Liity Jäseneksi
Liity jäseneksi
Seuranta ja valvontailmoitus SVI
Oikeusturvakeskus
Koulutus
Kansainvälinen toiminta
Tietopalvelu
EOK: Ennaltaehkäisevä oikeusturvatyö vahvistaa yksilön elämän edellytyksiä
EOK oli mukana Ammattiopisto Lappian oppilaskunnan järjestämissä oikeusturvaseminaareissa Torniossa.

Lähes neljäsataa opiskelijaa sai tehokasta ja laajaa tietoa erilaisista okeusturvariskeistä. TV-kameroiden ja satojen nuorten opiskelijoiden edessä EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen kertoi ihmisten kokemista oikeusturvaloukkauksista ja miten ihminen voi puolustaa laillisia oikeuksiaan.

Olen kiitollinen oppilaskunnan kutsusta osallistua asiantuntijavieraana opiskelijoille tarkoitettuihin "Näin kykenen turvaamaan laillisia oikeuksiani" oikeusturvaseminaareihin. Tällaiset oikeusturvatilaisuudet ovat tärkeitä ja ne edistävät nuorten opiskelijoiden oikeusturvan toteutumista, sanoo Jarmo Juntunen.

On tärkeää jakaa tietoa ja siten ennaltaehkäistä oikeusturvaloukkauksista aiheutuvaa syrjäytymistä sekä tuoda esiin näkökohtia oikeuksien tehokkaaseen puolustamiseen, Juntunen huomauttaa.

EOK on erityisen huolestunut lakisääteisten palvelujen yhdenvertaisesta saatavuudesta, yksittäisten ihmisten arkeen liittyvistä ongelmista, talousvaikeuksista sekä nuorten ja opiskelijoiden syrjäyttämisestä yhteiskunnasta, sanoo Juntunen.

Suomen tulevaisuuden voimavara ovat nuoret ja opiskelijat, ja siksi myös heidän oikeusturva ja elämän edellytykset pitää turvata valtion ja kuntien huonosta taloudellisesta tilasta huolimatta, toteaa Juntunen.

Vastuullisten päättäjien ajattelussa oikeusturvan vahvistamisen pitäisi olla keskeisin yhteiskunnallinen tavoite, koska oikeusturvaongelmat tuottavat ihmisen elämään välitöntä epävarmuutta ja huolta. Olemme erityisen huolissamme lapsiperheiden, nuorten ja opiskelijoiden oikeusturvasta sekä elämän edellytysten toteutumisesta, sanoo Juntunen.

(EOK-viestintä)
Säilytä EOK-jäsenyys

>> Muualla verkossa


Jarmo Juntunen - Blogi
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Stopcorruption - Общественный антикоррупционный комитет
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT
EOK
EOK - Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto
PL 1243
96101 Rovaniemi

asiakaspalvelu @ eok.fi
Säännöt
Rekisteriseloste
Toimintapolitiikka
Yhteystiedot
Säilytä EOK-jäsenyys