logo
Uutisarkisto
Velallisen suojaosuutta ulosotossa korotetaan Tulosta Sähköposti

eurorahaaUlosotossa palkan ulosmittauksessa velalliselle jätettävän suojaosuuden määrään tulee korotus vuoden 2014 alusta. Yksinäisen velallisen suojaosuus on 677,70 euroa, ja jos velallisella on yksi huollettava suojaosuus on 921 euroa kuukaudessa.

Lue lisää...
 
Salmonellan torjuntaohjelma uhattuna – kansanterveys vaarannetaan Tulosta Sähköposti

Maa- ja metsätalousministeriö esittää hallitukselle rehulain vahingonkorvaussäännöksen muuttamista. Lakimuutos siirtäisi saastuneen rehun aiheuttaman vahingon riskiä myyjältä ostajalle, sanoo MTK:n päälakimies Risto Airikkala.

Lue lisää...
 
Äiti Amma vastaanotti EOK:n kultaisen oikeusturvan suojelusenkelin Tulosta Sähköposti
Sample ImageMaailman rauhan ja rakkauden lähettiläs sekä kärsivien kansakuntien puolustaja Äiti Amma vastaanotti EOK:n kultaisen oikeusturvan suojelusenkelimitalin Suomen vierailun yhteydessä.
Lue lisää...
 
Oikeusvaltion haaksirikko, Koiviston konklaavi loukkasi yksilön perusoikeuksia Tulosta Sähköposti
mauno_koivistoPresidentti Mauno Koiviston tarkoituksena oli vaikuttaa tuomareihin yleisen edun nimissä pankin asiakkaina olleita tavallisia kansalaisia vastaan. Suomalainen oikeusvaltio kärsi 6.5.1992 pidetyssä tilaisuudessa haaksirikon, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Venäjän korruption vastainen komitea kutsui EOK:n yhteistyöhön Tulosta Sähköposti
Sample ImageEOK:n Rovaniemen liittokokous sai yhteistyöesityksen Venäjän korruption vastaiselta komitealta sekä esityksiä maahanmuuttajien ja nuorten oikeusturvan edistämiseksi.
Lue lisää...
 
Jaakko Ylitalo EOK:n kunniajäseneksi Tulosta Sähköposti
Sample ImageLiittohallitus on myöntänyt EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajan tehtävät jättäneelle Jaakko Ylitalolle liiton 8. kunniajäsenyyden. Ylitalo on tehnyt vuosikymmeniä merkittävää oikeusturvatyötä, josta osa on tapahtunut EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajana, totesi toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Petri Kankaansivu johtaa EOK:n liittohallitusta Tulosta Sähköposti
petri_kankaansivu_varatuomari_eokEOK:n liittovaltuusto päätti yksimielisesti valita liittohallituksen puheenjohtajaksi varatuomari Petri Kankaansivun Helsingistä. Kankaansivu on aiemmin toiminut liittohallituksen jäsenenä vuodesta 2006 lähtien.
Lue lisää...
 
Petter Kavonius EOK:n liittovaltuuston puheenjohtajaksi Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eokEOK:n liittokokous valitsi yksimielisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle liittovaltuuston puheenjohtajaksi oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavoniuksen.
Lue lisää...
 
EOK:n oikeusturvapoliittinen toimintalinja vuosina 2014 – 2016 Tulosta Sähköposti
oikeusturvaseminaari_eokRovaniemellä kokoontunut EOK:n liittokokous päätti seuraavan kolmivuotiskauden (2014-2016) oikeusturvapoliittisesta toimintalinjasta.
Lue lisää...
 
Autoverotusta koskevat tullin virheet johtuivat hallintolainkäytön virheistä Tulosta Sähköposti
korvauksien_maksatusEOK:n mielestä autoveron perimisessä tullin tekemät virheet ovat johtuneet kansallisessa hallintolainkäytössä tehdyistä vakavista virheistä ja ennen muuta KHO:n epäonnistumisessa unionin oikeuden soveltamisessa.
Lue lisää...
 
Tuomioistuimet rikkoneet kahdenkertaisen rangaistuksen kieltoa Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkein oikeus on antanut paljon keskustelua herättäneen tuomion kahdenkertaisen rangaistuksen kieltoa (ne bis in idem-periaate) koskevassa asiassa (KKO:2013:59).
Lue lisää...
 
On aika uudistaa poliittista kulttuuria Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokSuomessa tarvitaaan jokin taho, joka uskaltaa sanoa suoraan oikeusturvaongelmien syyt ja osaa sekoittaa lääkkeet niiden korjaamiseksi, sanoi EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen perussuomalaisten puoluekokouksessa Joensuussa.
Lue lisää...
 
EOK kutsuu jäsenistöään liittokokoukseen Tulosta Sähköposti
eok_liputusEOK pitää varsinaisen liittokokouspäivän elokuussa Rovaniemellä. Liittokokouksessa valitaan seuraavalle 3-vuotiskaudelle uuden liittovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä liittovaltuuston jäsenet.
Lue lisää...
 
Liittovaltuusto: EOK edistää laillisten oikeuksien toteutumista Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitaloLiiton toiminnan lähtökohtana ja päämääränä on ihminen, joka saa tarvitsemaansa tukea puolustautuessaan ihmis- ja perusoikeuksia sekä oikeusturvaa loukkaavaa julkishallintoa vastaan, totesi Jaakko Ylitalon johtama EOK:n liittovaltuusto varsinaisessa vuosikokouksessaan Rovaniemellä 27.4.2013.
Lue lisää...
 
Syyttömien oikeusturvaa kunnioitettava Tulosta Sähköposti

 

jarmojuntunen_2011EOK:n mielestä Wincapita-asian käsittely tiedostusvälineissä ei ole ollut oikeusvaltiolle kunniaksi. Tavallisten ihmisten tarpeeton syyllistäminen on ollut kohtuutonta, eivätkä toimittajat ole kyenneet asianmukaiseen lähdekritiikkiin, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Toteutuuko sosiaalihuollon oikeusturva Suomessa? Tulosta Sähköposti
oikeusmurhan_uhriMillaisia oikeuksia ja velvollisuuksia sosiaalihuollon työntekijällä on? Millaiset ovat asiakkaan oikeudet ja kuinka paljon voi vaikuttaa omiin palveluihin? Valtakunnalliset Sosiaalihuollon oikeusturva 2013 -päivät Helsingissä 12-13.2.2013.
Lue lisää...
 
Todistelu yleisissä tuomioistuimissa Tulosta Sähköposti
oikeusministerioEOK on lausunut Oikeusministeriölle näkemyksensä mietintöön, jossa on ehdotuksia uudeksi lainsäädännöksi anonyymista todistelusta esitutkinnassa ja tuomioistuinmenettelyssä. EOK:n mielestä anonyyminen todistelu voi vakavasti vaarantaa syytetyn oikeusturvaa ja tuomioistuimen neuvottelusalaisuuden tulee olla murrettavissa.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri samalla kannalla tuomareiden jääviysongelmassa kuin EOK Tulosta Sähköposti
Ejaakko_jonkka_kuvaOK on keväällä 2012 pyytänyt oikeuskansleri Jaakko Jonkalta kannanottoa korkeimman oikeuden (KKO) jäsenten välimiestehtäviin. Asia on erityisen tärkeä, koska tuomareiden runsaat välimiestehtävät heikentävät yleistä luottamusta tuomioistuinten ja erityisesti KKO:n riippumattomuuteen ja puolueettomuuteen lainkäytössään.
Lue lisää...
 
Ennakoiva elämänhallinta ja oikeusturva Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eok EOK:n tavoite on kehittää Suomea eurooppalaisten ja länsimaisten oikeusturvakäsitysten mukaan, toteaa liittohallituksen puheenjohtaja Petter Kavonius EOK:n jäsenistölle osoitetussa "ennakoiva elämänhallinta ja oikeusturva" joulutervehdyksessä.
Lue lisää...
 
Oikeusloukkaus tuli kunnalle kalliiksi Tulosta Sähköposti
oikeusmurhan_uhriPohjois-Karjalan käräjäoikeus totesi sosiaalijohtajan syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen lapsen huostaanottotapauksessa. Kunta tuomittiin maksamaan oikeusloukkauksista korvauksia lapselle ja äidille sekä oikeudenkäyntikulut. Lue käräjäoikeuden julkinen seloste.
Lue lisää...
 
Lääkkeiden saatavuus on ihmisoikeuskysymys Tulosta Sähköposti
apteekkiKilpailuvirasto esittää itsehoitolääkkeiden myynnin vapauttamista Suomessa. EOK:n mielestä lääkkeiden saatavuus on ihmisoikeuskysymys.
Lue lisää...
 
Vakuutusoikeus on tullut tiensä päähän Tulosta Sähköposti
Sample ImageJulkisuudessa on keskusteltu vakuutusoikeuden lainkäytön linjasta ja vaadittu avoimempaa toimintaa. Korkein oikeus (KKO) on joutunut usein oikomaan vakuutusoikeuden tuomioita. Voiko tällainen tuomioistuin toimia oikeusvaltiossa, kysyy EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Käräjätuomarille syyte virkarikoksesta Tulosta Sähköposti
jaakko_jonkka_kuvaOikeuskansleri Jaakko Jonkka epäilee, että Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomari on syyllistynyt virkarikokseen.
Lue lisää...
 
KKO:n presidentti suomii vakuutusoikeuden tuomioita Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelon mukaan vakuutusoikeus antaa aivan liian usein vääriä tuomioita esimerkiksi eläkeasioissa.
Lue lisää...
 
Korkeimman oikeuden jääviysongelmat Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_eokKorkeimman oikeuden riippumattomuus ja puolueettomuus edellyttää, että sen jäseniin ei missään olosuhteissa kohdistu epäilyjä mahdollisesta puolueellisuudesta. Sen vuoksi oikeusneuvosten välimiestehtävät tulisi kieltää kokonaan. Salainen lainkäyttö ei ole enää nykypäivää, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.


Lue lisää...
 
EOK:n lausui kantansa kansalaisyhteiskuntalinjauksesta Tulosta Sähköposti
ihmisi_kadullaOikeusministeriö on pyytänyt järjestöltä lausuntoa oikeusministeriön kansalaisyhteiskuntalinjauksen luonnoksesta. EOK esittää päättelyn ja päätöksenteon vääristymien riskin tunnustamista.
Lue lisää...
 
EOK:n liittovaltuuston vuosikokous Rovaniemellä Tulosta Sähköposti
eok_valtuusto020110EOK:n liittovaltuuston vuoden 2012 varsinainen vuosikokous pidettiin huhtikuussa Rovaniemellä.
Lue lisää...
 
Isyyskanteen määräaika kumottiin perustuslain vastaisena Tulosta Sähköposti
kko_rakennusKorkein oikeus totesi isyyskanteen nostamista rajoittavan määräajan soveltamisen olleen ristiriidassa perustuslaissa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa turvatun yksityiselämän suojan kanssa.

Lue lisää...
 
Oikeusasiamiehelle tehtiin viime vuonna yli 4 000 kantelua Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamies vastaanotti viime vuonna yhteensä 4 185 kantelua. Muutoshakemuksia viranomaismenettelyyn tehtiin 118 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.


Lue lisää...
 
Oikeuden saatavuus Lapissa turvattava Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eokOn tullut esille uhka, että Rovaniemen hallinto- ja hovioikeus ovat vaarassa tulla pois siirretyiksi tai lakkautetuiksi Lapista. Oikeuden saatavuus vaarantuu Lapin alueella, kun suullisiin käsittelyihin on pitkä matka, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Wincapita-juristi syytön - tutkinta rahankeräysrikoksesta lopetettiin Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokPoliisi on lopettanut esitutkinnan sijoitusklubi Wincapitan puolustusrintamaryhmän oikeudellista asiamiestä, varatuomari Ilkka Pitkästä koskevan rahankeräysrikosepäilyn.
Lue lisää...
 
Kavonius: Työtä ihmisten oikeusturvan puolesta Tulosta Sähköposti

petter_kavonius_ott_dosEOK on kuluneena vuonna jatkanut tekemäänsä työtä ihmisten oikeusturvan puolesta. Yksi keskeisimmistä kysymyksistä on ollut syyttömyysolettaman puolustaminen, toteaa liittohallituksen puheenjohtaja Petter Kavonius joulutervehdyksessään jäsenistölle.

Lue lisää...
 
Rintala: Järjestöt voivat edistää oikeusturvaa ja oikeuslaitosta Tulosta Sähköposti
Erintala_erkki_eokOK:n  6. kunniajäsenen, entisen Vaasan hovioikeuden presidentti Erkki Rintalan mukaan Suomi on maailman oikeusvaltioiden takarivissä. Katso video!
Lue lisää...
 
EOK:n liittohallituksen kannanotto WinCapita-asiassa Tulosta Sähköposti
eok_liittohallitus_2010_2013EOK on pitänyt erityisen tärkeänä, että rikosoikeudellista syyttömyysolettamaa ei loukattaisi, ja asianosaiset saavat oikeudenmukaisen kohtelun esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä. EOK:n liittohallitus julkisti kannanottonsa WinCapita-asiaan.
Lue lisää...
 
Oikeus hylkäsi syytteet pyramidihuijauksesta Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosVarsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi seitsemää miestä ja yhtä naista vastaan nostetut kaikki syytteet GPP-jutussa.
Lue lisää...
 
Poliisi epäilee juristin palkkioennakoita rahankeräysrikoksena Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokPoliisi epäilee sijoitusklubi Wincapitan puolustusrintama-ryhmän oikeudellista asiamiestä, espoolaista OTL, varatuomari, ekonomi Ilkka Pitkästä rahankeräysrikoksesta.
Lue lisää...
 
Suomalaiset GPP:n uhrit syytettyjen penkillä Tulosta Sähköposti
varsinais_suomen_karajaoikeusGlobal Pension Planin suomalaisten jäsenten mielestä ulkomaiset huijauksen suunnittelijat ja toimeenpanijat jäivät poliisin tutkinnan ulkopuolelle. Onko vastaajien oikeusturva vaarantunut, kun asian tutkiminen jäi puutteelliseksi?
Lue lisää...
 
Tulli sai pyyhkeitä tuontiautojen verotuksesta Tulosta Sähköposti
eoa_rakennusEduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan tulli on menetellyt lainvastaisesti, kun se ei ole vapaaehtoisesti korjannut tuontiautojen verotaulukoissa ilmenneitä virheitä.
Lue lisää...
 
AlueTV tuo uusia tuulia Suomen mediataivaalle Tulosta Sähköposti
aluetvAlueTV on uusi televisiokanava, jonka ohjelmia voi katsoa vapaasti internetin kautta käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Katsojalla on valinnanvapaus ja hän voi itse valita katsomishetken.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri ratkaisi sikainfluenssarokotetta koskevat kantelut Tulosta Sähköposti
rokotusOikeuskansleri Jaakko Jonkka ratkaisi yhteensä 50 sikainfluenssarokotetta koskevaa kantelua. Kanteluissa esitettiin muun muassa epäily Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen puolueettomuudesta rokotteen hankinnassa.
Lue lisää...
 
Lontoolainen tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin WinCapita-takavarikon Tulosta Sähköposti

tuomioistuin_lontooLontoolainen Southwark Crown Court tuomioistuin mursi Keskusrikospoliisin sijoitusklubi Wincapitaa koskevan takavarikkopäätöksen.Tuomioistuimen mukaan WinCapita ei ollut pyramidihuijaus.

Lue lisää...
 
Tuomareiden koulutuksessa sisältö on tärkein Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokOn hämmentävää, että tuomareiden koulutustaustaan ei kuulu juuri lainkaan koulutusta päätöksentekoon ja päättelyyn liittyvistä lukuisista luontaisista vääristymätaipumuksista ja niiden eliminoimisesta, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Huijasivatko viranomaiset WinCapita-sijoittajia? Tulosta Sähköposti
ilkka_pitkanen_eokSuuri huijaus tässä WinCapitan asiassa onkin ilmeisesti siinä, että rahansa menettäneille on uskoteltu, että he saavat jotakin rahaa poliisin, syyttäjien ja tuomioistuinten avulla, sanoo varatuomari, OTL Ilkka Pitkänen.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies selvitti mielisairaalan toimintaa Tulosta Sähköposti

niuvanniemen_sairaalaEduskunnan oikeusasiamies on havainnut puutteita Niuvanniemen sairaalassa. Sairaalassa hoidetaan muun muassa vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistyneitä henkilöitä, jotka on syyntakeettomana jätetty tuomitsematta rangaistukseen.

Lue lisää...
 
Kela perii etuuksia takaisin yhteensä 147,7 miljoonaa euroa Tulosta Sähköposti
eurorahaaKelalla oli maaliskuun 2011 lopussa perinnässä etuuksia yhteensä 147,7 miljoonaa euroa. Eniten joudutaan perimään takaisin asumistukea, opintotukea ja työttömyysturvaetuuksia.
Lue lisää...
 
Työryhmä esittää kansalaisaloitelain säätämistä Tulosta Sähköposti
ihmisia_hkiOikeusministeriön työryhmä ehdottaa säädettäväksi kansalaisaloitelain. Tavoitteena on luoda kansalaisaloitteen tekemistä varten joustavat ja luotettavat menettelyt sekä siten edistää vapaata kansalaistoimintaa.
Lue lisää...
 
Ilkka Pitkäsen raportti WinCapitasta Tulosta Sähköposti

ilkka_pitkanen_eokOTL, VT, ekonomi Ilkka Pitkänen on seurannut ja selvittänyt WinCapita -asiaa tarkoin. Lue Pitkäsen laaja raportti WinCapitasta.

Lue lisää...
 
EOK: KHO:n presidentin perustuslain loukkaus käsiteltävä perusteellisesti Tulosta Sähköposti
khoKHO:n presidentin tekemä perustuslain loukkaus on käsiteltävä perusteellisesti. Siihen ei riitä yhden laillisuusvalvojan arvio, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EIT langetti Suomelle jälleen useita tuomioita ihmisoikeusloukkauksista Tulosta Sähköposti

eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi jälleen Suomelle useita tuomioita ihmisoikeusloukkauksista, yksi liian pitkästä oikeudenkäynnistä ja kaksi yksityis- ja perhe-elämän kunnioituksen loukkaamisesta.

 

Lue lisää...
 
WinCapita: Lopullisesti syyttömäksi todettujen määrä kasvaa Tulosta Sähköposti
krpEOK on jatkuvasti pitänyt esillä ihmisoikeudellista syyttömyysolettamaa ja vastustanut röyhkeää lynkkaustoimintaa WinCapitan asiassa syyllistettyjä kohtaan.
Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvan koulutuskiertueen Lapissa Tulosta Sähköposti
oikeusturvaseminaari_eokEOK järjestää helmikuussa kaikille avoimia ja maksuttomia oikeusturvaseminaareja Kemissä, Torniossa, Ranualla, Posiolla ja Kittilässä.
Lue lisää...
 
Sosiaali- ja terveysministeriö on rikkonut perustuslakia Tulosta Sähköposti

sosiaali_ja_terveysministerioValtiontalouden tarkastusvirasto moittii Sosiaali- ja terveysministeriötä tehottomuudesta terveydenhuollon tietojärjestelmähankkeiden kehittämisessä. Viraston mukaan ministeriö on rikkonut perustuslakia.

Lue lisää...
 
Oikeuskanslerille tehtyjen kanteluiden määrä jatkoi kasvuaan Tulosta Sähköposti
hallintoasia_kanteluOikeuskanslerille tehtiin viime vuonna 1843 kantelua, mikä on 81 kantelua enemmän kuin vuonna 2009. Tutkituista kanteluista annettiin vain 9 huomautusta ja 150 ohjeellista käsitystä.
Lue lisää...
 
Eniten kanteluita poliisista, sosiaali- ja terveydenhuollosta ja vankiloista Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamiehelle tuli vuonna 2010 lähes 4100 kantelua. Lisäksi oikeusasiamies käynnisti yli 60 tutkimusta omasta aloitteestaan.
Lue lisää...
 
Suomen valtiolle jälleen tuomio ihmisoikeusloukkauksesta Tulosta Sähköposti
eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi Suomen valtiolle langettavan tuomion sananvapauden loukkaamisesta.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeuskansleri: Tietosuojavaltuutettu rikkoi lakia Tulosta Sähköposti
mikko_puumalainen_apulaisoikeuskansleriApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen moittii tietosuojavaltuutetun toimintaa tapauksessa, jossa selvityspyynnön tekijä sai kinuta tietoja asiansa etenemisestä ja jäi silti useasti vaille viranomaisten vastausta.
Lue lisää...
 
Lääkärijäsenten toiminnan läpinäkyvyyttä parannettava vakuutusoikeudessa Tulosta Sähköposti
jarmojuntunen_2011Lääkärien osallistuminen tuomioistuimen kokoonpanoon on suomalainen erityispiirre eikä vastaavaa järjestelmää lainkaan tunneta Euroopan muissa maissa, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen
Lue lisää...
 
Viranomaiset tarjoavat lainvastaisesti maksullisia puhelinpalveluja Tulosta Sähköposti
oikeusministerioEduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut oikeusministeriölle huomautuksen siitä, että puhelinneuvonnan maksuttomuus ei vieläkään toteudu kaikissa ministeriön hallinnonalan viranomaisissa. 
Lue lisää...
 
Suomi jälleen tuomiolla ihmisoikeustuomioistuimessa Tulosta Sähköposti
eitEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi jälleen Suomelle langettavan tuomion oikeudenkäynnin pituutta koskeneessa asiassa.
Lue lisää...
 
Valtakunnansyyttäjävirasto sananvapauden loukkaajana Tulosta Sähköposti

sananvapausoikeusEOK:n taholta on seurattu huolestuneena syyttäjälaitoksen systemaattista hyökkäystä sananvapausihmisoikeuksia vastaan.

Lue lisää...
 
Hyvinvointiyhteiskunnassa 600 000 kotitaloutta vaikeuksissa Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_suomen_lakiSuomalaisen yhteiskunnan toiminta perustuu luottamukseen. Kansalaisten sosiaaliset perusoikeudet pitää turvata myös huonossa taloustilanteessa, toteaa EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kavonius: Tulevaan vuoteen 2011 Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_eokTulevana vuonna 2011 EOK pyrkii jatkamaan ja kehittämään jäsenpalveluitaan ja yhteiskunnallista vaikuttamista oikeusturvan edistämiseksi. Eduskuntavaalit ovat ensi vuoden erityispiirre.
Lue lisää...
 
Eduskunnassa syytettiin oikeusministeriötä viivyttelystä Tulosta Sähköposti
oikeusministerioOikeusministeriö sai kansanedustajilta kritiikkiä oikeusprosessien käsittelyjen viivästymisestä ja jutturuuhkista tuomioistuimissa ja tutkinnassa sekä erityisesti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle antamasta 52 tuomiosta viime vuodelta.
Lue lisää...
 
Oikeudenmukaisempaa veropolitiikkaa Suomeen Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokPoliittisissa juhlapuheissa meille kerrotaan, että Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa demokratia toimii. Demokratian perusedellytys on, että valtiovalta kohtelee kaikkia kansalaisiaan samanarvoisesti. Näinhän asia ei aina ole, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kuntien pellonvuokrasopimuksissa laittomia ehtoja Tulosta Sähköposti
airikkala_ristoMTK:n päälakimiehen Risto Airikkalan mielestä peltojen vuokrasopimuksissa on laittomia ehtoja. MTK:n selvityksen mukaan kunnat käyttävät laajasti lainvastaisia irtisanomisehtoja.
Lue lisää...
 
Jaakko Ylitalo kansanedustajaehdokkaana Lapissa Tulosta Sähköposti
jaakko_ylitaloEOK:n liittovaltuuston puheenjohtaja, entinen Lapin Liiton edunvalvontapäällikkö Jaakko Ylitalo on asetettu Vasemmistopuolueen kansanedustajaehdokkaaksi Lapin vaalipiirissä.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies: Lapset tulee sijoittaa vankilassa erilleen aikuisista Tulosta Sähköposti
petri_jaaskelainen_eoaLain mukaan alaikäiset tulee sijoittaa vankilassa erilleen aikuisista vangeista. Tästä voidaan poiketa vain, jos lapsen etu sitä vaatii, huomauttaa eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.
Lue lisää...
 
Oikeusaputoimistoissa käsiteltiin viime vuonna 71300 asiaa Tulosta Sähköposti
oikeusaputoimisto_ahvenanmaaValtion oikeusaputoimistoissa käsiteltiin vuonna 2009 yhteensä 71 300 julkisen oikeusavun asiaa, mikä oli 160 asiaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamies: Silmän verkkokalvot korjattava myös päivystyksessä Tulosta Sähköposti
silmaklinikka_husSilmästä irtoava verkkokalvo on voitava korjata myös päivystysaikana. Oikeusasiamiehen mielestä leikkauksia ei saa keskittää kaavamaisesti virka-aikaan. Jokaisessa yliopistosairaalassa tuleekin olla valmius hoitaa kiireellisiä verkkokalvon irtautumia.
Lue lisää...
 
Suomalaisen politiikan puhdistaminen kiinnostaa kansalaisia Tulosta Sähköposti
new_york_teesitLapin vaalipiiristä Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaan, EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen laatimat suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta kansalaisten keskuudessa.
Lue lisää...
 
Mr. Lordille EOK:n oikeusturvamitali luovuudesta ja rohkeudesta Tulosta Sähköposti
mr_lordi_eok_131110Mr. Lordi, Tomi Putaansuu vastaanotti kultaisen oikeusturvamitalin Helsingissä. Mitalin hänelle luovuttivat EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen ja liittohallituksen jäsen Petri Kankaansivu.
Lue lisää...
 
Vallankäytön ja päätöksenteon vääristymiä – seminaari Lapin yliopistolla Tulosta Sähköposti

oikeusturvaseminaari_eokEOK järjesti Rovaniemellä Lapin yliopistolla oikeusturvaseminaariin. Tilaisuudessa selvitettiin, miksi ja miten päätöksenteon laatua voidaan parantaa hyvän ja oikeudenmukaisen elämän rakentamiseksi ihmisille toteuttamalla perus- ja ihmisoikeudet mahdollisimman täysimääräisinä ja reaalisina.

Lue lisää...
 
Köyhyys on hyvinvointiyhteiskunnan häpeä Tulosta Sähköposti
ruokajonoKöyhien määrä kasvaa Suomessa. Etenkin työttömien asema on heikentynyt. Kun muiden tulotaso on noussut, ovat työttömien tulot pysyneet ennallaan. Maan hallitusta arvostellaan välipitämättömyydestä.
Lue lisää...
 
Tilatuen tulkinta selkiytymässä Tulosta Sähköposti
airikkala_ristoSuomi on onnistunut puolustamaan omistusoikeutta ja sopimussuhteiden pysyvyyttä sellaisena kuin kansallinen perustuslakimme sitä edellyttää ja oikeustajumme sen ymmärtää, sanoo Maa-ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) päälakimies Risto Airikkala.
Lue lisää...
 
Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian yhteyteen aiotaan perustaa uusi Ihmisoikeuskeskus Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiHallitus esittää, että eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian yhteyteen perustettaisiin vuoden 2012 alusta toiminnallisesti itsenäinen ja riippumaton Ihmisoikeuskeskus.
Lue lisää...
 
Hovioikeuksien presidentit vastustavat leikkauksia Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosHovioikeuksien presidentit vastustavat oikeusministeriön esittämiä leikkauksia käräjä- ja hovioikeuksiin. Presidenttien mukaan suunnitellut leikkaukset ovat kohtuuttomia ja uhkaavat tuomioistuinten toimintaedellytyksiä.
Lue lisää...
 
Jarmo Juntusen suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eduskuntavaalit_2011Kansalaisten ja yrittäjien oikeusturvan edunvalvontajärjestön EOK ry:n toiminnanjohtaja ja Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen julisti laatimansa suomalaisen politiikan puhdistamisen teesit Rovaniemellä torstaina 21.10.2010 Lordin aukiolla pidetyssä tilaisuudessa.
Lue lisää...
 
Tampereen kaupungille huomautus Koukkuniemen vanhainkodin henkilökunnan määrästä Tulosta Sähköposti
vanhustenhoitoTampereen kaupunki on taas saanut huomautuksen Koukkuniemen vanhainkodin henkilökunnan määrästä.
Lue lisää...
 
Poliisi haluaa oikeuden puuttua kerjäämiseen Tulosta Sähköposti
kerjaaminenPoliisiylijohtaja Mikko Paatero esittää, että järjestyslakiin laaditaan pykälä, jonka perusteella poliisi voisi puuttua kerjäämiseen ja poistaa henkilöt katukuvasta, kun se on toistuvaa toimintaa.
Lue lisää...
 
WinCapitan tutkinta rasittanut ihmisiä kolme vuotta Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosSijoitusklubi WinCapitan asiaa on tutkittu syksystä 2007 lähtien. Tuusulan käräjäoikeus päätti, ettei se käsittele sijoitusklubin rivijäsentä koskevaa asiaa koska oikeudenkäynti WinCapitan johtoa vastaan ei ole vielä edes alkanut eikä syytteitä ole nostettu ketään muitakaan vastaan.
Lue lisää...
 
Viranomaisen on toimittava avoimesti ja oltava aktiivinen Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eduskuntavaalit_2011Väestö ikääntyy Suomessakin nopeaan tahtiin niin kuin muuallakin Euroopassa. Ikääntyvien ihmisten palvelujen ja rakennetun ympäristön kehittäminen tulee olemaan jatkuvasti yhä suurempien haasteiden edessä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja, Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EOK järjestää oikeusturvatilaisuuden Sodankylässä Tulosta Sähköposti
sodankyla_instituuttiEOK järjestää yhteistyössä Sodankylä-instituutin kanssa "Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani" oikeusturvan koulutustilaisuuden Sodankylässä 20.10.2010.
Lue lisää...
 
Suomelle tuomio epäreilusta oikeudenkäynnistä Tulosta Sähköposti
eit_oikeusSuomi sai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavan päätöksen asiassa, joka koskee epäreilua oikeudenkäyntiä.
Lue lisää...
 
Vähemmistövaltuutettu huomautti lääkäreitä salassapitovelvollisuudesta Tulosta Sähköposti
terveyskeskusVähemmistövaltuutettu on ottanut yhteyttä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviraan koskien oleskelulupaa hakevien henkilöiden potilastietojen luovuttamista iänmäärittämistä varten.
Lue lisää...
 
Suomalaista yhteiskuntaa ei saa enää vahingoittaa eikä tuhota Tulosta Sähköposti
vaalitilaisuus_180910_jarmo_juntunenEOK.n toiminnanjohtaja, kansanedustajaehdokas Jarmo Juntunen (ps) käsitteli laatimiaan suomalaisen politiikan puhdistamisen teesejä puolelle sadalle tukihenkilölle tukiyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa Rovaniemellä (18.9.2010).
Lue lisää...
 
Hoitotakuu koskee myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiötä Tulosta Sähköposti
hoitotakuuYlioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on tulkinnut väärin, että se ei olisi velvollinen noudattamaan hoitotakuun määräaikoja opiskelijoiden terveydenhuollossa. Tällainen tulkinta ei ole lainmukainen, huomauttaa oikeusasiamies Petri Jääskeläinen.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri: Entinen pääministeri Vanhanen menetteli lainvastaisesti Tulosta Sähköposti
vanhanen_mattiOikeuskanslerin mielestä entinen pääministeri Matti Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Oikeuskanslerin mielestä Vanhanen menetteli lainvastaisesti.
Lue lisää...
 
Rapautunut hallintokulttuuri uhka yrittäjyydelle Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eokJatkuva julkisen sektorin toiminnan kehittäminen, tuottavuusohjelmat ja lainsäädännön kehittämistyön jälkeenjääneisyys yhdessä laintulkitsijan puutteellisen ammattitaidon kanssa lisäävät myös yrittäjien oikeusturvariskejä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri: Asioiden viipyminen ja hätäinen lainvalmistelu yhä ongelma Tulosta Sähköposti
laki_suomenOikeuskanslerin mukaan asioiden viipyminen eri virkamiesten käsittelyssä on yhä ongelmallista, vaikka oikeuskanslerille tehtyjen kanteluiden määrä pysyi ennallaan. Myös ministeriöiden hätäinen lainvalmistelu saa oikeuskanslerilta moitteita.
Lue lisää...
 
Tutkimus: Lapsiperheet voivat hyvin huonosti Tulosta Sähköposti
lapsen_kasiHuostaan otetuista lapsista suurimmassa syrjäytymisvaarassa ovat teini-iässä laitokseen sijoitetut pojat. Heistä peräti neljäsosa oli nuorina aikuisina työttömänä tai eläkkeellä, ilmenee Kelan tuoreesta tutkimuksesta.
Lue lisää...
 
Merkittävää keskustelua kaksoisrangaistavuudesta Tulosta Sähköposti
jarmo_eduskuntaan_2011Ihmiset Suomessa ovat saaneet ja tulevat edelleen saamaan KKO:n linjauksen mukaan rangaistuksia sekä veronkorotuksina että rikoslain mukaan, jos ei sitten korotusasioissa ole sattuneet valitusajat päättymään, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Neljännes suomalaisista epäilee poliisia korruptiosta Tulosta Sähköposti
poliisiautotPoliisibarometrin (2010) mukaan 25 prosenttia suomalaisista uskoo, että poliisin sisällä esiintyy korruptiota tai epäeettistä toimintaa.
Lue lisää...
 
Harjavallan sairaalan psykiatrisessa hoidossa laittomuuksia Tulosta Sähköposti
tahdon_vastainen_hoitoEduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen mukaan Harjavallan sairaalassa kuntoutettiin 2000-luvulla psykiatrisen hoidon potilaita lainvastaisilla menetelmillä.
Lue lisää...
 
Suomi on maailman paras maa? - Millaisessa maailmassa me elämme? Tulosta Sähköposti
ihmisia_hkiOn syytä avata toistakin näkökulmaa ja puhua tosiasioista, joista amerikkaislehti ja sille tutkimuksen tehneet "tiedemiehet" vaikenevat, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Kestääkö yhteiskunta tuottavuusohjelmien seuraukset? Tulosta Sähköposti
jarmo_eduskuntaan_2011Julkista valtaa käyttävien asiantuntemuksen puute yhdistettynä laajaan harkintavaltaan ja asenteellisuuteen aiheuttaa ”hallintokulttuurin rapautumista” ja instituutioiden etääntymistä kansalaisten arjesta, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Käräjäoikeuden toimistosihteerille ja entiselle laamannille syyte virkarikoksesta Tulosta Sähköposti
jyvaskyla_oikeustaloOikeuskansleri Jaakko Jonkka on päättänyt nostettavaksi syytteen Jyväskylän käräjäoikeuden toimistosihteeriä ja entistä laamannia vastaan.
Lue lisää...
 
Tuomareiden työuupumus lisää riskiä päätösvääristymiin Tulosta Sähköposti

oikeusturvaongelma_ja_mielenterveyshiritTyöterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan sekä stressioireilu että lievä työuupumus olivat tuomareilla ja esittelijöillä yleisiä verrattuna ylempiin toimihenkilöihin Suomessa. Tuomioistuimessa asioiville se voi olla oikeusturvariski.

Lue lisää...
 
Rintala, Juntunen ja Kavonius: Ihmisoikeusloukkausten tila Suomessa on huolestuttava Tulosta Sähköposti

rintala_erkki_eokEläkkeellä oleva hovioikeuden presidentti ja EOK:n kunniajäsen Erkki Rintala on esittänyt merkittävän puheenvuoron oikeusturvan tilasta tuoreessa kirjoituksessaan (6.8.2010) Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla.

Lue lisää...
 
EU selkeyttää kansainvälisiä avioeroja Tulosta Sähköposti
avioliittoKansainväliset parit 14 EU-maassa voivat sopia, minkä maan lakia sovelletaan heidän mahdolliseen avio- tai asumuseroonsa.
Lue lisää...
 
Uoti ojentaa korkeinta oikeutta: Hyvä herrat, oikeus ei ole rikos! Tulosta Sähköposti
ott_kari_uotiKKO on todennut, että oikeuden käyttäminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Tämä on järkyttävä esimerkki ymmärryksen kapeudesta suomalaisessa oikeuskulttuurissa. Hyvät herrat, oikeus ei ole rikos, huomauttaa oikeustieteen tohtori Kari Uoti blogikirjoituksessaan.
Lue lisää...
 
EIT kumosi Mariaporin kunnianloukkaustuomion Tulosta Sähköposti
liisa_mariaporiEIT kumosi rovaniemeläisen entisen verotarkastajan, veroasiantuntija Liisa Mariaporin saaman kunnianloukkaustuomion hänen vuonna 1998 julkaistusta Verottaja tappolinjalla -kirjastaan.
Lue lisää...
 
Juntusen eduskuntavaaliehdokkuus sinetöitiin Lapissa Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_vaalit2011Perussuomalaiset sinetöivät EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntusen eduskuntavaaliehdokkuuden Lapin vaalipiirin alueella.
Lue lisää...
 
Oikeusministeriö rakentaa elitististä sääty-yhteiskuntaa oikeuspalveluihin? Tulosta Sähköposti

oikeusministerioOikeusministeriön hankkeessa on jatkuvasti vaiettu siitä mahdollisuudesta, että oikeuspalveluiden kuluttajien ja muiden käyttäjien sekä heitä edustavien tahojen mahdollisuuksia saada kasvavaa roolia palveluiden valvonnassa lisättäisiin.

Lue lisää...
 
EIT langetti Suomelle tuomioita sananvapauden rajoittamisesta Tulosta Sähköposti
eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on tuominnut Suomen mittaviin korvauksiin liiasta sananvapauden rajoittamisesta. Valtiolle määrätyt korvaukset olivat kymmeniätuhansia euroja.
Lue lisää...
 
Asunnon ostajat voittivat oikeudessa suuren rakennusyhtiön Tulosta Sähköposti

lohja_oikeustaloLohjalaisen iäkkään pariskunnan asunto-osakkeen kauppa purettiin ja rakentaja YIT Rakennus Oy velvoitettiin palauttamaan asunnon kauppahinta ostajille sekä suorittamaan suurehkot korvaukset asumishaitasta.

Lue lisää...
 
Velkajärjestelyn maksuohjelma lyhenee kolmeen vuoteen Tulosta Sähköposti
velkaNormaalin maksuohjelman kesto yksityishenkilön velkajärjestelyssä lyhenee pääsäännön mukaan viidestä vuodesta kolmeen vuoteen.
Lue lisää...
 
Elitistinen ihmisoikeuskeskus tukee kulissioikeusvaltiota Tulosta Sähköposti

eoa_rakennusEOK:n mielestä Oikeusministeriön asettaman työryhmän ehdottamalla ihmisoikeuskeskuksella ei olla luomassa mitään kosketusta tavallisten ihmisten viranomaiskoneistoissa kohtaamiin perus- ja ihmisoikeusloukkauksiin.

Lue lisää...
 
HUS sai kolme huomautusta lainvastaisesta menettelystä Tulosta Sähköposti
silm_sairaanhoitoOikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut HUS:lle kolme huomautusta siitä, että potilaat ovat joutuneet jonottamaan kaihileikkaukseen HYKS:n silmätautien klinikalle pidempään kuin hoitotakuu sallii.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamiehelle tehtyjen kanteluiden määrä kipusi uuteen ennätykseen Tulosta Sähköposti
pikku_parlamenttiEduskunnan oikeusasiamies vastaanotti kanteluita 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Huomautuksen sai 35 viranomaista ja 680 viranomaiselle saatettiin tiedoksi oikeusasiamiehen käsitys asiasta. Yhtään virkarikossyytettä ei nostettu.
Lue lisää...
 
Laillisuusvalvoja ei ole tyytyväinen ministeriön selityksiin Tulosta Sähköposti

sosiaali_ja_terveysministerioApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen pyytää Sosiaali- ja terveysministeriöltä uutta selvitystä toimenpiteistä sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnan ruuhkien purkamiseksi.

 

Lue lisää...
 
Terveydenhuoltoyksiköt ja apteekit tietosuojavaltuutetun syyniin Tulosta Sähköposti

apteekkiTietosuojavaltuutettu on lähettänyt terveydenhuollon yksityisille ja julkisille palvelujen antajille sekä apteekeille (yhteensä noin 1700) kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää, miten palvelujen antajat huolehtivat tietosuoja- ja tietoturva-asioista.

Lue lisää...
 
Helsingin terveyskeskuksen hammashuolto menetteli lainvastaisesti Tulosta Sähköposti
hammashuoltoEduskunnan oikeusasiamies katsoo, että Helsingin terveyskeskus laiminlöi potilasasiakirjamerkinnät eikä järjestänyt potilaalle hammashoitoa lain mukaisesti kuudessa kuukaudessa.
Lue lisää...
 
Eurooppalainen lähestymiskielto toteutumassa Tulosta Sähköposti
rikosilmoitusasia_kuvaEU:n oikeusministerit saavuttivat kokouksessaan Luxemburgissa yleisnäkemyksen lähestymiskieltoja eli ns. eurooppalaista suojelumääräystä koskevasta direktiivistä.
Lue lisää...
 
Suomelle varoitus verotietojen suojan puutteista Tulosta Sähköposti
eu_komissioSuomi on saanut EU-komissiolta varoituksen, koska Suomen tietosuojalainsäädännössä ei suojata tiedotusvälineissä julkaistuja henkilöverotietoja.
Lue lisää...
 
KKO vapautti toistaiseksi Jippiin ex-pomot vankilasta Tulosta Sähköposti
kko_rakennusJippii-yhtiön entiset johtajat eivät ainakaan toistaiseksi joudu suorittamaan vankeusrangaistustaan. Korkein oikeus on määrännyt, ettei hovioikeuden vankeustuomiota panna toistaiseksi täytäntöön.
Lue lisää...
 
Kantelut hoitovirheistä kaksinkertaistuneet Tulosta Sähköposti

terveydenhuoltoOmaiset tai potilaat kantelevat hoitovirhe-epäilyistä sosiaali- ja terveysalan valvontavirastoon Valviraan selvästi aiempaa useammin. Kun vuosituhannen alussa kanteluja oli vielä noin 190, viime vuonna niitä oli liki 350.

Lue lisää...
 
WinCapitan jäseniä vapautettu rikosepäilystä Tulosta Sähköposti
krpKeskusrikospoliisi on vapauttanut sijoitusklubi WinCapitan jäsenistöä kaikista rikosepäilystä. Rikosepäilystä vapautettujen joukossa on myös suuria tuottoja saaneita.
Lue lisää...
 
Syyttäjä ratkaisi 77 400 asiaa vuonna 2009 Tulosta Sähköposti
suomen_lakiVuonna 2009 syyttäjä ratkaisi Tilastokeskuksen mukaan 77 402 rikosoikeudellista asiaa, mikä on 3 593 vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Lue lisää...
 
Oikeuskansleri huomautti Hätäkeskusta epäasianmukaisuudesta Tulosta Sähköposti

hatakeskus_paivystysOikeuskansleri Jaakko Jonkka on ottanut kantaa kahdeksaan tapaukseen, joissa hätäkeskuslaitoksen päivystäjät on väitetty toimineen tylysti ja virheellisesti hätäpuheluiden soittajia kohtaan.

Lue lisää...
 
Poliisipäällikkö ja maakuntahallitus rikkoivat lakia Tulosta Sähköposti

poliisi_ahvenanmaaApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja on antanut Ahvenanmaan maakuntahallitukselle ja sen poliisiasioista vastaavalle yksikönpäällikölle huomautuksen virheellisestä ja lainvastaisesta menettelystä.

Lue lisää...
 
Sijoitusklubi WinCapitan rahaliikenteen sulkeminen on mysteeri Tulosta Sähköposti
pankki_rahansiirto_maksutSijoitusklubi WinCapitan mysteerinen rahaliikenteen sulkeminen maaliskuussa 2008 synnytti rikosilmoitusten tulvan. Keskusrikospoliisilla ei ole mitään tekemistä rahaliikenteen sulkemisessa vaikka niin väitetään, sanoo tutkinnanjohtaja Seppo Rautava Keskusrikospoliisin Oulun yksiköstä.
Lue lisää...
 
Pääsy julkisiin palveluihin edellyttää taitoa ja kykyä puolustaa oikeuksiaan Tulosta Sähköposti
hallinnon_asiakasSuomalainen palvelujärjestelmä, mukaan lukien sosiaali- ja terveydenhuolto tulee huonosti vastaan asiakasta, joka ei kykene aktiivisesti puolustamaan oikeuksiaan.
Lue lisää...
 
Omaiset: Suomessa loukataan kehitysvammaisten ihmisoikeuksia Tulosta Sähköposti
kehitysvammainenKehitysvammaisten omaisten ryhmä vaatii muutoksia kehitysvammalakiin, joka heidän mukaan loukkaa räikeästi kehitysvammaisten ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.
Lue lisää...
 
Toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen suostui kansanedustajaehdokkaaksi Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_vaalit2011EOK:n toiminnanjohtaja ja lainsäädäntöön perehtynyt toimittaja Jarmo Juntunen lähtee tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa Lapin vaalipiirissä. Juntunen on antanut suostumuksensa perussuomalaisten Lapin piiriyhdistykselle.

Lue lisää...
 
Painajaismainen oikeusmurha Tulosta Sähköposti

mot_ohjelmaMOT-ohjelma (TV1) kertoo yhden perheen kokemusten kautta sellaisista oikeusturvaongelmista, jotka ovat koskettaneet suurta osaa suomalaisista. Katso ohjelma netissä!

Lue lisää...
 
EU-komissio vaatii parempaa suojelua alaikäisille turvapaikanhakijoille Tulosta Sähköposti
eu_komissioEU-komissio haluaa parantaa EU:n alueelle ilman huoltajaa tulevien alaikäisten suojelua. Komissio on julkaissut aihetta käsittelevän toimintasuunnitelman, joka sisältää alaikäisten holhousta ja oikeudellista edustusta koskevat yhteiset normit.
Lue lisää...
 
Sananvapauden väärinkäyttö loukkaa oikeuksia Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_eokSananvapauden väärinkäyttö on rikos, jolla voidaan aiheuttaa sosiaalisia, terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Velkajärjestelyn maksuohjelma lyhenee kolmeen vuoteen Tulosta Sähköposti
oikeus_paatosVelkajärjestelyn maksuohjelman kesto on lyhenemässä nykyisestä viidestä vuodesta. Hallitus esittää eduskunnalle, että maksuohjelman kesto olisi useimmiten kolme vuotta nykyisen viiden vuoden sijaan.
Lue lisää...
 
Oikeuksien toteutumisessa on suuria ongelmia Tulosta Sähköposti
oikeusmurhan_uhriOikeusturvan nykytilaa selvittäneen tutkimuksen mukaan lähes 80% suomalaisista kokee oikeusloukkauksen kerran viidessä vuodessa.
Lue lisää...
 
Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia Tulosta Sähköposti
oikeusturvaongelma_ja_mielenterveyshiritTuoreen oikeusturvan nykytilaa koskevan tutkimuskyselyn tuloksen mukaan suurin osa vastaajista oli kokenut loukkauksien aiheuttaneen heille taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia.
Lue lisää...
 
EOK:n liittokokouksessa käytiin vilkasta keskustelua Tulosta Sähköposti

eok_liittokokous_240410EOK:n liittokokous päätti sääntöuudistuksesta ja valitsi uusia henkilöitä liittovaltuustoon. Liittokokouksen valitsema tuore liittovaltuusto valitsi yksimielisellä päätöksellä liittohallituksen.

Lue lisää...
 
Poliisin oikeusturvarikkomukset lisääntyneet Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokYhä useampi poliisin kanssa tekemisiin joutunut on havainnut, että joutuessaan rikoksesta epäillyksi hänet yritetään yksipuolisesti leimata syylliseksi poliisin suorittamassa esitutkinnassa, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
EOK: Suomalainen poliittinen järjestelmä ei reagoi ihmisoikeusloukkauksiin Tulosta Sähköposti
ihmisoikeusloukkausApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen mielestä on erittäin huolestuttavaa, että valitusten käsittelyaika sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnassa on edelleen kohtuuttoman pitkä eikä täytä perustuslain vaatimuksia.
Lue lisää...
 
If Vahinkovakuutusyhtiö vitkutteli ammattitaudin korvauksen maksamisessa Tulosta Sähköposti
korvauksien_maksatusApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja moittii If Vahinkovakuutusyhtiötä siitä, että se ei pannut kiirellisesti toimeen vakuutusoikeuden antamaa korvauspäätöstä niiltä osin kuin se oli mahdollista.
Lue lisää...
 
Apulaisoikeusasiamies: Maahanmuuttovirasto rikkoi ulkomaalaislakia Tulosta Sähköposti
asiakirja_hakemusApulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on antanut Maahanmuuttovirastolle huomautuksen siitä, että perheenyhdistämishakemuksen käsittely oli vienyt siellä lähes kaksi vuotta ja neljä kuukautta.
Lue lisää...
 
Avopuolisoiden omaisuuden erottelu tulossa lakiin Tulosta Sähköposti
avopuolisotAvopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta esitetään säädettäväksi laki, jota sovellettaisiin omaisuuden erotteluun avoliiton päättyessä. Avopuolisoilla olisi oikeus hakea pesänjakajaa erottelun toimittamiseksi.
Lue lisää...
 
Kansalaisadressi: Veteraanit vuoden 2010 itsenäisyyspäivän vastaanoton päävieraiksi Tulosta Sähköposti
presidentin_linnaNyt on käsillä viimeinen hetki osoittaa arvostusta niille, joiden ansiosta Suomi säilytti itsenäisyytensä. Osallistu kansalaisadressiin, jonka yhteydessä toimitetaan vetoomus tasavallan presidentti Tarja Haloselle.
Lue lisää...
 
EIT antoi Suomelle kuusi sananvapautta koskevaa tuomiota Tulosta Sähköposti

eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut kuusi Suomea koskevaa tuomiota, jotka koskevat sananvapautta. EIT:n mukaan Suomen tuomioistuimet eivät löytäneet tasapainoa sananvapaudesta ja yksityiselämän suojasta.

Lue lisää...
 
Yhteydenotot vähemmistövaltuutetulle lisääntyneet Tulosta Sähköposti
syrjitty_miesViranomaiset ja palvelujen tarjoajat eivät aina tunnista syrjiviä piirteitä omassa toiminnassaan tai palveluissaan. Syrjinnästä voi olla seuraamuksia, vaikka se olisi tahatontakin, kerrotaan vähemmistövaltuutetun toimistosta.
Lue lisää...
 
Lainsäädännössä ja laillisuusvalvonnassa on vakavia puutteita Tulosta Sähköposti
jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokTarvitaan tehokkaampia perus-ja ihmisoikeusloukkauksien vastaisia toimia lainsäädäntöön ja laillisuusvalvontaan. Lain tulkinnan ja tulkinnallisuuden nimissä tuhotaan ihmisten elämän keskeisiä edellytyksiä, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.
Lue lisää...
 
Asiakkaan toimintakyky otetaan heikosti huomioon lainsäädännössä Tulosta Sähköposti
laki_suomenToimintakyky otetaan huomioon heikosti lainsäädännössä. Lainsäädäntö edellyttää, että asiakas kykenee hallitsemaan monimutkaistuvia palvelujärjestelmiä ja reagoimaan oikeuksiensa toteutumiseksi.
Lue lisää...
 
Osallistu oikeusturvan tutkimuskyselyyn netissä Tulosta Sähköposti
oikeusturvaEOK:n toimesta tutkitaan oikeusturvan toteutumisen nykytilaa Suomessa. Kyselyyn voivat osallistua kaikki täysivaltaiset 18-vuotta täyttäneet kansalaiset. 
Lue lisää...
 
Ruotsinkielisten tilintarkastajien perusoikeudet eivät toteudu Tulosta Sähköposti
tilintarkastajaApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mielestä kysymyksessä on perusoikeuksien vastainen tilanne, joka on jatkunut jo kauan ilman, että julkinen valta eli viime kädessä Työ- ja elinkeinoministeriö olisi siihen asiaan kuuluvalla tavalla edes yrittänyt puuttua.
Lue lisää...
 
Oikeuskanslerilta huomautus tukiasunnon paloturvallisuudesta Tulosta Sähköposti
asuminen_palvelutPelastussuunnitelma ja turvallisuusselvitys on laadittava sosiaalihuollon järjestämiin päihdeongelmaisten tukiasuntoihin.
Lue lisää...
 
Poliisivankilassa ei saa pitää alastomana Tulosta Sähköposti

vankilaApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja toteaa, että henkilöä ei saa säilyttää alastomana poliisivankilassa. Käytettävissä tulee olla sellainen vaatetus tai varustus, jolla henkilö voi verhota itsensä ja jota ei voi käyttää itsetuhotarkoitukseen.

Lue lisää...
 
Rikossovittelusta apua sekä uhreille että epäillyille Tulosta Sähköposti
tilannekuvaValtaosa lähisuhdeväkivallan sovittelussa olleista piti sovittelua puolueettomana ja hyödyllisenä, ilmenee THL:n tutkimuksessa rikossovittelulain täytäntöönpanosta. 

Lue lisää...
 
Apulaisoikeuskansleri: Kela toimi lainvastaisesti Tulosta Sähköposti

kelajuttuApulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on antanut Kansaneläkelaitokselle (Kela) huomautuksen lainvastaisesta menettelystä valituksen käsittelyssä.

 

Lue lisää...
 
Tampereen poliisi loukkasi kansalaisten perusoikeuksia Tulosta Sähköposti

poliisi_selkaEduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja antoi moitteita Tampereen poliisille aktivistien kiinniotosta, jossa loukattiin kansalaisten perusoikeuksia.

Lue lisää...
 
Tutkijalle ja syyttäjälle huomautus laillisuusvalvojalta Tulosta Sähköposti
poliisi2Väitetyn putkapahoinpitelyn esitutkinta kesti Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella Vantaalla lähes viisi vuotta. Viranomaisten laiminlyönneistä johtuen syyttäjä ei ehtinyt tehdä syyteharkintaa ennen syyteoikeuden vanhentumista.
Lue lisää...
 
Suomelle jälleen tuomio ihmisoikeustuomioistuimelta Tulosta Sähköposti
eit_oikeusEuroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on 16.2.2010 antanut Suomea koskevan tuomion, jonka mukaan Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklassa taattua oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin on loukattu oikeudenkäynnin liiallisen keston perusteella.
Lue lisää...
 
EOK:n jäsenpalvelu vastaanotti viime vuonna 12767 yhteydenottoa Tulosta Sähköposti
jasenpalvelu_puhelinEOK:n oikeusturvan ja jäsenpalvelujen ytimeen otettiin viime vuonna yhteyttä 12767 kertaa puhelimitse ja sähköpostilla. Määrä on kolminkertaistunut vuoteen 2008 verrattuna.
Lue lisää...
 
Eduskunnassa nostettiin esille vakavia oikeusturvaongelmia Tulosta Sähköposti
eduskuntaEduskunnassa käytiin keskiviikkona 10.2.2010 vilkasta keskustelua oikeusturvan vakavista puutteista ja ongelmista Suomessa. Keskustelu käytiin ylimpien laillisuusvalvojien vuosikertomusten käsittelyjen yhteydessä.
Lue lisää...
 
Hallinto-oikeus vapautti nuoren sosiaalivankeudesta Tulosta Sähköposti
sosiaalivankeudessaKirkkonummen kunnan sosiaalitoimi oli asettanut ja ylläpitänyt 15-vuotiasta tyttöä sosiaalivankeudessa vastoin tytön ja hänen vanhempiensa tahtoa. Helsingin hallinto-oikeus vapautti päätöksellään tytön sosiaalivankeudesta.
Lue lisää...
 
EOK: Kilpailu turvattava oikeuspalveluiden tarjonnassa Tulosta Sähköposti

oulun_oikeustalo2Oikeusministeriön pyynnöstä Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry lausui mielipiteensä oikeudenkäyntiavustajien kelpoisuutta ja valvontaa koskevasta työryhmämietinnöstä 2009:17.

Lue lisää...
 
Osallistu oikeusturvan tutkimuskyselyyn netissä Tulosta Sähköposti
oikeusturvaEOK:n toimesta tutkitaan oikeusturvan toteutumisen nykytilaa Suomessa. Kyselyyn voivat osallistua kaikki täysivaltaiset 18-vuotta täyttäneet kansalaiset.
Lue lisää...
 
Oikeusturvaongelma voi tuottaa mielenterveyshäiriöitä Tulosta Sähköposti
oikeusturvaongelma_ja_mielenterveyshiritYksilön kokema oikeusturvaloukkaus on usein mielenterveysongelmien taustalla. Mielen järkkymiseen voi johtaa realiteettien puute ja sosiaalinen avuttomuus. Pitkäkestoisissa oikeusturvaongelmissa epävarmuus asettaa psyykkeen äärimmäisen lujalle koetukselle.
Lue lisää...
 
Vankien ihmisarvoa loukattiin, edes Raamattua ei saanut lukea Tulosta Sähköposti

vankila_riihimakiEduskunnan oikeusasiamies antoi kahdelle vankilalle huomautuksia vankien huonosta kohtelusta. Pelson vankila Kainuussa rikkoi vangin ihmisarvoa ja Riihimäen vankilassa vankia valvottiin kameralla yötä päivää ilman perusteita.

Lue lisää...
 
EOK kutsuu jäsenistöään perinteiseen liittokokoukseen Tulosta Sähköposti
eok_lippuOikeusturvan edunvalvontajärjestö EOK ry pitää varsinaisen liittokokouksensa huhtikuussa Rovaniemellä. Liittokokouspäivänä pidetään myös varsinainen liittovaltuuston kokous.
Lue lisää...
 
EOK ja RAMK tutkimusyhteistyöhön Tulosta Sähköposti

eok_ja_ramkEOK on tilannut Rovaniemen ammattikorkeakoululta (RAMK) opinnäytetyön, jonka tavoitteena on tutkia oikeusturvan toteutumisen nykytilaa Suomessa.

Lue lisää...
 
Suomessa iäkkäät ihmiset elävät köyhyydessä Tulosta Sähköposti
vanhuksetHyvinvointivaltioksi ja Euroopan talousalueen kärkimaaksi väitetyssä Suomessa ikääntyviä ihmisiä uhkaa köyhyys. Suomessa vähimmäiseläkkeet ovat selvästi pienempiä kuin naapurimaassa.
Lue lisää...
 
EIT langetti jälleen kaksi tuomiota Suomen valtiolle Tulosta Sähköposti
eit_oikeusSuomi sai jälleen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta langettavia tuomioita. 0ikeudenkäyntien kestoon liittyvissä ratkaisuissaan EIT katsoi, etteivät oikeudenkäynnit tapahtuneet kohtuullisessa ajassa.
Lue lisää...
 
Oikeusasiamiehelle tehtiin viime vuonna ennätysmäärä kanteluita Tulosta Sähköposti
hallintoasia_kanteluEduskunnan oikeusasiamiehelle tuli viime vuonna kanteluita lähes 4 400. Määrä on lähes 18 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
Lue lisää...
 
Oikeusmurhat perheoikeudessa Tulosta Sähköposti
petri_kankaansivu_varatuomari_eokLapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevien hakemusten käsittelyssä on vakavia puutteita ympäri Suomea, sanoo EOK:n liittohallituksen jäsen, varatuomari Petri Kankaansivu.
Lue lisää...
 
Kunnallinen työmarkkinalaitos ja tasa-arvovaltuutettu rikkoivat syrjintäkieltoa Tulosta Sähköposti

terveydenhuoltoalaKunnallinen työmarkkinalaitos ja tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen ovat rikkoneet yhdenvertaisuuslain syrjintäkieltoa niin sanotun Tehy-pöytäkirjan valmistelun yhteydessä, toteaa apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen päätöksessään.

Lue lisää...
 
EOK: Suomen valtio ei piittaa ihmisoikeusvelvoitteista Tulosta Sähköposti

jarmo_juntunen_toiminnanjohtaja_eokKelan päätöksistä tehtyjen valitusten pitkät käsittelyajat osoittaa Suomen valtion piittaamattomuuden ihmisoikeusvelvoitteista ja sen, ettei Suomen jatkuvasti saamien tuomioiden määrä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta (EIT) ole mikään sattuma, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lue lisää...
 
Lapsia vai turvapaikkahakijoita? Tulosta Sähköposti
nuori_alaikainenVähemmistövaltuutetun toimisto selvitti lapsen edun toteutumista turvapaikanhakija- ja pakolaislapsia koskevissa päätöksissä. Tulosten mukaan lapsen edun toteutumisessa on puutteita.
Lue lisää...
 
Ihmisoikeustuomioistuin langetti jälleen tuomion Suomen valtiolle Tulosta Sähköposti
eit_2009Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) langetti jälleen Suomelle tuomion epäoikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä.
Lue lisää...
 
Vahvan luottamuksen saanut liittohallitus selvittää EOK:n kansainvälistymistä Tulosta Sähköposti
eok_valtuusto020110EOK:n liittovaltuuston ylimääräinen kokous käsitteli oikeusturvajärjestön kansainvälistymistä ja yhden valtuutetun lukuisia väitteitä liittohallitusta kohtaan. Kokousväki päätti, että liittohallitus nauttii liittovaltuuston luottamusta.
Lue lisää...
 
Pekka Paavola tuomittiin perättömästä lausumasta Tulosta Sähköposti
pekka_paavolaEntinen Tampereen kaupunginjohtaja ja oikeusministeri Pekka Paavola on tuomittu perättömästä lausumasta oikeudenkäynnistä, joka koski lehtikustantaja Urpo Lahtisen lesken Maija-Liisa Lahtisen rikosoikeudenkäyntiä.  
Lue lisää...
 
Poliisipartio suoritti laittoman kotietsinnän ja häiritsi kotirauhaa Tulosta Sähköposti
poliisiautoEduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja toteaa, että Kaustisen poliisi suoritti laittoman kotietsinnän ja häiritsi kotirauhaa ilman oikeudellista perustetta.
Lue lisää...
 
Petri Jääskeläinen uudeksi eduskunnan oikeusasiamieheksi 2010-2013 Tulosta Sähköposti

petri_jaaskelainen_eoaToista kautta apulaisoikeusasiamiehenä toiminut Petri Jääskeläinen aloittaa vuoden 2010 alusta lähtien eduskunnan oikeusasiamiehenä.

Lue lisää...
 
Suomi pitää eurooppalaista kansalaisaloitetta tärkeänä Tulosta Sähköposti
eu_komissioSuomen on tarkoitus osallistua Euroopan komission kuulemiseen eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta.
Lue lisää...
 
Keskusrikospoliisi luovutti Kailajärvelle WinCapitan valuuttakauppaohjelmistoa Tulosta Sähköposti

hannu_kailajarviKeskusrikospoliisi (KRP) luovutti perjantaina (18.12.2009) sijoitusklubi WinCapitan hallinnosta vastaavalle Hannu Kailajärvelle tietokoneen, joka sisältää valuuttakauppaohjelmiston tuotekehitystyön tuloksia.

Lue lisää...
 
EOA: Poliisin aselupakäytäntö ei perustu lakiin! Tulosta Sähköposti

ampuma_aseetApulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja toteaa useisiin kanteluihin antamassaan päätöksessä, että poliisi muutti aselupakäytäntöään ilman lainmuutosta. Tämä herättää kysymyksen, onko lainsäätäjä ohitettu?

Lue lisää...
 
Kavonius: Päätöksentekokoneista joulun hengessä Tulosta Sähköposti
petter_kavonius_ott_dosKristillisen uskon ajatuksiin kuuluu käsitys ihmisestä varsin puutteellisena olentona. Kaikki ovat huonoja syntisiä. Joulun sanoma liittyy siihen, että tähän ongelmaan syntyi jokin ratkaisu.
Lue lisää...
 

* Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK ry on kansalaisten ja yrityksien riippumaton ja puolueeton oikeusturvan edunvalvontajärjestö, joka on perustettu vuonna 2004.

Miksi EOK:n kannattaa liittyä 

* vahvistat ja edistät jäsenyydelläsi tärkeää oikeusturvatyötä
* saat oikeusturvaneuvontaa, ohjausta ja koulutusta kaikilla oikeusaloilla * saat jäsenpalvelun kautta ammattitaitoista ja luotettavaa asiantuntija-apua
* saat jäsenpalvelun kautta EOK:n seurannan ja valvonnan omaan oikeusturva-asiaasi
* saat oikeusturva-asiasi osaksi EOK.n laajempaa kollektiivista oikeudellista edunvalvontaa
* kehität ja ajantasaistat osaamistasi laillisten oikeuksiesi puolustamiseksi
* verkostoidut muiden jäsenten kanssa ja voit osallistua erilaisiin vertaistukiryhmiin

 

Säilytä EOK-jäsenyys
 
*EOK:n tutkimuksien ja seurannan mukaan ihmisellä on useita oikeusturvaongelmia elämänsä aikana. Siksi on tärkeää säilyttää EOK-jäsenyys!  

 

Copyright 2006 - 2017 EOK ry