa Suomessakin voimaan huhtikuun 2007 loppuun mennessä, mutta näin ei ole tapahtunut.
Lue lisää...
 
Yli puoli miljoonaa suomalaista kokee syrjintää vuosittain Tulosta Sähköposti

kadet3EU-komissio on julkaissut uuden syrjintää tutkineen Eurobarometrin. Tutkimuksen mukaan 15 % suomalaisista on kokenut syrjintää tai häirintää viimeisen vuoden aikana.

Lue lisää...
 
Pekka Paavolan todistajankertomus syyteharkintaan Tulosta Sähköposti

paavola_pekkaVaratuomari Pekka Paavolaa on syytä epäillä "perättömästä lausumasta tuomioistuimessa" toteaa Helsingin rikospoliisi. Valtakunnansyyttäjänviraston käynnistämä esitutkinta on päättynyt ja asia on siirtynyt Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Lue lisää...
 
Toimeentulotukea saa liian hitaasti Tampereella Tulosta Sähköposti
tukiHervannan sosiaaliaseman ja Tampereen läntisen sosiaaliaseman asiakkaat ovat joutuneet odottamaan päätöstä 2-6 viikkoa. Lisäksi rahojen tulo tilille on saattanut kestää. Tampereen muilla sosiaaliasemilla viivästyksiä ei ole ollut.
Lue lisää...
 
Tekikö tilaisuus varkaan eduskunnassa? Tulosta Sähköposti

eduskunta2YLE Uutiset tutustui keskiviikkona 4.6.2008 suurimpien eduskuntaryhmien tilinpäätöksiin. Kävi ilmi, että eduskuntaryhmät käyttävät ehdokkaiden markkinointiin myös niin sanottua kansliarahaa, jota puolueet saavat kansanedustajien lukumäärän perusteella.

Lue lisää...
 
Kirja: Koivisto painosti oikeuslaitosta Tulosta Sähköposti
mauno_koivistoPankkikriisin peitellyt paperit kirjassa väitetään, että presidentti Mauno Koivisto painosti oikeuslaitosta pankkien puolelle.
Lue lisää...
 
Pitkänen: Pankkien tilitysvelvollisuus selkiintyy Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_2008Oikeusministeriö ei kiistä pankkien tai yleisemminkään pantinhaltijoiden tilitysvelvollisuuden olemassaoloa.
Lue lisää...
 
Yhdenvertaisuus ei toteudu sosiaali-ja terveyspalveluissa Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_lahikuvaEOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen mukaan nykyinen lainsäädäntö sosiaali- ja terveyssektorilla mahdollistaa moniongelmaisten ihmisten kohdalla täydellisen mielivaltaisen kohtelun. Tästä seuraa, että perus- ja ihmisoikeuksien toteutuminen syrjäytyy tosiasiassa näiden ihmisten kohdalla.

Lue lisää...
 
Yksilön toimintakyky huomioidaan heikosti lainsäädännössä Tulosta Sähköposti
lakikirjatToimintakyvyn rajoitteiden kompensoiminen ei sisälly lainsäädäntöön yhtenäisenä periaatteena. Lainsäädäntö edellyttää, että asiakas on kykenevä hallitsemaan monimutkaistuvia palvelujärjestelmiä ja reagoimaan oikeuksiensa toteutumiseksi.
 
Lue lisää...
 
EOK: Suomen valtio salaa tietoa ihmisoikeusloukkauksista Tulosta Sähköposti
masennusEOK:n mielestä Suomen kansallisen raportin laatimisessa on epäonnistuttu, koska Suomen valtio salaa tärkeää ja olennaista tietoa. EOK on antanut asiasta lausunnon YK:n ihmisoikeusneuvostolle Suomen raportin määräaikaistarkastelua varten.
Lue lisää...
 
Kunnanjohtajan erottamistuomiota ei purettu Tulosta Sähköposti

nuija_mustaIlomantsin ex-kunnanjohtaja vetosi virkamiehen sananvapauden kaventamiseen, joka estää virkamiehiä nostamasta julkisesti esille todellisen demokratian säilyttämisen kannalta välttämättömiä tietoja, koska virkamiehet jatkossa sensuroisivat itseään.

Lue lisää...
 
EOK:n kokouspäivät: Jäsenpalvelut toimivat hyvin Tulosta Sähköposti
juntunen_pitkanen_antilaEOK:n luottamushenkilöt pitävät liiton jäsenpalveluja turvallisen luotettavina ja tehokkaina jäsenistön oikeusturvan edistämiseen. Toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen ja liittohallituksen jäsenet Ilkka Pitkänen ja Markku Antila toteavat, että nykyisten jäsenpalvelujen tarkoituksena on auttaa akuuttiin hätään ja edistää laillisten oikeuksien toteutumista.
Lue lisää...
 
Korkein Oikeus vähättelee laillisuutta Tulosta Sähköposti
rintala_erkkiVaasan hovioikeuden emerituspresidentti Erkki Rintalan mukaan Korkein Oikeus ei ole antanut riittävää painoa tarpeelle poistaa se oikeudenvastainen ja laillisuusperiaatteen vastainen tila, joka edelleen jatkuu väärän oikeudenvastaisen ja ihmisoikeuksia loukanneen tuomion jäädessä nyt edelleen voimaan.
Lue lisää...
 
EOK laajentaa koulutustoimintaa Tulosta Sähköposti
eok_lippu2Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry on suunnitellut ”Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani” opetus- ja koulutusprojektin.
Lue lisää...
 
KKO vahvisti Ilomantsin entisen kunnanjohtajan syyttömyyden Tulosta Sähköposti

kkoIlomantsin entistä kunnanjohtajaa koskevat vapauttavat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Lue lisää...
 
EOK kantelee korkeimman oikeuden ratkaisusta Tulosta Sähköposti
kko_finlandKorkein oikeus (KKO) ei pura toimittajan saamaa sakkotuomiota, vaikka tuomio oli Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) mukaan väärä. EOK ryhtyy jatkotoimiin.
Lue lisää...
 
Laamanni tuohtui käräjäoikeusuudistuksesta Tulosta Sähköposti
lohja_karajaLohjan käräjäoikeuden laamanni Markku Brax pitää pääpaikan siirtoa Tammisaareen hulluna.

Lue lisää...
 
Turun hovioikeuden tuomareita syytteisiin Tulosta Sähköposti
turku_hovioikeus217-vuotias ja 15-vuotiaat Suomen kansalaiset ovat haastaneet Suomessa ainutkertaisella tavalla Suomen valtion ja neljä Turun hovioikeuden tuomaria rikos- ja vahingonkorvausasiassa.
 
Lue lisää...
 
Tuori: Enemmän keskustelua ja avoimuutta tuomioistuinten toimintaan Tulosta Sähköposti
tuori_kaarlo_professoriKorkeimman hallinto-oikeuden Sipoo-päätös sivuutti kuntalaisten perustuslailliset oikeudet. Näin kirjoittaa Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuori Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa ja verkkosivuilla, mikä on laajasti myös muissa medioissa huomioitu.
Lue lisää...
 
Hannele Pokka EOK:n kunniajäseneksi Tulosta Sähköposti
hannele_pokka_ja_eok"Olen hyvin kiitollinen EOK:n kunniajäsenyydestä, sanoo maaherra, OTT Hannele Pokka. - Arvostan suuresti sitä, että minut on huomioitu ja kutsuttu tunnettujen kansalaisaktivistien sekä oikeusoppineiden ja oikeustaistelijoiden joukkoon.
Lue lisää...
 
EOK:n jäsenelle merkittävä voitto hovioikeudessa Tulosta Sähköposti

ilkka_pitkanen_2008Helsingin hovioikeus tuomitsi enemmistöosakkaan törkeästä petoksesta ehdolliseen vankeuteen sekä korvaamaan EOK:n jäsenelle vähemmistöosakkaana kärsimänsä vahingon.

Lue lisää...
 
Kansalaispalautteessa vaaditaan uudistusta laillisuusvalvontaan Tulosta Sähköposti
oikeutta_kaikilleKasvavassa määrin ihmiset ovat viestittäneet EOK:lle, että Suomessa hyväksytään julkisen vallan tekemät lainrikkomukset välittämättä niiden aiheuttamista seurauksista uhreille, sanoo EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, OTT. Dos, Petter Kavonius.
Lue lisää...
 
Tuomioistuimista ja poliisista eniten kanteluja oikeuskanslerille Tulosta Sähköposti

poliisihahmoOikeuskanslerille tehtyjen kanteluiden määrä jatkoi viime vuonna hieman kasvuaan. Eniten kansalaiset kantelivat tuomioistuinten toiminnasta ja poliisista.

Lue lisää...
 
EOK: Ryhmäkanteen mahdollisuus julkisyhteisöjen aiheuttamille vahingoille Tulosta Sähköposti
omaishoitaja_eja_saarinen_ja_miehens_oivaRyhmäkanteella tarkoitetaan kannetta, jota kantaja ajaa kanteessa määritellyn ryhmän puolesta siten, että asiassa annettava tuomio tulee myös ryhmän jäseniä sitovaksi. Suomessa ryhmäkannetta voi ajaa vain kuluttaja-asiamiehen toimivallan mukaisessa laajuudessa kuluttajien ja elinkeinonharjoittajan välisen riita-asian käsittelyssä.
Lue lisää...
 
Omaishoitaja selätti Vantaan sosiaaliviranomaiset Tulosta Sähköposti
eja_saarinen_ja_oivaEOK:n jäsen, omaishoitaja Eja Saarinen on voittanut vuosia jatkuneen oikeustaistelun ensimmäisen erän Vantaan kaupunkia vastaan. Taistelun toinen erä tulee todennäköisesti lähiaikoina maksamaan Vantaalle yli 60000 euroa.
Lue lisää...
 
Kilpailu ja kuluttajan ääni on turvattava oikeuspalvelujen tarjonnassa Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_tj_eokSuomi on pienten piirien maa ja pieniin piireihin kuulumattomat joutuvat usein kohtaamaan erilaista vihamielistä syrjintää. Tätä syrjintää myös peitellään voimakkaasti, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Oikeuskanslerilta moitteita käräjätuomarille Tulosta Sähköposti

oikeustaloOikeuskansleri Jaakko Jonkka on moittinut Helsingin käräjäoikeuden tuomarin Hilkka Vähäsöyringin toimintaa (1264/1/06 ja 1268/1/06).

Lue lisää...
 
EOK: Yhdenvertaisuuden toteuttamisen pahinta ongelmaa peitellään Tulosta Sähköposti

virkarikokset_peittelyYhdenvertaisuus lain edessä on suomalaisten mielestä tärkein perusoikeus. Tätä mieltä on Ylen uutisten teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia kansalaisista - Silti Hyvä veli –korruptiota yhdenvertaisuuden toteuttamisen suurimpana ongelmana peitellään jatkuvasti.

Lue lisää...
 
Laillisuusvalvonta ei suojele viranomaislaittomuuksien uhreja Tulosta Sähköposti

masennusOikeusasiamiehen saamien kanteluiden määrä kaksinkertaistui vuosina 1990-2006, ja viime vuonna niitä tuli liki 3 700. Suomessa ensimmäistä kertaa tehdyn tutkimuksen mukaan (29.11.2007) viranomaiset ovat useimmiten ryhtyneet käytännön toimiin, kun oikeusasiamies on puuttunut epäkohtiin.

Lue lisää...
 
EOA arvostelee nimettömiin ilmiantoihin perustuvaa viranomaistoimintaa Tulosta Sähköposti
riitta_leena_paunioEduskunnan oikeusasiamies on todennut Ilomantsin työvoimatoimiston johtajan menetelleen virheellisesti hänen ryhtyessään toimenpiteisiin nimettömän ilmiannon perusteella asiassa, jossa hän ei EOA:n mukaan ollut edes toimivaltainen.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeusasiamieheltä huomautus käräjätuomarille lainvastaisesta menettelystä Tulosta Sähköposti

petri_jaaskelainen2Apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläinen moittii Helsingin käräjäoikeuden käräjätuomaria lain-vastaisesta menettelystä. Tuomari ei ollut arkistoinut haastehakemusta ja sen liitteitä, vaan palautti asiakirjat kantajalle, kun haaste peruuntui.

Lue lisää...
 
Suomi on saanut moitteita romanilasten kouluoloista Tulosta Sähköposti
romanilapsetYK:n lasten oikeuksien komitea on toistuvasti moittinut Suomea siitä, ettei oikeus koulunkäyntiin toteudu romanilasten kohdalla täysimääräisesti.
Lue lisää...
 
Kela: Osa talouskasvusta huono-osaisille Tulosta Sähköposti
toimeentulotukiTietty osa talouskasvusta pitäisi käyttää huono-osaisten aseman kohentamiseen, katsoo Kelan yhteiskuntatutkimuksen päällikkö Jouko Kajanoja. Hän uskoo, että tähän olisivat myös kansalaiset valmiita, vaikka nykyisin kovasti puhutaankin itsekkyyden kasvusta.
Lue lisää...
 
EOK valvoo kanteluasiaa EU-komissiossa Tulosta Sähköposti
eu_komissioEOK seuraa erään perheen kanteluasian etenemistä Suomessa ja EU-komissiossa. Perhe teki kantelun kohtelustaan direktiivin 95/46/EY eli ns. henkilötietodirektiivin vastaisesti kohtelustaan Suomessa. Komissio on jo aiemmin päätöksessään 9.6.06 todennut kantelijoiden asioissa loukatun tätä direktiiviä.
Lue lisää...
 
Valtio joutuu maksamaan Rusille kymmenientuhansien korvaukset Tulosta Sähköposti
alpo_rusi2Valtion eli veronmaksajien pussista maksettavaksi määrätyt kymmenientuhansien eurojen korvaukset suurlähettiläs Alpo Rusille ovat suomalaisittain suuret.
Lue lisää...
 
EOK:n kantelun tulos:Ankaria moitteita STTV:n virkamiehille Tulosta Sähköposti

petri_jaaskelainen2Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry kanteli eräiden Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) virkamiesten toimista.

Lue lisää...
 
Käräjätuomarin virkarikosjutussa yli 70 asianomistajaa Tulosta Sähköposti

rovaniemen_hovioikeusLapin käräjäoikeuden jo eläkkeelle siirtyneelle tuomarille Hannu Kauppalalle luettiin 30.10.2007 Rovaniemen hovioikeudessa syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.
Lue lisää...
 
Työryhmä: Tuomareille viraltapano myös lievemmistä rikoksista Tulosta Sähköposti
oikeuskuvaOikeusministeriön työryhmä on saanut valmiiksi ehdotuksensa tuomarinvastuun toteuttamiseksi. Tuomarinvastuulla tarkoitetaan sitä, että tuomarin viranhoito ja käyttäytyminen on asianmukaista hänen virka-asemaansa nähden. Työryhmä laajentaisi tuomarin vastuuta käyttäytymisestään sekä viranhoidossa että sen ulkopuolella.
Lue lisää...
 
Laamannin kiertokirjeen tulos: EOK nauttii luottamusta tuomarikunnassa Tulosta Sähköposti

lohjan_karajaoikeusLohjalainen laamanni on lähettänyt kesäkuussa 2007 kaikille Suomen käräjäoikeuksien ja hovioikeuksien tuomareille kyselyn. Iltapäivälehdistössä tämä laamanni mainosti operaatiotaan näyttävästi. 

Lue lisää...
 
EOK NÄYTTELIJÄ TANNERIN TAPAUKSESTA: Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_lahikuvaIhmisellä on luontainen taipumus sellaiseen päätöksentekoon, joka on kaikkea muuta kuin asioiden kokonaisvaltaista, seikkaperäistä ja tasapuolista käsittelyä. Tämä on kansainvälisesti arvostetuimmassa päätöksenteon tutkimuksissa havaittu.

Lue lisää...
 
EIT: Suomi joutuu maksamaan korvauksia hyväksikäytöstä tuomitulle Tulosta Sähköposti
eitSuomi on saanut tänä vuonna jo kaksi vastaavanlaista tuomiota. Yhteensä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut vuonna 2007 Suomelle 11 tuomiota.
Lue lisää...
 
EOK:n seuranta ja valvonta Tulosta Sähköposti

petter_kavoniusEOK:lla on kohta kolme vuotta täynnä. Tähän mahtuu monenlaista toimintaa. Yksi toimintamuoto monista on viranomaistoiminnan seuranta ja valvonta jäsenten asioissa. Tämä on herättänyt eniten huomiota.

Lue lisää...
 
Kansalaisjärjestöt Venäjällä ja Suomessa Tulosta Sähköposti

piirros_kansalaisjarjestoTerveessä avoimessa demokratiassa media ja kansalaisjärjestöt toimivat niin sanotusti vallan vahtikoirina. Valtaa on myös kaikki virka- ja tuomiovalta. Sitä Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto (EOK) vahtikoirana kansalaisjärjestösektorilla omalta osaltaan valvoo, vahvistaa toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. 

 

Lue lisää...
 
Kavonius: Oikeusturvaliikkeen on palautettava suomalainen oikeusvaltio? Tulosta Sähköposti

petter_kavonius_310307Helsinkiläinen yritys vaati osakkeisiin perustuvan omistusoikeuden toteuttamista käytännössä. Samoihin osakkeisiin oli liittynyt jo aiemmin oikeudenkäyntejä, mutta vaatimus oli nyt erilainen.

Lue lisää...
 
Perustuslakivaliokunta patistaa laadukkaampaan lainvalmisteluun Tulosta Sähköposti
lakikirjaEduskunnan perustuslakivaliokunta haluaa oikeusministeriöön uuden perustuslaki- ja ihmisoikeuskysymyksiin erikoistuneen yksikön. Näin kohennettaisiin lainvalmistelua.
Lue lisää...
 
EOK:n alueelliset yhdyshenkilöt aloittavat toimintansa Tulosta Sähköposti
eok_lippuVuoden 2007 aikana lähes sata EOK:n alueellista yhdyshenkilöä aloittaa oikeusturvatyönsä eri paikkakunnilla Suomessa.
Lue lisää...
 
EOK kanteli oikeusmurhasta: Apulaisoikeuskansleri totesi tuomarien virheet Tulosta Sähköposti
vaasan_hovioikeusApulaisoikeuskansleri Jonkka: Käräjäoikeus ja hovioikeus ovat "yksiselitteisesti menneet lainsoveltamisessaan säännöksen oikeudellisesti mahdollisten tulkintavaihtoehtojen ulkopuolelle syytetyn vahingoksi, ja siten loukanneet perustuslaissa säädettyä rikosoikeudellista laillisuusperiaatetta".
Lue lisää...
 
EOK: Laillinen menettely virkavirhe? Tulosta Sähköposti
eok_lippuEOK:n seuranta ja valvonta vaikuttaa ja johtaa laillisuuden noudattamiseen, onko laillisuuden noudattaminen virkavirhe?
Lue lisää...
 
Lehtimaja:Tuomari ei saa alistua mihinkään painostukseen Tulosta Sähköposti
lauri_lehtimajaOikeusneuvos Lauri Lehtimaja toteaa Salon Seudun Sanomissa (28.4.) julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että tuomari syyllistyy virkavirheeseen, jos hän antaa ulkopuolisen painostuksen vaikuttaa ratkaisuihinsa.
Lue lisää...
 
Karjalainen: EOK patistelee suomalaistuomareita laillisuuteen Tulosta Sähköposti
karjalainenVuonna 2004 perustettu Eurooppalaisen oikeusturvan keskusliitto, EOK, on lähetellyt viime aikoina melko runsaasti omia seuranta-ja valvontailmoituksia eri oikeusviranomaisille, kirjoittaa Pohjois-Karjalan sanomalehti Karjalainen.
Lue lisää...
 
Liittokokous evästi EOK:n vahvaan kasvuun Tulosta Sähköposti
eok_puheenjohtaja
Jaakko Ylitalo johti EOK:n säännönmukaista liittokokousta Rovaniemellä, johon osallistui EOK:n jäsenistöä ympäri Suomen.
 
 

 
 
 

Lue lisää...
 
Oikeuksien toteuttamisessa on suuria ongelmia Tulosta Sähköposti
ihmisoikeusloukkauksen_uhriEOK toteutti 20.2. - 28.3.2007 välisenä aikana laajan kansalaisten oikeuksien toteuttamista koskevan sähköisen kyselyn internetissä. Kyselyn mukaan, vähintään kerran viidessä vuodessa 83 % vastaajista oli kokenut joutuneensa viranomaisen taholta oikeusloukkauksen kohteeksi.
Lue lisää...
 
Kärkäs: Olin viemässä koko shown... Tulosta Sähköposti
esko_karkasImatralainen Esko Kärkäs järjesti oman kampanjansa vaalien Helsingin vilkkaimmilla vaalikampanjointipaikoilla Kolmen Sepän patsaalta.
Lue lisää...
 
Luhtanen kiersi kysymyksen Lehtimajan asenteellisesta kirjoituksesta Tulosta Sähköposti
leena_luhtanenOikeusministeri Leena Luhtanen (sd) ei ottanut poliittista vastuuta korkeimman oikeuden jäsenen, Lauri Lehtimajan asenteellisesta kolumnikirjoituksesta, josta kansanedustaja Esa Lahtela (sd) teki eduskuntakyselyn.
Lue lisää...
 
EU:n perusoikeusvirasto aloitti Wienissä Tulosta Sähköposti
eu_wienEuroopan unionin uusi perusoikeusvirasto on aloittanut toimintansa Wienissä. Uuden viraston tarkoituksena on edesauttaa osaltaan perusoikeuksien huomioimista Euroopassa.
Lue lisää...
 
EOK tekee työtä sekä yleisellä että yksilötasolla Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_lahikuvaVuoden 2006 aikana EOK:n toimintaa kehitetttiin ja rakennettiin vastaamaan toimintasuunnitelman tavoitteita. Liiton jäsenille suunnatuilla jäsenpalveluilla saavutettiin resurssien mukaiset tavoitteet.
Lue lisää...
 
EOK tutkii oikeusturvan nykytilaa Suomessa Tulosta Sähköposti
eok_lippu2Kansalaiset ja yritykset voivat osallistua oikeusturvaan liittyvään teemakyselyyn, jonka avulla kansalaisten ja yrityksien oikeusturvan edunvalvontajärjestö Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry kerää tietoa perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisen nykytilasta Suomessa.
Lue lisää...
 
Esa Lahtela teki Lehtimajan kolumnikirjoituksesta kirjallisen kysymyksen Tulosta Sähköposti
esa_lahtela_2Kansanedustaja Esa Lahtela (sd) on jättänyt 6.2.2007 kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle (1144/2006). Lahtela vaatii vastausta korkeimman oikeuden jäsenten velvollisuudesta toimia puolueettomasti ilman ennakkoasenteellisuutta.
Lue lisää...
 
Lehtimaja: EOK:n arvostelu yllätti minut - Kenen asialla EOK? Tulosta Sähköposti
lauri_lehtimajaKKO:n oikeusneuvos Lauri Lehtimaja yllättyi EOK:n arvostelusta, joka liittyi hänen Salon Seudun Sanomissa kirjoittamaan kolumniin. "Kirjoitukseni viesti oli näet se, että pieni ihminen jos kuka tarvitsee lahjomatonta ja riippumatonta tuomioistuinlaitosta", sanoo Lehtimaja.
Lue lisää...
 
EOK on totuudellisen lainkäytön asialla Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_taustaLainkäyttäjän tehtävä on EOK:n vaatimusten mukaan tuottaa ratkaisuja, joissa kaikki asiaan liittyvät normi- ja faktaseikat ovat tasapuolisesti, kokonaisvaltaisesti ja seikkaperäisesti käsiteltyjä. Tuomarinkaan tehtävä ei ole enempää, vähempää tai mitään muuta.
Lue lisää...
 
Lehtimaja leimasi ihmisiä mm. "isokenkäisiksi öykkäreiksi" Tulosta Sähköposti
lauri_lehtimajaEduskunnan entinen oikeusasiamies, oikeusneuvos Lauri Lehtimaja leimasi ihmisiä "isokenkäisiksi öykkäreiksi" ja "häikäilemättömiksi vallanpitäjiksi" kolumnikirjoituksessaan Salon Seudun Sanomissa 13.1.2007.
Lue lisää...
 
Oikeusneuvos ja totuus Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_tausta"Omaksumamme uskomukset ja odotukset ovat syväänjuurtuneita, tunnepitoisia, ja samalla myös neurologisia. Jos uusi informaatio ei vastaa muodostamiamme käsityksiä, yleensä torjumme tiedon. Miksi?
Lue lisää...
 
Tuomari tuomittiin virkarikoksesta sakkoihin Tulosta Sähköposti
korkein_oikeusHelsingin hovioikeus on 25.1.2007 antamallaan päätöksellä tuominnut Porvoon käräjäoikeudessa toimineen lautakunnan maallikkotuomarin virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen.
Lue lisää...
 
Yhä useampi kantelee oikeusasiamiehelle Tulosta Sähköposti
eduskuntaYhä useampi suomalainen kantelee eduskunnan oikeusasiamiehelle tuntiessaan itsensä kaltoin kohdelluksi.
Lue lisää...
 
Salaiset dokumentit julki ilman sormenjälkiä Tulosta Sähköposti
tieDigitoday-lehden mukaan Wikipedian kanssa samaa julkaisujärjestelmää käyttävä Wikileaks.org aloittaa parin kuukauden kuluttua uuden palvelun, jonka avulla kuka tahansa voi julkaista arkaluontoisia ja salaisia dokumentteja jättämättä niihin sormenjälkiä.
Lue lisää...
 
EOK: Oikeutta muutoksenhakuun supistetaan - virkavastuuta nostettava vastapainoksi Tulosta Sähköposti
eoklogoOikeusministeriön selvitysmies, Helsingin hovioikeuden entinen presidentti Olli Huopaniemi ehdottaa, että hovioikeuksissa luovuttaisiin seulontamenettelystä ja otettaisiin käyttöön järjestelmä, jossa anotaan lupaa muutoksenhakuun.
Lue lisää...
 
Suomi huono malliesimerkki ihmisoikeusloukkauksissa Tulosta Sähköposti
Eurooppalainen Lappi ry piti tiistai-iltana puheenjohtajansa, professori Seppo Ahon johtamana avoimen "Eurooppalainen oikeusturva - puheenjohtajamaa malliesimerkki" keskustelutilaisuuden Rovaniemellä.
Lue lisää...
 
Mielenosoittaja vaati asiansa tutkimista perustuslaki -valiokunnassa Tulosta Sähköposti
mielenosoitus_hki_oikeussanomat
Sanomat24.fi:n eri oikeusturvajärjestöiltä saamien tietojen mukaan suomalaisten tyytymättömyys ylimpiin laillisuusvalvojiin on lisääntynyt.
Lue lisää...
 
Hämäräperäinen EIT-tuomarin valinta Tulosta Sähköposti
Internetissä on käyty paljon kriittistä keskustelua valtionsyyttäjä Päivi Hirvelän valinnasta EIT-tuomariksi. Seura-lehdessä (45/2006, s. 11) on kerrottu, että Päivi Hirvelä valittiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) tuomariksi väärin perustein.   
Lue lisää...
 
Korkein oikeus esti todistajien kuulemisen Tulosta Sähköposti
tampere_krjoikeusKeski-ikäinen suomalaistaustainen mieshenkilö oli velvoitettu saapumaan lokakuussa 2000 Tampereen käräjäoikeuteen henkilökohtaisesti vannomaan pesäluetteloa oikeaksi.
Lue lisää...
 
EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja Kavonius dosentiksi Tulosta Sähköposti

peter_kavoniusHelsingin yliopiston kansleri Kari Raivio on nimittänyt oikeustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston esityksestä oikeustieteen tohtori Petter Kavoniuksen yleisen oikeustieteen dosentiksi 30.10.2006 Helsingin yliopistoon.

Lue lisää...
 
Viranomaisten ympäristörikos Oulaisissa Tulosta Sähköposti
kivi_oulainenHallintoviranomaiset eivät noudata Eduskunnan säätämiä lakeja. Oulaisissa on tapahtumista hyvä esimerkki. Perustettiin kivilouhimo yleiskaavassa olevalle asuntoalueelle ja olemassa olevan asutuksen keskelle.
Lue lisää...
 
Vammaisjärjestöt kantelivat Oikeuskanslerille Tulosta Sähköposti
Järjestöt haluavat oikeuskanslerin selvittävän vaikeavammaisten ihmisten oikeuden henkilökohtaiseen avustajaan.
Lue lisää...
 
Helsingin yliopisto voitti virkamiessiirrosta syntyneen kärhämän Tulosta Sähköposti
Helsingin yliopisto on voittanut pitkällisen kiistan, joka syntyi virkamiehen siirtämisestä oikeustieteellisestä tiedekunnasta hallintovirastoon.
Lue lisää...
 
Oikeuteen murtautunutta tuomarin poikaa ei syytetä rötöksistä Tulosta Sähköposti
Tampereen käräjäoikeuteen murtautunut nuorehko mies ei saa rikossyytteitä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske katsoo, ettei kihlakunnansyyttäjä tehnyt virhettä päätyessään syyttämättäjättämiseen.
Lue lisää...
 
Tapaturmaeläkekysymys Suomen hallitukselle Tulosta Sähköposti
esalahtelaKansanedustaja Esa Lahtela: Mihin toimiin hallitus osaltaan aikoo ryhtyä, että tapaturmaeläkekysymykset vakuutusoikeudessa ratkaistaan mahdollisimman pikaisesti?
Lue lisää...
 
Tuomioistuin sovelsi lakia väärin Tulosta Sähköposti
vantaan_karajaoikeusVantaan käräjäoikeus tuomitsi syytetyn väärin perustein teleskooppipatukan maahantuonnista.
Lue lisää...
 
Kahdeksan vuotta valituskierteessä Tulosta Sähköposti
elina_sarkkinenElina Sarkkisen vaatimuksia käsitellään jo neljättä kertaa vakuutusoikeudessa, joka viimeksi palautti asian uudelleen käsiteltäväksi valtiokonttorille ja tapaturmalautakunnalle.
Lue lisää...
 
EOK painostaa lain mahdollistamin keinoin viranomaisia Tulosta Sähköposti
EOK toimitti Seinäjoen käräjäoikeuden käräjätuomarille kirjallisen ilmoituksen saatuaan tietää tuomarin kommentoineen oikeudenkäynnin osapuolille EOK:n seuranta- ja valvontailmoitusta ”painostamiseksi”
Lue lisää...
 
Ilta-Sanomat tuomittiin Kari Uotin kunnian loukkaamisesta Tulosta Sähköposti
Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Ilta-Sanomien uutispäätoimittajan ja entisen toimittajan sakkoihin ja vahingonkorvauksiin oikeustieteen tohtori, konsultti Kari Uotin kunnian loukkaamisesta.
Lue lisää...
 
EOK: Tappava savusumu ja oikeus elämään Tulosta Sähköposti
Useiden asiantuntijalausuntojen mukaan Venäjän metsäpaloista tuleva savusumu pienhiukkasineen vie ainakin kymmeniä suomalaisia ennenaikaiseen kuolemaan.

Lue lisää...
 
Rusi haastaa valtion oikeuteen Tulosta Sähköposti
Alpo Rusi haastoi Suomen valtion oikeuteen Stasi-epäilyjen takia. Rusi vaatii yhteensä puolen miljoonan euron korvauksia.
Lue lisää...
 
Ravintolayrittäjien oikeusturvan loukkaamisesta laaja vastaisku! Tulosta Sähköposti
Kymmenet tai jopa sadat ravintolayrittäjät ovat lähdössä nostamaan perustuslaki 118 §:n perusteella suoraan syytteitä ja raskaita vahingonkorvausvaatimuksia tällaisesta lavastamisesta vastaavia alkoholitarkastajia, verotarkastajia, poliiseja yms. kohtaan
Lue lisää...
 
Sosiaaliluotot käyttämättä kunnissa Tulosta Sähköposti
Sosiaali- ja terveysministeriö kehottaa kuntia ottamaan luotot käyttöön, sillä nyt pienituloiset ja vähävaraiset ovat
eriarvoisessa asemassa maan eri osissa.
Lue lisää...
 
Kansanedustajat laillisuusvalvontaan Tulosta Sähköposti
Professori Jukka Kekkonen pelkää historiallisten kokemusten mukaisesti valta-ja varallisuuserojen kasvaessa rangaistuksien kovenevan rikkaiden eduksi ja köyhien tappioksi.
Lue lisää...
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry